Politieberichten Heuvelrug, 15.00 uur

Utrecht, 20-08-2006

Automobilist verliest macht over stuur

DRIEBERGEN Een 23-jarige automobilist uit Driebergen is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hoofdstraat de macht over het stuur verloren. Bij het ongeval dat als gevolg daarvan ontstond raakte zowel de bestuurde als een 26-jarige inzittende uit Driebergen gewond.

Het ongeval vond plaats omstreeks 05.30 uur. De auto raakte in een slip en schoof tegen twee bomen aan de overkant van de weg. Hierna kwam het voertuig tot stilstand. Beide inzittenden zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. De automobilist, nog een beginnend bestuurder, gaf toe dat hij te veel had gedronken. Er is een bloedproef afgenomen. Technisch onderzoek wees uit dat hij waarschijnlijk te hard heeft gereden.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag, letsel door schuld en rijden onder invloed.

Agent meegesleept door auto

RHENEN Een politieagent is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een alcoholcontrole op De Stikke Hucht. Terwijl hij omstreeks 02.30 uur voorovergebogen leunde om door een geopend portierrampje met de inzittenden van een auto te praten, gaf de bestuurder plotseling gas en reed hard weg. De agent werd enkele meters meegesleurd. Daarbij liep hij pijn aan kaak, nek, schouders en rug op. De inzittenden waren twee blanke jongens van 18-20 jaar oud. De politie stelt een onderzoek in naar de auto en de identiteit van de inzittenden.

Auto verduisterd

VEENENDAAL Een 35-jarige Rotterdammer is vrijdag in België aangehouden nadat hij tijdens een proefrit een auto had verduisterd van een bedrijf in Veenendaal. Een medewerker van het bedrijf kwam omstreeks 20.30 uur aangifte doen van verduistering. De verdachte was drie uur daarvoor vertrokken voor een proefrit van een uur, en nog steeds niet teruggekeerd. De auto was uitgerust met een autovolgsysteem. Met behulp daarvan konden de auto en de verdachte worden teruggevonden in Mons, vlakbij de Franse grens. De man werd aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden tijdens ontzegging

LEERSUM - Een 24-jarige man uit Leersum is zaterdagochtend om 11.00 uur op de Rijksstraatweg aangehouden, nadat politieagenten hadden geconstateerd dat de man in zijn auto reed ondanks dat zijn rijbewijs is ingenomen. Uit de politiesystemen bleek bovendien dat de auto van de man niet verzekerd was. De bestuurder krijgt een proces-verbaal voor rijden tijdens ontzegging en het niet zichtbaar hebben van de kentekenplaat. Hij krijgt tot maandag de tijd om aan te tonen dat zijn voertuig wel verzekerd is.

Verkeerscontroles

MAARSBERGEN - Tijdens een radarsnelheidscontrole op de Woudenbergseweg op vrijdagmiddag van 10.15 tot 12.15 uur passeerden 1130 voertuigen de radar. Er werden 13 overtredingen vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur, terwijl 80 km/uur is toegestaan.