Politie Groningen

Zondag 20 augustus 2006

Provincie Groningen, 20-08-2006

Bedum: politie zoekt getuigen beroving scooter

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een scooter. Een 17-jarige jongen uit Middelstum moest zaterdagmiddag rond half vijf onder bedreiging zijn scooter afgeven. De jongen reed over de Grotestraat, toen iemand bij hem achterop stapte. De bestuurder werd gedwongen door te rijden en moest aan het einde van de Thedemastraat stoppen. Hij moest zijn helm en scooter afgeven en de onbekende jongeman is hiermee weggereden in de richting van Oudedijk.

De onbekende jongeman heeft een blanke huidskleur en een kaal hoofd. Hij is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar. De scooter is een Gilera Runner, rood van kleur. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Uithuizen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: oplettende burger betrapt fietsendief

Een 41-jarige fietsendief uit Groningen is zaterdagmiddag op de Petrus Campersingel in zijn woonplaats betrapt door een oplettende burger. De man had een hangslot opengebroken van een fiets en wilde er met de fiets vandoor gaan. Een 35-jarige Stadjer zag dit gebeuren en hield de verdachte vast. Hij kon de verdachte overdragen aan de gealarmeerde politie Hierop is de man, die bij de politie bekend is als veelpleger, aangehouden en ingesloten. Er moet nog uitgezocht worden wie de rechtmatige eigenaar van de fiets is.

Groningen: fietsster ten val door geopende autodeur

Een 23-jarige inwoonster van Zwolle is zaterdagnacht op de Oosterweg in Groningen gewond geraakt. De vrouw fietste over de Oosterweg, toen plotseling voor haar een 34-jarige Stadjer uit een auto wilde stappen. De vrouw fietste tegen het geopende portier aan en kwam ten val. De ambulance heeft de vrouw ter plaatse behandeld aan een kleine hoofdwond. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: vruchtensap ontvreemd

De politie heeft zaterdagnacht een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal van vruchtensap. De man stond met een kan vruchtensap voor een horecagelegenheid aan het Waagplein. Hij hield vol dat de kan van hem was. Eenzelfde kan was echter even daarvoor vanachter de bar verdwenen. Uiteindelijk bekende de verdachte toch. De Stadjer is aangehouden en na verhoor naar huis gestuurd.

Groningen: man aangehouden na belediging

Een 25-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht aangehouden in de Peperstraat. Hij had beledigende woorden geuit tegen de politie te paard. Bovendien had hij een paard op zijn achterste geslagen, terwijl de gehele Peperstraat vol met mensen stond. De man had geen identiteitsbewijs bij zich. Hierop is hij aangehouden en na verhoor met een bekeuring naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen na achtervolging aangehouden

De politie heeft met de hulp van een getuige zaterdagnacht twee mannen uit Groningen aangehouden. De 20-jarige en 21-jarige hadden eerder op de Grote Markt iemand in het gezicht geslagen. Het 18-jarige slachtoffer, ook uit Groningen, is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een getuige volgde de daders en alarmeerde de politie. De politie kon de mannen aanhouden in de Oude Boteringestraat. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: wildplasser aangehouden

Een 27-jarige man uit Groningen heeft zaterdagnacht op de Grote Markt in zijn woonplaats drie bekeuringen gekregen: een voor het legen van zijn blaas, een voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en een voor het opgeven van een valse naam.

Middelstum: diverse vernielingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er in Middelstum diverse vernielingen gepleegd. Aan de Esdoornlaan, de Plataanlaan, de Wilgenlaan en de Groensingel zijn brievenbussen weggenomen. Aan de Molenweg en de Middelstumerweg zijn diverse verkeersborden omver gegooid. Deze borden staan daar tijdelijk in verband met wegwerkzaamheden. Bovendien is aan de Klaprooslaan een bloembak vernield. Ook is er met eieren gegooid tegen gevels van woningen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de vernielingen.

Appingedam: bromfietser krijgt dubbele bekeuring

Een 16-jarige jongen uit Appingedam heeft zaterdagmiddag twee bekeuringen gekregen. De jongen reed op een bromfiets over de Georg van Saksenlaan in zijn woonplaats. De politie gaf hem een stopteken om een controle te kunnen uitvoeren. De jongen negeerde het stopteken en ging er via het trottoir vandoor. Op basis van het verzekeringsplaatje kon het adres van de jongen achterhaald worden. Hier bleek dat hij nog geen bromfietscertificaat had. Hij krijg een bekeuring voor het niet voldoen aan een stopteken en het rijden zonder certificaat.

Zuidwolde: bromfiets niet in orde

De politie zag zaterdagavond op het Koningslaagtepad twee jongens op een bromfiets rijden. Bij controle bleek er veel niet in orde te zijn. Op de brommer zaten twee jongens uit Groningen, 14 en 15 jaar en niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De jongens droegen geen helm en de bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. De bromfiets had bovendien een te hoog vermogen. De jongens konden niet aantonen dat de bromfiets hun rechtmatige eigendom is. De politie heeft de bromfiets meegenomen voor nader onderzoek.

Lutjegast: grafstenen vernield

Vrijdagnacht of zaterdag overdag zijn op de begraafplaats aan de Abel Tasmanweg in Lutjegast vier grafstenen vernield. De beheerder heeft namens de benadeelden aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kolham: snelheidscontrole

Een 58-jarige automobiliste uit Haren (Du) is zaterdagmiddag op de A7 bij Kolham geklokt met een snelheid van 149 km/uur. De maximum toegestane snelheid is daar 120 km/uur. De vrouw heeft de boete ter waarde van 142 euro meteen betaald.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft zaterdag op de Beneluxweg in Groningen een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 1500, aantal overtredingen: 475 (=31,7%), hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.