Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Apeldoorn - Rijden onder invloed                          |

Een 22-jarige man uit Apeldoorn werd op 18 augustus rond 21.50 uur aangehouden bij een alcoholcontrole op de Regentesselaan. Hij vertelde 7 of 8 flesjes bier te hebben gedronken en blies dan ook 1,40 promille. Hij had geen rijbewijs. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.
|     |Apeldoorn - Beroving                                      |

Een 21-jarige man uit Ugchelen heeft aangifte gedaan van beroving. Op 18 augustus reed hij omstreeks 21.30 uur op een zwarte scooter door het Zuiderpark (achter de visvijver aan de Ruys de Beerenbrouckstraat) toen hij met een voorwerp tegen zijn hoofd werd geslagen. Hij viel in het gras en bleef een paar uur buiten bewustzijn. Toen hij weer bijkwam was de scooter weg, net als zijn leren jas en wat geld. De scooter is een zwarte Tomos A2 met kenteken 31FKN1. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen. Mensen die iets verdachts hebben gezien in het Zuiderpark, of mogelijk iemand hebben zien liggen achter de visvijver, worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.
|     |Apeldoorn - Onrustige nacht in de binnenstad              |

De binnenstad van Apeldoorn kende van 19 op 20 augustus een onrustige nacht. Hieronder de belangrijkste incidenten op een rij:

02.00 uur Beekpark. Twee mannen en een vrouw deden aangifte van mishandeling door een 34-jarige man uit Apeldoorn. Zij zaten te eten bij een horecagelegenheid, toen zij woorden kregen met twee mannen. Later kregen zij binnen en buiten klappen van een van de verdachte. De verdachte werd door de politie aangehouden. De slachtoffers zijn twee mannen van 20 en 24 uit Apeldoorn en een 19-jarige vrouw uit Apeldoorn. De 24-jarige raakte gewond.

02.15 uur Hoofdstraat. In een horecagelegenheid kreeg een 26-jarige man uit Drachten een klap in zijn gezicht van een 20-jarige Apeldoorner. De Drachtenaar droeg een bril, die door de klap kapot ging en hem een hevig bloedende wond bezorgde. De politie zag de bloedende man buiten staan en belette hem om weer naar binnen te gaan om zijn belager op te zoeken. De man verzette zich hier wild tegen. Uiteindelijk werd hij geboeid overgebracht naar een rustige plek om de komst van de ambulance af te wachten. Een vriend van het slachtoffer, een 26-jarige Apeldoorner, belemmerde het werk van de politiemensen en voldeed niet de vordering om te vertrekken. Daarom werd ook hij aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling en de verdachte.

03.00 uur Hoofdstraat. Een 29-jarige man uit Uddel werd aangehouden wegens vernieling van een fiets. Hij had ook geen legitimatiebewijs bij zich. Zijn vriendin, een 25-jarige Apeldoornse, probeerde de aanhouding te belemmeren en werd daarvoor ook aangehouden.

04.00 uur Nieuwstraat. Twee jongens van 16 en 17 jaar uit Apeldoorn deden aangifte van mishandeling. Zij waren in de fietsenstalling aan de Nieuwstraat mishandeld door twee mannen. Beiden verdachten konden door de politie worden aangehouden. Het gaat om twee 30-jarige mannen uit Apeldoorn.

04.30 uur Nieuwstraat. Een opstootje bij de bibliotheek. Twee mannen die geen gehoor gaven aan het bevel van de politie om te vertrekken, werden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Apeldoorner en een 20-jarige man uit Wenum Wiesel.
|     |Apeldoorn - Veelpleger aangehouden                        |

Een 34-jarige veelpleger uit Apeldoorn is aangehouden voor diefstal. Hij wordt ervan verdacht op 19 augustus rond 15.00 uur een mobiele telefoon te hebben gestolen uit een winkel aan de Hoofdstraat. De man werd later op de avond aangehouden op het Marktplein. Hij zit vast.

---

---

---

---

---- --