Politie Gelderland-Zuid

Twee mannen aangehouden in relatieprobleem

Nijmegen, 20-08-2006 o De politie heeft zaterdagmiddag in de wijk Hatert een 28-jarige man aangehouden nadat hij zijn 25-jarige ex-vriendin bedreigd en geslagen zou hebben. Een 29-jarige Nijmegenaar werd aangehouden voor bedreiging.

De 28-jarige ging naar de woning van zijn ex om daar wat spullen op te halen. Na wat heen en weer gepraat ontstond er een woordenwisseling, waarbij de 28-jarige boos werd. Hij bedreigde de 25-jarige en een andere man die op dat moment bij haar in de woning was. Daarna ging hij weg.

De vrouw belde toen een vriend van haar, de 29-jarige, die naar haar toe kwam. Voordat hij de woning binnen kon gaan, ontstond er een woordenwisseling tussen deze vriend en de 28-jarige, die nog buiten stond. Op een gegeven moment zou de 28-jarige die vriend geslagen hebben en probeerde de ex-vriendin de 28-jarige bij de 29-jarige weg te trekken.

Daarop wilde de 28-jarige weer de woning binnen gaan, maar zijn ex-vriendin dreigde de politie te bellen. Hij pakte haar telefoon af. Toen zij hem terug wilde pakken, sloeg de 28-jarige haar in het gezicht. Daarna ging hij ervandoor.

De politie hoorde haar verhaal aan en ging toen naar de woning van de 28-jarige, waar hij uiteindelijk in alle rust werd aangehouden. Hij verklaarde aan de politie dat een vriend van zijn ex, de 29-jarige Nijmegenaar, hem bedreigd zou hebben met een wapen. Hierop heeft de politie ook een onderzoek naar deze 29-jarige ingesteld en hem later aangehouden. In zijn auto werd een wapenstok aangetroffen, die in beslag genomen is. (07)