Nieuwsberichten district Eemland zuid, 13.45 uur

Utrecht, 20-08-2006

Politie vraagt hulp wijkbewoners

AMERSFOORT Om meer informatie over branden in de wijken Schothorst-Noord, Kattenbroek en Zielhorst te verzamelen, zullen medewerkers van de politie in Amersfoort in de week van maandag 21 augustus tot 25 augustus brieven en vragenlijsten verspreiden.

Bewoners van de genoemde wijken worden in de brief geïnformeerd over het feit dat er sinds enkele maanden (vanaf april 2006) meerdere conifeer- en containerbranden hebben plaatsgevonden. Bewoners wordt gevraagd om bij verdachte situaties het alarmnummer 112 te bellen en met een vragenlijst informatie te geven over mogelijke verdachten. Deze actie is, naast extra surveillance en rechercheonderzoek, één van de methoden die wordt ingezet om de verdachte(n) van brandstichting op te sporen.

Gewonde bij vechtpartij

AMERSFOORT - Bij een vechtpartij op de Puntenburgerlaan is in de nacht van zaterdag op zondag om 04.50 uur een 25-jarige man uit Nijkerk gewond geraakt. Aanleiding voor de vechtpartij was een woordenwisseling tussen het slachtoffer, andere cafébezoekers en drie verdachte personen. Terwijl het slachtoffer gewond buiten lag, zagen getuigen de daders passeren in een auto. Na een korte achtervolging konden zij door de politie worden klemgereden op de Nieuwe Poort. Zij zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het slachtoffer is voor nader medisch onderzoek met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Mishandeling

AMERSFOORT - Een 19-jarige man uit Rotterdam is vrijdagavond rond 23.45 uur door vier nog onbekende mannen mishandeld.

De man reed op het fietspad naast de Heiligenbergerweg richting Amersfoort toen drie fietsers en een bromfietser hem passeerden en bedreigingen begonnen te uiten. Ze begonnen tegen zijn fiets te trappen, vuistslagen uit te delen en met een ketting te slaan. Een omwonende die op het geluid af kwam heeft de politie gealarmeerd. Toen die ter plaatse kwam, waren de daders al verdwenen.

De politie verzoekt getuigen van het voorval zich via 0900 8844 te melden bij het politiedistrict Eemland zuid.

Belager verjaagd

AMERSFOORT - Een 40-jarige vrouw uit Amersfoort heeft zaterdagochtend omstreeks 06.30 uur een belager die via haar slaapkamerraam binnen wilde komen, kunnen verjagen. De vrouw werd wakker en zag een man met zijn bovenlichaam door het slaapkamerraam hangen. Door schreeuwen en slaan met schoenen en vliegenmepper is de man uiteindelijk vertrokken in de richting van het Henriëtte Bosmanplein. Het betrof een blanke man van ongeveer 1.75m., begin 20, met een rond gezicht. Hij droeg een lichtblauwe baseballpet en bruine sweater.

Getuigen van het voorval wordt verzocht via 0900 8844 contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid.

Rijden onder invloed

HOOGLAND Een 46-jarige man uit Hoogland is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 05.15 uur op de Bunschoterstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Een ademtest op het politiebureau gaf 630 ug/l aan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Bromfietsers bekeurd

AMERSFOORT - Bij een bromfietscontrole op de Leusderweg en Asch van Wijckstraat op vrijdagavond rond 22.00 uur bleek bij meer van de helft van de in totaal 87 gecontroleerde bromfietsers zaken niet in orde. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te groot vermogen (31), geen certificaat (10), niet verzekerd zijn (2), het niet dragen van een helm (5) en ondeugdelijke remmen (4).

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Een 26-jarige man met onbekende woon- en verblijfplaats is zaterdagmiddag rond 14.15 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De eigenaar van de winkel aan de Emiclaerhof wist de 26-jarige verdachte buiten de winkel aan te houden en schakelde de politie. De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Hij is na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Een tweede verdachte wist te ontkomen. De politie heeft op aanwijzing van getuigen de buurt verkend, maar zonder resultaat. De politie heeft onderzoek ingesteld.