Politieberichten Lekstroom, 13.35 uur

Utrecht, 20-08-2006

Rijden onder invloed

HOUTEN Een 28-jarige Houtenaar is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt met te veel drank op achter het stuur van een bestelauto. Omstreeks 03.30 uur zag een politieagent in zijn vrije tijd de man rijden en schakelde zijn collegas in. Die hielden de man op de Rondweg aan nadat de blaastest uitwees dat hij te veel op had. De uitslag van de ademanalyse op het bureau was 890 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van elf uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

NIEUWEGEIN Een 22-jarige Utrechter is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens rijden onder invloed. De man trok omstreeks
01.15 uur de aandacht van de politie omdat hij ter hoogte van Nieuwegein met gedoofde verlichting de Rijksweg A2 op wilde rijden. Ook slingerde hij. De bestuurder bleek een telefoon aan zijn oor te houden. De blaastest gaf aanleiding om hem mee te nemen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse uit dat hij een alcoholgehalte had van 770 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van negen uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De agenten schreven bekeuringen uit voor niet handsfree bellen en rijden zonder verlichting. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt.

NIEUWEGEIN Een 21-jarige Nieuwegeiner is betrapt toen hij in de nacht van vrijdag op zaterdag met te veel drank op een auto bestuurde over de Vredebestlaan. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De man trok omstreeks 02.00 uur de aandacht van agenten omdat hij met stadsverlichting reed. Toen ze hem probeerden klem te rijden, probeerde hij in eerste instantie weg te komen. Uiteindelijk konden ze hem laten stoppen door hun auto dwars op de weg te zetten. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de man een alcoholgehalte had van 400 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man rijdt op fietser in

NIEUWEGEIN Een 24-jarige man uit Houten is vrijdag aangehouden nadat hij op de Morsebaan met zijn auto op een fietser was ingereden. Het incident vond omstreeks 16.15 uur plaats. Getuigen meldden de politie dat er een vechtpartij plaatsvond. Nadat de verdachte was ingereden op de fietser, was hij uitgestapt en had de man uit Utrecht nog een paar trappen na verkocht. De Houtenaar is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Nachtelijke snelheidscontrole

LEKSTROOM In de nacht van vrijdag 18 augustus op zaterdag 19 augustus heeft de politie volop op snelheid gecontroleerd in het westelijke deel van onze provincie.

Doel van de controle is levensgevaarlijk en asociaal rijgedrag aan te pakken. Vooral in de rustige uren wordt met name op provinciale wegen de maximumsnelheid fors overtreden. Veel overtreders werden door motorrijders staande gehouden en direct geconfronteerd met hun gedrag. Tijdens de controle tussen 19.30 uur en 02.30 uur zijn in totaal 1123 passanten gecontroleerd. Uitschieter was een snelheid van 151 km/h waar maximaal 80 mag worden gereden.

Daarnaast kregen 80 bestuurders een bekeuring vanwege te hoge snelheid. Van drie van hen is het rijbewijs ingevorderd. Dertien andere bestuurders werden staande gehouden voor rijden zonder gordel (1), overschrijden van de doorgetrokken streep (7), niet-handsfree bellen (2), lichtsignalen geven (1), rijden onder invloed (2) en door rood rijden (1).

Met het nieuwe ANPR-voertuig van de RVD, dat automatisch kentekens kan herkennen, werd een gestolen voertuig herkend. De bestuurder moest stoppen en werd aangehouden, de auto is in beslag genomen.

Waar en hoe?

De controles vonden plaats op diverse provinciale wegen waaronder de N212, de N201, de N204 en de N210. Agenten met laserguns constateerden een overtreding waarna de bestuurder verderop aan de kant werd gezet door een motoragent. In totaal werden vier laserguns, vijf motoren, twee onopvallende videoautos en één opvallende surveillanceauto ingezet. De controles werden uitgevoerd door de Regionale Verkeersdienst en het Bureau Verkeer Onder Controle van de Politie Utrecht.

Dronken man vecht en vernielt ruit

NIEUWEGEIN Een 19-jarige Utrechter is in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens de Nacht van Nieuwegein, op de Herenstraat aangehouden na een opstootje. De aanhouding betrof openbare dronkenschap, vechten op straat, vernieling van een etalageruit, en bedreiging en belediging van agenten. Omstreeks 00.30 uur stuitten de agenten op een vechtpartij. Nadat ze de vechtende partijen uit elkaar hadden gehaald, bleef de verdachte schreeuwen. Ineens zagen de agenten hoe hij een grote barst in een etalageruit sloeg. Zij hielden de man aan en brachten hem naar het bureau. Onderweg ging hij tegen ze tekeer, wat hem op bedreiging en belediging kwam te staan. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen de Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.