Politie Midden- en West Brabant

Man verdacht van afpersing aangehouden in Lage Zwaluwe

LAGE ZWALUWE, 20 augustus 2006

Man verdacht van afpersing aangehouden in Lage Zwaluwe

LAGE ZWALUWE: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 21.30 uur een 43-jarige man uit Lage Zwaluwe aangehouden die verdacht wordt van de afpersing en bedreiging van een 53-jarige inwoner van Lage Zwaluwe. De verdachte is in verzekering gesteld.

De aanhouding van de verdachte volgde na een gerichte actie van het team Geertruidenberg-Drimmelen. Bij een 53-jarige inwoner van Lage Zwaluwe werden de afgelopen week twee brieven bezorgd waarin een onbekend persoon een aanzienlijk geldbedrag eiste dat vrijdagavond afgeleverd moest worden op een bepaalde plek in de woonplaats van de aangever. In de brieven wordt de geadresseerde bedreigd met de dood als hij niet aan de eis voldoet. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie.

De politie heeft op de door de afperser bedoelde plaats vrijdagavond een postactie gehouden. Hierbij is een 43-jarige man aangehouden. In de woning van de verdachte is onder leiding van de rechter-commissaris en in bijzijn van de officier van justitie een doorzoeking ingesteld. Hierbij zijn diverse zaken in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Auteur: Willem van Hooijdonk