Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 en 20 augustus 2006

Tanja Rijsman: 053-4555588

Winkeldief aangehouden

Borne

Vrijdag 18 augustus om 11.30 uur krijgt de politie een melding van winkeldiefstal. Een man nam diverse goederen weg uit een winkel aan de Hofstraat in Borne. Als personeel hem erop aanspreekt wordt hij agressief en gaat weg. De politie kan op basis van een signalement de verdachte even later aanhouden aan de Europastraat. Hij heeft op dat moment goederen in zijn bezit die van diefstal afkomstig zijn. De man is hierop meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. Nader onderzoek volgt. (06-105519)

Verdachten van vechtpartij melden zich bij politie

Oldenzaal

Zaterdag 19 augustus omstreeks 2.30 uur vindt bij een horecagelegenheid aan de Markt in Oldenzaal een vechtpartij plaats. Twee Oldenzalers van 32 en een 34 jaar bezochten de horecagelegenheid tegen sluitingstijd. Toen ze geen drankjes meer kregen en de zaak moesten verlaten, wekte dit wrevel. De mannen besloten verhaal te halen, waarbij ze een 21 jarige medewerkster een duw gaven. Zij kwam hierbij ten val op haar hoofd en moest door ambulancepersoneel worden behandeld. Ook een 42 jarige medewerker werd geslagen. Na het voorval gingen de mannen ervandoor. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. De mannen hebben zich later in de ochtend gemeld aan het politiebureau, waar ze zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De zaak is in onderzoek. (06-105850)

Reeks autokraken in Geesteren

Geesteren

In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 augustus werden in Geesteren verschillende auto's opengebroken. De inbraken vonden o.a. plaats aan de Louis ten Catelaan, Kotmanstraat, Broenenstraat en De Kamp. De politie heeft tot nu toe tien aangiftes opgenomen. De buit bestond voornamelijk uit autoradio's. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (06-105853)

Bestuurster veroorzaakt kop staart aanrijding

Almelo
Vrijdag 18 augustus om 12.10 uur vindt aan de Schoolstraat in Almelo een ongeval plaats waarbij drie personenauto's betrokken zijn.

Een 29 jarige bestuurster uit Enschede wil op de Schoolstraat haar auto keren, waar dat niet mag. Door de manoeuvre moet een 43 jarige bestuurster uit Nijverdal die achter haar rijdt plotseling remmen. Zij kan niet meer uitwijken waardoor een aanrijding met de 29 jarige Enschedese ontstaat. Een 68 jarige bestuurder uit Almelo raakt ook bij het ongeval betrokken. Hij rijdt achterop de 43 jarige vrouw uit Nijverdal. De bestuurster uit Nijverdal heeft haar zoontje van 9 jaar bij zich. De jongen raakt bij het ongeval gewond en is per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De 29 jarige bestuurster rijdt in eerste instantie na de aanrijding door. Agenten die per toeval tijdens het ongeval ter plaatse zijn, kunnen haar vrijwel direct na het ongeval aanhouden. De 29 jarige bestuurster krijgt proces-verbaal voor het overtreden van de Wegen Verkeerswet i.v.m. keren op de weg waar dat niet is toegestaan. Naar het ongeval is een onderzoek ingesteld. (06-105533).

Tractorbestuurder rijdt paal omver

Losser

Zaterdag 19 augustus omstreeks 1.00 uur vindt aan de Brinkstraat in Losser een aanrijding plaats. Een 47-jarige man uit Overdinkel rijdt bij het inparkeren een paal omver en beschadigt een personenauto. Aangezien de man met een tractor rijdt, trekt zijn parkeergedrag de nodige belangstelling van uitgaanspubliek. Als de politie ter plaatse komt, staan er zo'n 20 tot 30 personen op straat. De bestuurder van de tractor is aangehouden. De man blijkt onder invloed van alcohol te zijn. Hij is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,6 promille uit. Uit onderzoek komt naar voren dat de bestuurder een recidivist is als het gaat om rijden onder invloed. Hij krijgt proces-verbaal aangezegd. (06-105817)

