Politieberichten Stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 20-08-2006

Verkeersongevallen

UTRECHT Bij een aanrijding op de Vleutenseweg is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.00 uur een 25-jarige vrouw uit Almelo gewond geraakt. Ook de bestuurder van het voertuig een 26-jarige plaatsgenoot raakte licht gewond.

Het ongeval gebeurde op de afrit Oog en Al, toen een 38-jarige automobilist uit Nuth zich met grote snelheid tussen twee autos manoeuvreerde die op de linker- en middenbaan reden. De 38-jarige bestuurder raakte het voertuig van de Almeloër aan de achterkant, waardoor de auto begon te spinnen. Het voertuig van de man uit Nuth schoot rechtdoor over de vluchtheuvel en belandde aan de zijkant van de greppel.

De vrouw is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

UTRECHT Een 76-jarige vrouw uit Utrecht is vrijdagmiddag om 13.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de hoek Lichtenberchdreef en Neckardreef.

Bij het ter plaatse komen zagen politieagenten haar auto tegen een boom staan. Uit eerste onderzoek ter plaatse bleek dat de vrouw door een nog onbekende oorzaak ook een muur van een flat had geraakt en een geparkeerde personenauto. Op de weg waar de vrouw vandaag kwam lag een op olie gelijkend spoor op het wegdek. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

Het slachtoffer is met gebroken ribben overgebracht naar het ziekenhuis.

UTRECHT Op de Rio Brancodreef is vrijdagmiddag omstreeks 18.30 uur een 16-jarige meisje gewond geraakt. Het meisje rende de straat over om de bus te halen en zag daarbij de auto van een 39-jarige bestuurder uit Utrecht over het hoofd. Zij kwam met haar hoofd tegen de voorruit terecht en is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

UTRECHT Een 18-jarige bromfietser uit Utrecht is vrijdagavond om 19.30 uur op de Aartsbisschop Romerostraat gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bromfietser was de auto van aan het inhalen op het moment dat de 50-jarige bestuurder van deze auto linksaf wilde slaan in de richting van de Simon Bolivarstraat. De bromfietser kwam ten val. Hij is met kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Berovingen

DE MEERN Een 18-jarige vrouw uit De Meern is vrijdagmiddag omstreeks 15.40 uur op de Kruisberg beroofd van zijn telefoon en MP3-speler.

Twee mannen op een scooter kwamen langs het slachtoffer rijden. De duopassagier stapte af en trok vervolgens de MP3-speler en de telefoon uit handen van het slachtoffer. Het slachtoffer probeerde de man nog vast te grijpen, maar die wist samen met de bestuurder van de scooter te ontkomen.

De politie vraagt getuigen van deze beroving zich te melden bij de politie van het bureau Marco Polo via 0900 8844.

UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur werd op de Moezeldreef een 29-jarige vrouw uit Utrecht door drie nog onbekende mannen beroofd van haar mobiele telefoon. Tijdens de beroving werd de vrouw een aantal malen in het gezicht geschopt, waardoor zij letsel opliep.

De politie vraagt getuigen van deze beroving zich via 0900 8844 te melden bij de politie van het bureau Marco Polo.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een 41-jarige man uit Nieuwegein is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 05.00 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man slingerend over de Europalaan rijden en gaven hem een stopteken. De bestuurder kreeg een ademanalyse op het politiebureau en die gaf 725 ug/l aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, ook is zijn rijbewijs ingenomen.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Een 20-jarige man uit Utrecht is zaterdagavond omstreeks 23.30 uur op de David van Mollemstraat aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rijden.

Bij controle bleek het voertuig niet te zijn verzekerd, bovendien bleek de bestuurder geen rijbewijs en geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben. Politieagenten zijn met de man meegegaan om thuis het rijbewijs te halen, maar vertrouwden de zaak niet. Onderzoek op het politiebureau wees uit dat het rijbewijs op naam van een ander stond. De man is aangehouden en krijgt een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs. De man heeft twee weken de tijd om aan te tonen maken dat het voertuig toch verzekerd is.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Een 62-jarige vrouw uit Nieuwegein is zaterdagmiddag omstreeks 15.15 uur aangehouden toen zij zonder te betalen met een aantal goederen een winkel aan de Steenweg wilde uitlopen. De vrouw was geen onbekende van de politie en kreeg naast een proces-verbaal en een jaar winkelontzegging.

UTRECHT - In het Radboudkwartier is zaterdagmiddag om 14.45 uur een 28-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden voor winkeldiefstal. Beveiligingsbeambten zagen hoe de vrouw zonder te betalen met een aantal kledingstukken de winkel verliet. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft zij een winkelontzegging van 12 maanden gekregen.

Auto-inbrekers aangehouden

VLEUTEN - Op aanwijzing van getuigen kon de politie zaterdagmiddag omstreeks 18.30 uur een 17-jarige jongen uit De Meern aanhouden die eerder had ingebroken in een auto op de Alendorperweg. De jongen is meegenomen naar het politiebureau en legde een bekennende verklaring af. Tegen de jongen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT - Op de Damraklaan kon de politie op aanwijzing van getuigen in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur drie Utrechtenaren in de leeftijd van 20, 19 en 18 jaar aanhouden die eerder een auto-inbraak op de Houtrakgracht hadden gepleegd. De politie heeft de zaak nog in onderzoek, de verdachten zitten nog vast op het politiebureau.

Fiets in de gracht

UTRECHT Een 23-jarige man uit Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag om 03.35 uur op de Vismarkt aangehouden, nadat hij eerder een fiets in de Oude Gracht had gegooid. De jongen verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en moest geboeid worden afgevoerd. Op het bureau kon de man geen identiteitsbewijs overleggen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 24-jarige plaatsgenoot die samen met de verdachte op de Vismarkt liep, voldeed meermalen niet aan het verzoek van de politie om weg te gaan en werd daarop ook aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Mishandeling

UTRECHT - Twee mannen uit Utrecht van 24 en 25 jaar zijn zaterdagavond rond 23.00 uur op de Ariënslaan aangehouden op verdenking van mishandeling. Het slachtoffer een 39-jarige vrouw uit Utrecht verklaarde zonder aanleiding door de mannen te zijn geslagen en schakelde de politie in. De mannen zijn meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.

Omwonenden schrikken van knal

UTRECHT - Omwonenden aan de M.A. de Ruyterstraat werden in de nacht van vrijdag op zaterdag om 05.30 uur wakker van een harde knal en glasgerinkel en schakelden de politie in. Een 31-jarige man uit Utrecht die zichzelf had buitengesloten zag geen andere kans zijn huis binnen te komen dan met een groot betonblok het voordeurraam in te gooien. De man kon snel aantoonbaar maken dat hij de bewoner was van het pand.