2e persbericht van zondag 20 augustus 2006

Eindhoven, 20-08-2006 o Berichten uit de regio

Bladel: Politie en justitie onderzoeken dood van man

Politie en justitie hebben dit weekeinde de dood van een man van 67 jaar uit Bladel onderzocht. Hij werd zaterdagochtend rond 11.30 uur dood aangetroffen in zijn woning aan het Heeleind. Omdat de omstandigheden waaronder hij werd gevonden een misdrijf niet meteen konden uitsluiten, hebben politie en justitie het onderzoek ingesteld. Dat gebeurde door een rechercheteam van 15 mensen. Er is onder meer een technisch onderzoek en een buurtonderzoek gehouden. Zondagmiddag is sectie op het lichaam van de man uit Bladel verricht. Uit die sectie en uit het onderzoek is gebleken dat er geen misdrijf heeft plaatsgevonden en dat de man op natuurlijke wijze is overleden. Het onderzoeksteam is zondagmiddag weer opgeheven.

Eindhoven: Politie arresteert mannen na bedreiging

De politie heeft zondagochtend rond 4.30 uur twee Eindhovenaren (32 en 42 jaar) aangehouden op het Stratumseind. Ze worden ervan verdacht dat ze kort daarvoor een portier en medewerkers van een café met de dood hebben bedreigd. De 42-jarige man zou ook met een glas hebben gedreigd. Toen de politie de mannen wilde aanhouden, verzette de 32-jarige verdachte zich hevig. Hij probeerde ook een mes af te geven aan een vrouw die bij hem was, maar dat werd gezien door één van de agenten. Het mes is vervolgens in beslag genomen. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt verdachte van fietsendiefstal op

Op de Florencelaan heeft de politie zondagmiddag rond 14.15 uur een man van 28 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij de politie was kort daarvoor de melding binnengekomen dat een man bij de sportvelden aan de Anconalaan een fiets op zijn nek had genomen en ermee was weggelopen. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een man lopen die precies aan het signalement van de dader voldeed. Hij had echter geen fiets bij zich. Toen de agenten de man aanspraken, ging hij er te voet vandoor. Op de Florencelaan viel hij op de grond, waarna de man aangehouden kon worden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onerzoek.

Eindhoven/Valkenswaard: Politie houdt dief bestelbus aan

De politie heeft zondagochtend rond 4.30 uur op de A67 bij Eindhoven een man van 50 jaar uit Eindhoven aangehouden. Een 34-jarige man uit Valkenswaard had kort daarvoor de politie gebeld dat hij zijn eigen bestelbus op de Europalaan in Valkenswaard zag rijden. Dat gebeurde nadat hij telefonisch van zijn vriendin had gehoord dat de bus vanaf Den Haas was weggehaald. De gewaarschuwde politie is op zoek gegaan naar de bestelbus, en zag de wagen vanaf de Eindhovenseweg nog juist de snelweg A67 opdraaien. Nadat de agenten een stopteken hadden gegeven, stopte de bestuurder. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Zondagmiddag is hij met een proces-verbaal weer heengezonden.

Helmond: Auto gestolen

Vanaf De Kegelbaan is tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 3.00 uur een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Porsche Cayenne met het Luxemburgse kenteken JM2304.

Valkenswaard: Politie pakt dronken automobilist op

De politie heeft zondagochtend rond 5.00 uur op de Nieuwe Waalreseweg een man van 45 jaar uit Valkenswaard aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem op de Haagstraat met vrij hoge snelheid in een auto rijden. Toen ze hem lieten stoppen, bleek hij teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies de man een alcoholpromillage van 1,40, waarop zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Valkenswaard: Politie arresteert man na mishandelen politieman

Een man van 20 jaar uit Geldrop is zondagochtend rond 3.00 uur door de politie aangehouden op de Markt. Hij was daar betrokken bij een vechtpartij. Surveillerende agenten zagen dat de man om zich heen sloeg en schopte, waarop ze hem wilden aanhouden. Hij verzette zich daar hevig tegen, waarbij hij een politieman tweemaal met een knie in diens zij schopte. De politieman heeft zich daarvoor onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Geenhovensedreef zijn twee laptops, twee fotocameras en een mobiele telefoon weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 14.30 en 23.00 uur. De voordeur is van buitenaf geopend. Het is nog onduidelijk hoe dat is gebeurd, maar er is geen inbraakschade ontdekt.

Someren: Drie woninginbraken

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in (tenminste) drie woningen aan de Steenoven. In alle gevallen werden de sloten van de achterdeuren opengebroken. Uit één woning werd een paar honderd euro contant geld weggehaald, uit een ander huis verdwenen vleesproducten uit een diepvrieskist. Bij de derde woning werden enkele creditcards en mobiele telefoons weggehaald. Ook werd een auto weggehaald die naast de woning stond geparkeerd. Het betreft een grijze BMW type 525 (32-SN-HZ).

Budel: Laptop weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Ant. Fokkerstraat is een laptop gestolen. Dat gebeurde tussen zaterdag 19.30 uur en zondag 12.00 uur. Aan de linkerkant van het pand is een ruit ingeslagen.

Westerhoven: Twee gewonden bij verkeersongeval

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Keersopperdreef zijn zaterdagavond rond 19.00 uur een 20-jarige automobilist en zijn 19-jarige vrouwelijke inzittende uit Valkenswaard gewond geraakt. Ze liepen snijwonden en kneuzingen op, en hebben een nacht ter observatie in het ziekenhuis gelegen. De inzittenden hebben geluk gehad. De politie vermoedt dat hun auto ongeveer 130 km/u heeft gereden, van de weg is geraakt, ruim 100 meter door een sloot en een maisveld is gereden, enkele malen over de kop is geslagen, en vervolgens op het dak tot stilstand is gekomen. De wagen raakte daardoor zwaar beschadigd. De inzittenden zijn zelf uit de auto gekomen en zijn door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.