Bestuurder zonder rijbewijs eindigt in sloot

Almelo

Zaterdag 19 augustus rond 3.00 uur vindt aan de Vriezenveenseweg in Almelo een eenzijdig ongeval plaats. Een 17 jarige bestuurder uit Tubbergen heeft de auto van zijn vader 'geleend'. Op de Vriezenveenseweg verliest de jongeman de macht over het stuur waardoor hij met de auto in de sloot eindigt. De jongeman is aangehouden en blijkt onder invloed van alcohol. De ademanalyse wijst 1,2 promille uit. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs, en rijden onder invloed. (06-105856)

Bestuurder rijdt tegen gevel

Enter

Zaterdag 19 augustus om 7.10 uur vindt aan de Wierdenseweg in Enter een eenzijdig ongeval plaats. Een 32-jarige bestuurder uit Enter rijdt met een bedrijfsauto over de Wierdenseweg in de richting van Wierden. Ter hoogte van de Wietmoesdijk raakt de man door onbekende oorzaak met z'n voertuig van de weg. Hij komt tegen de gevel van een horecagelegenheid tot stilstand. Daarbij rijdt hij metselwerk en een lichtmast omver. De bestuurder is per ambulance ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. (06-105892)

Bestuurder krijgt black-out

Hengelo

Zaterdag 19 augustus omstreeks 17.30 uur rijdt een bestuurder over de Haaksbergerstraat in Haaksbergen. Vlak voor de rotonde krijgt de man, een 62-jarige Haaksbergenaar een black-out. Hierdoor rijdt hij rechtdoor een vluchtheuvel over en wordt het voertuig gelanceerd waarbij het een aantal verkeersborden ramt. De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee inzittenden kwamen met de schrik vrij. Het voertuig is afgesleept. (06-106038)

Inbraak in horecazaak

Enschede

Zondag 20 augustus omstreeks 4.00 uur krijgt de politie een melding van een inbraak in een eetgelegenheid aan de Faberstraat in Enschede. Ter plaatse blijkt dat er inderdaad een inbraak heeft plaatsgevonden. Op dat moment rijdt juist een auto weg met daarin een aantal personen. De politie stelt hierop een onderzoek in. Later in de ochtend houdt de politie twee personen aan die vermoedelijk bij de inbraak betrokken waren. Het gaat om twee mannen van 26 en 37 jaar beide Enschedeërs. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. Nader onderzoek loopt. (06-106177)

Fietser blijkt in bezit van gestolen spullen

Enschede

Zaterdag 19 augustus om 16.45 uur houdt de politie een 33 jarige fietser uit Enschede aan. De man fietst op dat moment in het voetgangersgebied aan de Langestraat. Als de politie een bekeuring wil uitschrijven, zien de agenten dat de man 'verdachte' spullen bij zich heeft. De man wordt hierop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Onderzoek wijst uit dat de man verschillende goederen bij zich heeft die van diefstal afkomstig zijn. Hij is hierop. (06-106022)

Bestuurder onder invloed rijdt banden lek

Haakbergen

Zaterdag 19 augustus om 23.10 uur treft de politie aan de Voordweg in Haakbergen een bestuurder die twee lekke banden probeert te verwisselen. De man heeft zijn banden lek gereden door over een vluchtheuvel te rijden aan de Holthuizerstraat. Een blaastest toont aan dat de man onder invloed is van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 2,2 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij krijgt proces-verbaal. (06-106117)

Bromfietser onder invloed en zonder helm

Hengelo

Zondag 20 augustus om 2.30 uur houdt de politie een 24 jarige bromfietser uit Hengelo aan. De man rijdt op dat moment met een passagier over de Oldenzaalsestraat. Beide dragen geen helm. Vervolgens blijkt dat de bestuurder ook onder invloed is van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 2 promille uit. Hij krijgt proces-verbaal aangezegd. (06-106156)

Bestuurder onder invloed rijdt tegen geparkeerde auto

Wierden

Zondag 20 augustus om 3.15 uur krijgt de politie een melding van een aanrijding aan de Anjelierstraat. Een 45 jarige bestuurder uit Wierden wilde daar z'n auto parkeren. Bij het parkeren raakt hij een andere auto. De man blijkt onder invloed van alcohol. Hij is aangehoudenen voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 2,6 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed. (06-106170)

---- --