Politieberichten Eemland noord, 14.30 uur

Utrecht, 20-08-2006

Bromfietser aangereden

SOEST Een 17-jarige jongen uit Soest is vrijdag gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets op een auto reed die een inrit wilde inrijden. Het slachtoffer reed omstreeks 15.45 uur over het fietspad naast de Beukenlaan. De automobilist, een 35-jarige Soester, reed op de Beukenlaan en wilde afslaan om een inrit op te rijden. Daarbij zag hij de bromfietser over het hoofd. Na de klap stapte hij uit en zag de jongen liggen. Diens scooter vatte vlam, waarna omstanders het vuur blusten. Het slachtoffer is met pijn aan zijn nek en knie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Botsing bromfietser en auto

SOEST Op de kruising van de Pelikaanweg en de Schrikslaan is een 17-jarige bromfietser uit Baarn vrijdag rond 17.00 uur gebotst tegen een auto die van rechts kwam, en die werd bestuurd door een 70-jarige Harderwijker. De jongen stond vervolgens weer op en verliet de plaats van het ongeval al hinkelend op zijn sokken. Getuigen riepen nog dat hij moest blijven, maar daaraan gaf hij geen gehoor. Niet lang daarna heeft de politie hem aangehouden in de woning van een bekende. De Baarnaar bleek de bromfiets te hebben geleend en beschikte niet over een bromfietscertificaat. Na verhoor is de jongen door familie naar het ziekenhuis gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 21-jarige Baarnaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt op rijden onder invloed. Agenten zagen hem omstreeks 01.00 uur rijden op de Bikkersweg en hielden hem op de Westsingel aan voor controle. De blaastest gaf aan dat hij te veel op had, waarna hij voor een ademanalyse werd meegenomen naar het bureau. De uitslag bleek 640 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.