Politieberichten Binnensticht, 14.30 uur

Utrecht, 20-08-2006

Winkeldieven aangehouden

BILTHOVEN Twee jongens van 14 en 15 jaar zijn vrijdagmiddag om 14.00 uur aangehouden toen zij zonder te betalen een winkel aan de Kwinkelier wilde uitlopen met vier sterke flessen drank in een tas. De jongens werden meegenomen naar het politiebureau en bekenden de diefstal. In de tas die ze bij zich hadden bleken nog andere goederen te zitten die van diefstal afkomstig waren. Beide jongens krijgen een HALT straf. De ouders zijn in kennis gesteld.

Achtervolging

GROENEKAN Dankzij het Automatische Kentekenplaat Herkenning Systeem heeft de politie vrijdagavond omstreeks 21.15 uur op de Koningin Wilhelminaweg een 40-jarige bestuurder uit Utrecht kunnen aanhouden die reed in een gestolen auto.

De man werd gesignaleerd toen het voertuig waar het systeem is ingebouwd een hit gaf. Uit navraag bleek dat de auto inderdaad gesignaleerd stond, waarop politieagenten de achtervolging inzetten. De bestuurder negeerde een stopteken, reed met een snelheid van 140 km/uur door de bebouwde kom van Groenekan, negeerde een rood verkeerslicht en reed in de richting van de Albert Schweitzerdreef. Toen een draaipoging op de middenberm mislukte, sprong hij uit de auto en koos te voet het hazenpad. Hij kon uiteindelijk op de Hermesdreef worden aangehouden, daarbij geholpen door een aantal attente burgers. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau.

Man aangehouden

ZEIST Twee oplettende meisjes attendeerden de politie in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.15 uur op het feit dat een man met een groot mes op de 2e Dorpsstraat liep. Op basis van een signalement kon de politie op de Lageweg een man aanhouden die inderdaad met een groot mes in een plastic tas op straat liep. De man is aangehouden wegens wapenbezit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.