Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 20-08-2006

Dronken automobilist
EMMEN Na een melding over een slingerende automobilist die mogelijk dronken was hield de politie zaterdagmiddag op de Hoofdstraat in Emmen een 37 jr. man uit Musselkanaal aan. De man reed inderdaad slingerend en toen hij gestopt was bleek hij ook behoorlijke dronken te zijn (2 promille). Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser onder invloed
ZUIDLAREN Een 17 jr. bromfietser uit Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. De jongen reed op zijn snorfiets over de Tienelsweg in Zuidlaren. Het ademonderzoek gaf een uitslag van 0.9 promille. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen auto uitgebrand
DALERVEEN/EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag brandde op de Ruimsloot in Dalerveen een personenauto uit. Omwonenden belden de politie omdat ze een klap hadden gehoord en daarna de auto zagen branden. De brandweer bluste de brandende auto. In de auto en de omgeving werden geen personen aangetroffen. Nader onderzoek leerde dat de auto eerder in de nacht was gestolen vanaf de oprit bij een woning aan de Kalmoes in Emmen. (06-172352)

Inbraak kerk
BEILEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in de Rooms Katholieke kerk aan de Hekstraat in Beilen. Men kwam binnen door een raam te forceren. Op het eerste oog wordt er niets vermist.

Aangehouden na vernieling en mishandeling
NIEUW AMSTERDAM De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woning in Nieuw Amsterdam een 31 jr. man aan. Hij wordt verdacht van het inslaan van een ruit van de auto van een 21 jr. vrouw uit Nieuw Weerdinge en het mishandelen van een 24 jr. man uit Emmen. Deze laatste raakte licht gewond en is door een arts behandeld. Dit alles gebeurde eerder in de nacht op de Sportlaan in Nieuw Amsterdam. De politie onderzoekt nog de juiste toedracht. Beide slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan. De verdachte blijft voorlopig voor nader onderzoek vast zitten. (06-172343)

260,- boete voor illegaal branden
BROEKHUIZEN Een 38 jr. bewoner van Broekhuizen kreeg zaterdagmorgen een boete van 260,- voor het illegaal verbranden van afval. Surveillerende agenten zagen bij de boerderij, waarvan het achterhuis opnieuw met riet wordt gedekt, een vuur. De bewoner was oud riet aan het verbranden.

Politie onderzoek vernieling auto
BEILEN Op de Markt in Hoogeveen hield de politie zondagmorgen twee jongemannen van 22 en 23 jr. uit Hoogeveen aan. Ze worden verdacht van het vernielen van een auto. Dit gebeurde eerder in de nacht op een parkeerterrein in Beilen. Daar schopte iemand uit een groep van vier jongens tegen de auto van een 23 jr. vrouw uit Assen. De verdachten reden weg in een auto waarvan het kenteken door getuigen werd genoteerd. Later trof de politie de auto aan in Hoogeveen en wachtte daar de twee verdachten op. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. De identiteit van de beide andere verdachten is inmiddels bekend. (06-172335)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.