Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Rijbewijs Wageninger ingevorderd

Publicatiedatum: 20-8-2006 10:12:28

Andelst - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige Wageninger aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De politie zag de man omstreeks 04:00 uur vanaf de Binnenstraat de Tielsestraat in Andelst inrijden en heel hard op de rem trappen. De agenten lieten de man een blaastest afleggen. De Wageninger was echter niet in staat om een blaastest af te leggen waarna de man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de man een alcoholpromillage had van 1,55; ruim drie keer zoveel dan is toegestaan. Het rijbewijs van de Wageninger is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles op verzoek van buurtbewoners

Publicatiedatum: 20-8-2006 10:12:04

Bemmel - Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft vrijdag, naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, in Bemmel verkeerscontroles uitgevoerd. Tussen 15:00 uur en 16:00 uur controleerde het VHT 100 passanten op snelheid aan de Ressensestraat (binnen de bebouwde kom). Hiervan reden 10 bestuurders te hard. Zij zijn allen door de politie gewaarschuwd. Tussen 16:00 uur en 17:00 uur controleerde het VHT aan de Dijkstraat en de Papenstraat (binnen de bebouwde kom). Van de 30 passanten op de Dijkstraat kregen drie bestuurders een boete voor te hard rijden. De maximum gemeten snelheid was 80 km/uur. Daarnaast gaf de politie twee bekeuringen voor het niet dragen van de gordel.

Wanneer bewoners in een wijk of buurt onveilig verkeersgedrag ervaren kunnen ze hiervan melding maken bij hun wijkagent. Die schakelt op zijn beurt het verkeershandhavingsteam in dat speciaal voor dit soort controles medewerkers heeft vrijgemaakt. Daarmee hoopt het verkeershandhavingsteam een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---