Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekend 20 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 20-08-2006

Bromfietser begaat meerdere overtredingen

Purmerend, 19 augustus, 01:39

Op het Veenmossingel hielden agenten een 19-jarige Purmerender staande die zonder helm op een bromfiets reed. De man had ook geen bromfietscertificaat en bleek bovendien te veel alcohol te hebben gedronken. Daarop werd hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij bijna 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had (540 ug/l terwijl maximaal 220 is toegestaan). De man kreeg een rijverbod van 7 uur.

Zaandammer aangehouden voor mishandeling

Zaandam, 19 augustus, 02:57

Naar aanleiding van een vechtpartij op de Dam heeft de politie een 22-jarige man uit Zaandam aangehouden voor mishandeling van een 24-jarige plaatsgenoot. In een van de horecagelegenheden kwam het al tot een schermutseling tussen twee vriendengroepen. Die ruzie zette zich even later buiten voort. De 24-jarige man kwam daarbij ten val en werd terwijl hij op de grond lag onder andere tegen het hoofd geschopt waardoor hij verwondingen opliep in zijn gezicht.

Hij werd naar het Zaans Medisch Centrum overgebracht waar onder andere een snee boven zijn oog werd gehecht. De man kon daarna het ziekenhuis verlaten.

De 22-jarige verdachte werd ingesloten op het politiebureau in Zaandijk. De politie hoort verschillende getuigen en betrokkenen en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Schade door boxbrand

Koog aan de Zaan, 19 augustus, 01:28

In de Breestraat woedde een kleine brand in een van de opslagboxen van bovengelegen woningen. onder. De brandweer had de brand snel onder controle. Na afloop werd schade geconstateerd aan de toegangsdeur, aan alle spullen die in de bergruimte waren opgeslagen en aan een afvoerleiding zorgt voor de waterafvoer van meerdere bovengelegen woningen. De sectie Forensische Opsporing van de politie doet sporenonderzoek. De woningbouwvereniging en stichting salvage kwamen ter plaatse voor afhandeling van de schade.

Motor gestolen uit voortuin

Purmerend, 19 augustus, 10:08

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een voortuin van een woning aan de Moeder Teresastraat een motor gestolen. De motor is van het merk Yamaha. Het voertuig stond met stuur en schijfslot afgesloten. De politie heeft de motor aangemeld bij de stichting VAR (Vermiste Auto- Register, onderdeel van het verzekeringsbureau voertuigcriminaliteit). Daarnaast staat de motor - nadat aangifte is gedaan van diefstal- als gestolen gesignaleerd in alle computersystemen van de politie in Nederland en alle Schengen-landen.

Jongen wordt beroofd van zijn gsm

Landsmeer, 19 augustus, 12:25

Twee nog onbekende daders hebben zaterdagmiddag op het Luijendijkje een 17-jarige jongen uit Landsmeer beroofd van zijn GSM en ID-kaart. De beroving met geweld gebeurde rond het middaguur.

Het slachtoffer liep over het fietspad in de richting van Landsmeer. Op het moment dat twee tegemoetkomende mannen hem op een fiets passeerden, kreeg de jongen een harde klap tegen de zijkant van zijn gezicht, waardoor hij op de grond viel. Toen hij op zijn buik op de grond lag, pakten de mannen zonder iets te zeggen zijn gsm en ID-kaart uit zijn broekzak.

De daders, beide ca. 19 jaar, gingen er vandoor in de richting van Amsterdam. Zij reden samen op een zogenoemde opoefiets. De bestuurder had een vrij fors postuur (lengte 1.85 - 1.95). De man die achterop de fiets zat, had een normaal postuur. Hij droeg een zwart jack met witte opdruk van tekening en letters.

Getuigen van de beroving of mensen die een licht opgaat bij het signalement van de daders worden verzocht contact op te nemen met het politiewijkteam van Landsmeer via 0900-8844.

Vier auto's betrokken bij kopstaartaanrijding

Purmerend, 19 augustus, 16:57

Op de Waterlandlaan (tussen de Slenkstraat en de Wielingenstraat) zijn zaterdagmiddag vier auto's betrokken geraakt bij een kopstaartaanrijding. Een 33-jarige automobilist uit Amsterdam reed over de Waterlandlaan in de richting van de Gorslaan. De auto voor hem, bestuurd door een 44-jarige man uit Purmerend, remde af. De Amsterdammer had dit te laat in de gaten en botste er achterop, met als gevolg dat deze auto doorschoot op de (twee) auto's voor hem.

Een vrouwelijke inzittende van een van de auto's had last van pijn op de borst. Zij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De overige betrokkenen bleven ongedeerd. De auto van de Amsterdammer was total loss en werd afgeveoerd door een takelbedrijf. De overige auto's hadden kras- en deukschade.

Rijbewijs ingevorderd na overschrijding maximumsnelheid

Wijdewormer, 19 augustus, 21:00

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam van de politie hebben op de A7 een 59-jarige automobilist uit Wervershoof aangehouden. Hij reed over een afstand van in ieder geval 2500 meter zo'n 50 km/uur te hard (na meetcorrectie 170 km waar maximaal 120 km was toegestaan). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verklaarde nogal in gedachten te zijn geweest en daardoor de snelheid uit het oog te hebben verloren. Er was geen sprake van alcoholgebruik.

Twee jongens aangehouden voor poging beroving

De politie heeft zaterdagavond twee 15-jarige jongens uit Zaandam aangehouden die ervan worden verdacht de avond ervoor een poging te hebben gedaan een 16-jarige jongen uit Oostzaan te beroven.

Het slachtoffer werd vrijdagavond op de Wibautstraat door twee personen uit een groep van zes lastiggevallen toen hij er langs fietste. De twee jongens sloegen hem en eisten geld. Het slachtoffer kon wegkomen zonder iets af te geven en deed aangifte bij de politie.

De volgende avond zag de jongen, in gezelschap van zijn vader, de twee verdachten fietsen. Zij belden de politie en bleven onopvallend achter de verdachten rijden. In de Commandeurstraat kon de politie de twee verdachten aanhouden. Zij werden aangehouden en ingesloten. Tijdens verhoor verklaarden zij dat het om een geintje ging.

Blikseminslag bij houten woning

Assendelft, 20 augustus, 09:30

Bij een woning in de Dorpsstraat kwamen politie en brandweer ter plaatse nadat de bliksem was ingeslagen. De bewoonster meldde een brandlucht te ruiken. Het ging om een houten woning, waarbinnen alle stoppen waren doorgeslagen en diverse lampen gesprongen. De brandweer controleerde de woning maar constateerde geen brand.