Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (20/8)

OOSTERHOUT NB, 20 augustus 2006


Kleine brand in looierij schoenfabriek snel onder controle

DONGEN: Gisteravond is rond 21.00 uur brand ontstaan in de looierij van een schoenfabriek aan de Vierbundersweg. De brandweer ging uit voorzorg met drie tankautospuitwagens en twee andere voertuigen ter plaatse en zette circa 30 spuitgasten in. Aanvankelijk werd rekening gehouden met een brand die zich snel zou kunnen uitbreiden. Dit bleek gelukkig niet het geval te zijn.

Tijdens het onderzoek in het pand bleek dat er veel rookontwikkeling was in de looierij. Daar was een hoop met afval aan het smeulen geweest waardoor een paar zakken met chemicaliën vlam hadden gevat en zijn gaan roken. De brand die niet uitslaand was, was snel onder controle. De brandweer zette enkele deuren van het pand open om daarmee op en natuurlijke wijze te ventileren. Er is geen gevaar voor de omgeving en volksgezondheid ontstaan. De politie doet verder geen onderzoek meer naar deze brand. De loco burgemeester van Dongen heeft zich ter plaatse op de hoogte gesteld. De melding trok veel belangstelling van passanten en brandweervolgers.

Man mishandeld na maken ongewenste fotos

OOSTERHOUT: De politie onderzoekt de mishandeling van een 32-jarige Oosterhouter die vrijdagmiddag heeft plaats gevonden in een verzorgingscentrum aan de Hoefakker. De 32-jarige Oosterhouter werd door zijn belager, een 43-jarige plaatsgenoot, bij de receptie met gebalde vuist in het gezicht geslagen en kwam daarbij op de grond terecht. Het slachtoffer was zo bang dat hij op zijn vlucht in de recreatiezaal een raam stuk sloeg om daardoor naar buiten te kruipen. Hij liep verwondingen op aan zijn rechterarm, neus en mond en moest worden overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft de belager van de man op het bureau verhoord. Hij had het slachtoffer met zijn auto achtervolgd vanaf de Catharinastraat omdat de man zonder toestemming met zijn telefoon fotos maakte van de echtgenote en hun dochter terwijl zij in de auto zaten. Hij riep daarbij lekker zo en dat hij hen wel zou pakken. De vrouw voelde zich door de man bedreigd en waarschuwde haar man die daarop de achtervolging inzette. De fotograaf vluchtte daarop het Verzorgingscentrum binnen, gevolgd door de boze echtgenoot. De politie zet het onderzoek voort en heeft inmiddels diverse getuigen verhoord. De 39-jarige echtgenote van de verdachte heeft op haar beurt aangifte gedaan van bedreiging door de fotograaf.

Vrouw aangehouden na bedreiging overbuurvrouw

OOSTERHOUT: Een al langer slepende burenruzie is zaterdagavond in de wijk Dommelbergen geëscaleerd. Een 35-jarige vrouw had haar overbuurvrouw bedreigd met een broodmes. Ook had ze twee straattegels in de richting van het raam gegooid. Tijdens het tumult waren veel buurtbewoners op straat. De politie heeft de agressieve vrouw aangehouden. Zij werd in verzekering gesteld maar is zondagmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Zes arrestaties tijdens toezicht uitgaanscentrum Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie werd vannacht op de Mathildastraat omstreeks
01.00 uur geconfronteerd met een geval van een vernieling van een ruit en baldadigheid. Voor een van de horecagelegenheden werd een 38 jarige persoon, afkomstig uit Oosterhout in bedwang gehouden die zeer opgefokt was. In eerste instantie werd hij gekalmeerd maar toen deze man vervolgens een ruit van een bedrijf vernielde, werd hij aangehouden. Na zijn aanhouding beledigde hij ook nog de politiemensen. De man is ingesloten, er wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

OOSTERHOUT: Een 16-jarig meisje uit Oosterhout is vannacht omstreeks
02.30 uur bij de fietsenstalling op de Markt mishandeld door een19-jarige Tilburger. Hij had haar in het gezicht geslagen en uitgescholden. De politie heeft de agressieve knaap, die ook nog tegen een fiets schopte, opgepakt.

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 02.45 uur op de Klappeijstraat een 21-jarige Oosterhouter aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 19-jarige Bredanaar. Het incident vond plaats bij de toiletten van een café. Volgens het slachtoffer had er iemand uit de groep van de verdachte geflirt met zijn vriendin. Hierover was irritatie ontstaan. Bij de toiletten escaleerde het waarna er gevochten werd. Hierbij raakte de Bredanaar gewond aan zijn gezicht. De politie heeft vervolgens de 21-jarige Oosterhouter als verdachte van dit feit aangehouden.

