1e persbericht van zondag 20 augustus 2006

Eindhoven, 20-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert dronken automobilist zonder rijbewijs

Zaterdagavond rond 20.15 uur heeft de politie op de Schootsestraat een man van 73 jaar uit Veldhoven aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat de man onder invloed van alcohol op de Frederiklaan in een auto was gestapt en was gaan rijden. Toen gewaarschuwde agenten daar naar toe reden, zagen ze de man op de Schootsestraat rijden. Nadat ze hem hadden laten stoppen, roken ze een alcohollucht. Hij is meegenomen naar het bureau, waar een ademanalyse mislukte. Daarom is van de man een bloedproef afgenomen. Uit onderzoek bleek hij zonder geldig rijbewijs te rijden; dat was in februari 2005 ongeldig verklaard nadat hij was betrapt op het rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt dronken man aan na aanrijding

Een man van 39 jaar uit Eindhoven is zaterdagavond rond 22.45 uur op de Piuslaan aangehouden door de politie. Hij was daar kort daarvoor met zijn auto tegen de achterkant van de wagen van een 34-jarige Eindhovenaar gereden. Er raakte niemand gewond. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de 39-jarige man onder invloed van alcohol was. Na zijn aanhouding blies hij op het bureau een promillage van bijna 1,35. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt dronken automobilist op

De politie heeft zaterdagavond kort voor middernacht op de Marathonloop een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar met zijn auto op de kruising met de Estafettelaan tegen een andere auto gereden. Die werd bestuurd door een 65-jarige Eindhovenaar. Er raakte niemand gewond. Toen de politie ter plaatse kwam, roken ze een alcohollucht bij de 27-jarige man. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,50. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Politie arresteert doorrijder na aanrijding

Op de Arcadeltstraat heeft de politie zaterdagavond rond 23.45 uur een 23-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor op de Woenselse Markt met zijn auto tegen een betonnen paal en een aantal elektriciteitskasten zijn gereden en vervolgens zijn doorgereden. Dat was gezien door een getuige, die het kenteken van de auto doorgaf aan de politie. Agenten zijn naar de woning van de man gereden en zagen de auto op de Arcadeltstraat staan. De bestuurder liep net weg. Hij is aangehouden waarna proces-verbaal is opgemaakt.

Helmond: Politie houdt beginnend bestuurder aan

Op de Rivierensingel heeft de politie zaterdagavond rond 22.00 uur een 20-jarige man uit Bakel aangehouden. Bij een controle bleek dat de automobilist had gedronken. Zijn alcoholpromillage bedroeg bijna 1,00. Omdat het om een beginnend bestuurder gaat, is zijn rijbewijs ingenomen en is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie zoekt getuigen beroving

Zaterdagmiddag rond 17.00 uur is uit een winkel aan de Meester Strikstraat de complete kassa met een paar duizend euro meegenomen. Een ongeveer 18-jarige man rukte de kassa van de toonbank en stapte in een gereedstaande auto waarin een ongeveer 18-jarige chauffeur zat. Vervolgens ging de wagen er vandoor. De eigenaresse van de winkel heeft nog geprobeerd de man tegen te houden, maar dat lukte niet. Een getuige heeft nog geprobeerd de auto van de verdachten met zijn wagen klem te rijden, maar ook dat mislukte. De mannen reden in een witte Peugeot 205 en verdwenen in de richting van Nuenen. De politie zoekt getuigen van de beroving. Zij kunnen zich melden bij de politie in Helmond-West via 0900-8844.

Helmond: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft zaterdag snelheidscontroles gehouden op de Houtse Parallelweg en de Aarle Rixtelseweg. Tussen 11.45 en 13.00 uur werden op de Aarle Rixtelseweg 594 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 66 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u. Op de Houtse Parallelweg werden tussen 15.00 en 16.30 uur 406 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 31 harder dan de toegestane 50 km/u. Ook hier was de hoogst gemeten snelheid 92 km/u.

Helmond: Politie pakt verdachten vechtpartij op

De politie heeft zondagochtend rond 2.15 uur op de Havenweg twee Helmonders (17 en 20 jaar) aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze kort daarvoor in een cafe aan de Havenweg twee andere Helmonders (20 en 22 jaar) bij een vechtpartij hebben mishandeld. De 22-jarige man is met een barkruk geslagen waardoor hij een wond onder een oog opliep. De 20-jarige man kreeg een fles op zijn achterhoofd, waardoor hij een hoofdwond opliep waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. De verdachten zijn door de politie aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Toen de twee slachtoffers naar hun auto liepen, zijn ze op de Kanaaldijk Noord Oost aangevallen door een aantal mannen. De 22-jarige man kreeg daarbij enkele schoppen. De 20-jarige man werd bedreigd met een mes dat hem op de keel werd gezet. De slachtoffers konden er in hun auto toch vandoor gaan. De politie is nog op zoek naar de daders van de aanval op de Kanaaldijk Noord Oost.

Beek en Donk: Politie houdt man in gestolen auto aan

De politie heeft zondagochtend rond 1.15 uur op de Orchideestraat een 29-jarige man uit het Poolse Szczecin aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man met lage snelheid in een auto op de Provincialeweg rijden. Toen ze het kenteken controleerden, bleek de wagen als gestolen gesignaleerd te staan. Op de Orchideestraat hebben de agenten de auto laten stoppen en de bestuurder aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De wagen is zaterdagmiddag weggehaald in Oss.

Valkenswaard: Politie arresteert verdachten van mishandeling

Op de Markt heeft de politie zondagochtend rond 0.30 uur twee mannen (24 en 26 jaar) uit Valkenswaard aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze daar kort daarvoor een 20-jarige man uit Waalre hebben mishandeld door hem met een blikje drinken in zijn gezicht te slaan en hem enkele klappen op zijn achterhoofd te geven. Dat laatste was gezien door surveillerende agenten, die de twee verdachten daarop hebben aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Someren: Politie pakt dronken automobilist op

De politie heeft zaterdagavond kort voor middernacht een 32-jarige man met de Poolse nationaliteit aangehouden op het Wilhelminaplein. Getuigen hadden gezien dat hij in een auto zonder kentekenplaten had gereden en dat aan surveillerende agenten gemeld. Toen deze de man daarop aanspraken, roken ze een alcohollucht. Op het bureau bleek de man een promillage van ruim 1,90 te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.