Ingezonden persbericht

Carlo van Dam geeft demo tijdens Bavaria City Racing!
---

ROTTERDAM, 29 JULI 2006 - Autocoureur Carlo van Dam zal een optreden verzorgen tijdens de Bavaria City Racing, dat op 20 augustus aanstaande in de binnenstad van Rotterdam zal worden gehouden. De 20-jarige rijder, die momenteel uitkomt in zowel het Europees als het Frans Formule Renault 2.0 kampioenschap, zal maar liefst drie keer in actie komen!

Vorig jaar werd voor de eerste keer 'Monaco aan de Maas' georganiseerd. Een megaspektakel waar Formule 1-demonstraties en een parade van internationale raceauto's en coureurs uit de hoogste raceklassen aan deelnamen. Met een half miljoen bezoekers werd Monaco aan de Maas een groot succes! In 2006 is het evenement nog groter aangepakt. Voor deze tweede editie heeft de naam een verandering ondergaan en zal de komende drie seizoenen als 'Bavaria City Racing' door het leven gaan.

Ook het parcours is gewijzigd: de Willemsbrug over de Maas is in het parcours opgenomen, waarbij de pijlers van de brug aan de Noordereiland-zijde als start/finish zullen fungeren. Via de Verlengde Willemsbrug, de Blaak en Coolsingel zal er richting Hofplein worden gereden, en weer terug. Niet alleen de Formule 1 coureurs Christijan Albers (Midland F1) en Nico Rosberg (Williams F1) zullen acte-de-presence geven, maar ook Formule Renault 2.0-coureur Carlo van Dam zal op 20 augustus het nodige rubber op de Willemsbrug en de Coolsingel leggen.

Van Dam geeft drie verschillende demonstraties. In de warming up (12.30 tot 14.00 uur) is Van Dam één van de coureurs die deel zal nemen aan de rijdersparade. Met zijn eigen Formule Renault 2.0 bolide van het Franse topteam SG Formula zal hij zich met een leuke demo aan het aanwezige publiek voorstellen.

In het hoofdprogramma (rond 15.00 uur) rijdt de geboren Vlaardinger in een heuse Formule Renault 2.0 tweezitter. Van Dam zal niet alleen de prijswinnaars maar ook een bekende Nederlander de dag van zijn leven bezorgen!

Tenslotte geeft de voormalig Europees Formule A kart kampioen (ongeveer 16:05 uur) een demo met een speciaal geprepareerde 125-CC schakelkart. Deze snelle kart wordt ter beschikking gesteld door zijn oude team PDB Racing Team uit Vlaardingen. Voor Carlo een enorme uitdaging om zich in de picture te rijden bij het grote publiek! Ook de organisator van Baravia City Racing, Herman Vaanholt, is zeer verguld met de aanwezigheid van het jonge talent.

HERMAN VAANHOLT: "Ik ben blij dat Carlo naar dit evenement komt. Hij staat internationaal zijn mannetje en heeft de laatste maanden in de Eurocup Formule Renault 2.0 goede resultaten geboekt. Wij van Bavaria City Racing willen bovendien op elk niveau de beste Nederlandse talenten hebben. Christijan Albers vertegenwoordigd ons land in de Formule 1, Ho-Pin Tung leidt het Duits Formule 3 kampioenschap, terwijl Carlo momenteel hoge ogen gooit in de Formule Renault 2.0. Tenslotte heb ik een aantal races van hem bijgewoond. Wat mij persoonlijk opviel is dat Carlo niet alleen professioneel met zijn sport bezig is, maar besteedt hij tevens veel aandacht aan zijn sponsors en relaties. Dit laatste aspect is met name de laatste tijd steeds belangrijker geworden!"

CARLO VAN DAM: "Waanzinnig om aan dit evenement deel te nemen. Ik kom zelf uit de regio en voel me een halve Rotterdammer. Het is het enige evenement in Nederland waar de fans zo dicht bij de coureurs kunnen komen. Niet alleen voor mij maar ook voor Stichting S-T-A-R-T is dit een uitstekende gelegenheid om onze sponsors en relaties uit te nodigen. Ik wil in ieder geval Koos Halkes (Impress) bijzonder bedanken dat hij mij met Herman Vaanholt van Baravia City Racing al vorig jaar in contact heeft gebracht! Ik ga er vooral van genieten om voor het publiek een aantal demo's te geven!"

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).