Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (20/8)

TILBURG, 20 augustus 2006

Voordringen bij pinautomaat leidt tot mishandeling

TILBURG: Zaterdagmiddag is een conflict bij een pinautomaat op het Stadhuisplein uitgelopen op een mishandeling. Een 23-jarige Tilburger stond met zijn vriendin te wachten in een rij op hun beurt bij een pinautomaat. Kennelijk omdat de andere pinautomaat geen geld meer uitkeerde voegden zich enkele mensen in hun rij. En 53-jarige Tilburger vond dat zijn vriendin voor mocht gaan omdat ze in de andere rij al gewacht had. Hierover kreeg hij een conflict met de 23-jarige Tilburger die daar wat van zei. De 53-jarige verdachte heeft daarop met gebalde vuist de aangever tegen het rechteroor geslagen. De vriendin van het slachtoffer belde daarop de politie. Even later zagen zij de agressieve man op de Heuvelstraat weer lopen, waarna de politie hem kon aanhouden. De verdachte gaf de mishandeling toe. De politie maakt proces-verbaal op.

17-jarige jongen aangehouden na slaan politieagent

TILBURG: Een 17-jarige Tilburgse jongen heeft gisteravond omstreeks 21.30 uur op de Oerlesestraat een politieman met de dood bedreigd en in het gezicht geslagen. Ook verzette hij tegen zijn aanhouding. De agent liep een verwonding aan zijn lip op en heeft aangifte gedaan. De agressieve knaap vertelde later aan het bureau dat hij samen met een vriend kort voor het incident twee flessen Martini leeg had gedronken. Hij kon zich daardoor weinig meer van het voorval herinneren. De politie was ter plaatse gegaan na een melding van een vechtpartij. Ter plaatse kwam de verdachte al druk zwaaiend met zijn armen op de agent af waarbij hij onmiddellijk dreigementen uitte. Terwijl deze diender druk bezig was om de verdachte onder controle te krijgen, probeerden drie andere personen de verdachte te ontzetten. Een andere agent heeft toen de pepperspray ter hand genomen, waarna de groep iets naar achteren ging. Uiteindelijk kon de verdachte op de Sacharias Jansenstraat worden aangehouden. Niet duidelijk is geworden wie er aan de vechtpartij hebben deelgenomen, waarover de melding in 1^e instantie ging.

Parkeerruzie leidt tot mishandeling met gebruik honkbalknuppel

TILBURG: In de wijk Dalem Noord (Reeshof) is vannacht een parkeerruzie uitgelopen op bedreiging en mishandeling. De politie arresteerde een 60-jarige Tilburger die een 37-jarige Tilburger bedreigde en met een honkbalknuppel tegen zijn hoofd sloeg. De politie heeft de agressieve buurtbewoner aangehouden.

De echtgenote van het slachtoffer parkeerde vannacht omstreeks 03.00 uur de Mercedesbus van haar werk zodanig voor een woning dat dit kennelijk de ergernis opriep van de 60-jarige bewoner. Hij was naar buiten gekomen en zei tegen de bestuurster dat het afgelopen moest zijn. De vrouw heeft in haar aangifte vermeld dat zij door de buurtbewoner daarbij bedreigd werd. Zij vertelde dit aan haar man die daarop verhaal ging halen. Bij de bewuste woning aangekomen kwam op dat moment de echtgenote van de verdachte naar buiten die een opmerking maakte over het parkeergedrag van zijn vrouw. Daarop kwam haar man achter haar vandaan. Hij had een honkbalknuppel in zijn hand en maakte daarmee slaande bewegingen. Bij een van deze uithalen, werd volgens de aangever zijn hoofd geraakt. Het slachtoffer kon de honkbalknuppel uiteindelijk afpakken. Tijdens dit tumult werd hij tegen het gezicht geslagen, terwijl de verdachte daarbij volgens hem riep: ik maak je kapot. Het slachtoffer had een bult op zijn hoofd opgelopen en zou zich daarvoor laten behandelen bij de huisartsenpost. De vrouw van de aangehouden verdachte verklaart dat zij de bestuurster van de bus al meerdere keren gevraagd om haar voertuig niet steeds voor hun woning te parkeren. Dit had echter geen resultaat gehad.

Politie houdt verdachte aan voor koperdiefstal

TILBURG: De politie heeft vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, een 51-jarige Belg betrapt op het stelen van koper. De dief was kennelijk bezig met het losknippen van stekkers van verdeeldozen en kabels onder de brug bij de Moerse Dreef / Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. Ter plaatse vinden bouwwerkzaamheden plaats. Hij bleek ook nog diverse vonnissen te hebben open staan, waaronder een onherroepelijke straf van 42 dagen zitten. Hij is in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de mededader van de verdachte, die kennelijk de auto bestuurd heeft waarmee de spullen vervoerd moesten worden. Ook wordt onderzocht of hij betrokken is bij andere diefstallen vanaf bouwterreinen.

Rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: Een 19-jarige Tilburger is de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 05.00 uur op de Berglandweg betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 515 ugl (1,2 promille). De (beginnend) bestuurder moet zijn rijbewijs inleveren.

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 22.40 uur op de Baroniebaan een 42-jarige Tilburger aangehouden die zijn auto vermoedelijk onder invloed van alcohol bestuurd heeft. Dit is niet komen vast te staan omdat de man niet deelnam aan de ademanalyse. De bestuurder was betrokken bij een aanrijding. Hij had geremd waarna een taxi busje tegen de achterzijde van zijn auto was gereden. Hij was boos op de taxichauffeur omdat die volgens hem plotseling van de linkerrijstrook naar de rechterstrook was gekomen waarop hij reed. Hij moest daardoor vol in de rem. Hierna was hij naast de chauffeur gaan rijden en stak daarbij zijn middelvinger op. Vervolgens ging hij voor de taxibus rijden, toen hij remde ontstond de aanrijding. De verdachte weigerde de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG: Een 47-jarige Tilburger is de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.30 uur aangehouden op de Korvelseweg vanwege het rijden onder invloed. De automobilist trok de aandacht van de politie omdat erg langzaam reed. Toen de agenten hem wilden controleren stopte hij abrupt en rende weg. Hij werd achterhaald. Hij blies 510 ugl ( 1,2 promille).

Luidruchtig feest escaleert in arrestatie

UDENHOUT: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag op de Boterbloem omstreeks 02.00 uur een 17-jarige Oisterwijkse knul aangehouden die niet voldeed aan de vordering van de politie zich te verwijderen. Ook verzette de knaap zich bij zijn aanhouding. De politie was ter plaatse gegaan omdat er een luidruchtig feest gaande was, waarvan buurtbewoners veel overlast hadden. Ter plaatse zagen de agenten dat er glas op straat lag en dat er een lawaaiig feest gaande was in een woning en de garage. De politie heeft ter plaatse het feest laten beëindigen waarna er circa 50 feestgangers naar buiten kwamen. De agenten namen de bierflessen af die enkele jongeren mee hadden genomen. Toen er in de groep een vechtpartij ontstond en zich ook andere omstanders met de zaak gingen bemoeien heef de politie gevorderd aan de groep zich te verwijderen. De verdachte voldeed daar in het geheel niet aan en is daarop aangehouden. De politie heeft de uitgedunde groep gevolgd die via de Kreitenmolenstraat in de richting van Oisterwijk liep. Bij een tankstation waar de jongeren bleven hangen zijn ze opnieuw weggestuurd.

Negen arrestaties tijdens horecatoezicht in Tilburgs uitgaanscentrum

TILBURG: De politie heeft dit weekend negen verdachten aangehouden tijdens het horecatoezicht. De drukste dienst voor de politie was de vrijdagavond/zaterdagnacht toen werden er zeven verdachten opgepakt.

Nacht van vrijdag op zaterdag 19 augustus 2006
· Omstreeks 02.30 uur zijn op de Juliana van Stolbergstraat twee Tilburgers (18 en 19 jaar) aangehouden die een kunststof ijsco, dat als aandachtstrekker van een restaurant op het trottoir stond, een stuk hadden meegenomen en daar mee gegooid hadden.
· Een 27-jarige Tilburger werd omstreeks 02.50 uur op de Paleisring aangehouden omdat hij enkele agenten beledigd had. · Een 33-jarige Oisterwijker werd aangehouden omstreeks 03.50 uur. Hij stond wild te plassen op de Willem II straat en zette het op een lopen toen de politie hem wilde bekeuren. Hij bleek ook geen legitimatiebewijs bij zich te hebben.
· Omstreeks 04.30 uur zijn drie Tilburgers (22, 22 en 24 jaar) op het Piusplein aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Het trio had een portier van een café mishandeld en met terrasstoelen gegooid. De dronken jongens waren boos omdat ze het al gesloten café niet meer binnen mochten.

Nacht van zaterdag op zondag
· Omstreeks 02.10 uur is op het Piusplein een 28-jarige man uit Casteren aangehouden. Hij zou een glas in het gezicht van een 27-jarige vrouw uit Kaatsheuvel hebben geduwd. Hierdoor was bij het slachtoffer een stukje van haar tand afgebroken.
· Een 17-jarige Tilburgse jongen werd omstreeks 03.30 uur aangehouden omdat hij op de Paleisring bij een café klanten lastig gevallen had. Hij had een meisje getrapt. Bij de worsteling waren diverse tafels en stoelen op het terras omgevallen.

Man gearresteerd na mishandeling vriendin

TILBURG: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag in de wijk Besterd omstreeks 05.30 uur een 44-jarige Tilburger aangehouden nadat hij in de woning zijn 31-jarige vriendin had mishandeld. Hij had haar nadat hij dronken was thuis gekomen tijdens een ruzie met een stuk hout op haar hoofd geslagen. De vrouw die een bloedende hoofdwond opliep, had ook last van haar schouders. De verdachte is ingesloten.

Auteur: Willem van Hooijdonk