OOSTERHOUT: De politie kreeg vannacht rond 03.00 uur de melding dat er bij een café een persoon op heterdaad aangehouden was voor het stelen van flessen drank uit het magazijn van die zaak.
Beveiligingsmedewerker hadden hem betrapt met twee flessen wijn in zijn handen. Hij bleek het magazijn ingelopen te zijn en had de drank gepakt. De man, een 28 jarige inwoner van Breda, werd aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal

OOSTERHOUT: De politie kreeg vannacht rond 03.45 uur melding van een aanrijding op de kruising van de Torenstraat met het Torenkwartier. Ter plaatse bleek een 43 jarige inwoner uit Amsterdam een bestuurster van een fiets aangereden te hebben. De vriend van de bestuurster van de fiets had vervolgens de automobilist geslagen. De automobilist is aangehouden en heeft op het bureau te Oosterhout een blaastest ondergaan. Daaruit bleek dat hij te veel alcohol genuttigd had. Hij blies 442 Ug/L terwijl 220 toegestaan is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt terzake het veroorzaken van een aanrijding terwijl hij onderinvloed verkeerde. De man, die de automobilist sloeg, een 25 jarige man uit Oosterhout, is ook aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt terzake eenvoudige mishandeling. Niet duidelijk wat het letsel is van de bestuurster van de fiets.

Drugsgebruikende Fransman krijgt 300 euro boete na aanrijding

OOSTERHOUT: De politie kreeg vannacht de melding, dat er op de Rijksweg A27 een aanrijding had plaats gevonden. Daar bleek dat een Franse bestuurder, een 20-jarige man uit Othis, in slaap was gevallen en achter op een bestelbus was geklapt. De Fransman was samen met een drietal vrienden naar Amsterdam geweest en daar hadden zij weed gerookt. Tevens had hij nog twee gripzakjes weed in zijn bezit met ongeveer vijf gram, deze zijn ingenomen. Na het betalen van een boete van 300 euro konden de Fransen hun weg vervolgen

Vele wegen leiden naar Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie kreeg vannacht de melding dat er een voetganger over rijksweg A27 liep. Ter plaatse troffen zij een 48 jarige man uit Oosterhout aan, die met enkele vrienden in Waspik was doorgezakt. Hij was door vrienden bij een benzinepomp afgezet, zodat hij naar huis kon lopen. Aangezien de snelweg de kortste weg was besloot hij deze maar te nemen. Hij was behoorlijk onder invloed van alcohol en gaf dit ook zonder meer toe. De man heeft een bekeuring gekregen en een lift naar Oosterhout

Winkeldievegge aangehouden

OOSTERHOUT: Zaterdagmorgen is een 76 jarige vrouw in een supermarkt aan de Keiweg betrapt op winkeldiefstal. De bejaarde vrouw stopte voor 40 levensmiddelen in een tas en rekende slechts een klein bedrag af aan de kassa. Zonder de boodschappen in de tas af te rekenen verliet ze de winkel. Daar werd ze aangehouden door personeel en overgedragen aan de politie. Ze vertelde dat ze amper kon rondkomen van haar inkomen, ze vond het verschrikkelijk wat er was gebeurd.

Poging diefstal snorfiets

OOSTERHOUT: Een 46-jarige Oosterhoutse parkeerde vrijdagmiddag haar snorfiets bij een winkel op de Mathildastraat . Toen ze 10 minuten later terug kwam zag ze een voor haar vreemde man bij de bromfiets staan.

Omdat ze veronderstelde dat deze bezig was haar snorfiets te stelen liepen ze op de man af en gaf hem een schop. Hierop viel zowel de man als de snorfiets. Hierop kwam een man aanlopen die uit een donkerblauwe bestelbus stapte. Deze bestelbus stond aan de overzijde van de straat. Deze man gaf de vrouw een duw. Hierop viel de vrouw. De mannen konden toen ontkomen in de auto. Nadien zag de vrouw dat het slot van haar snorfiets was geforceerd.

Politie onderzoekt poging ramkraak

OOSTERHOUT: De politie gaat er vanuit dat de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.30 uur geprobeerd is een ramkraak te plegen op een zaak aan de winkelboulevard aan de Meerstoel. Ter plaatse was de glazen pui van een winkel geramd. De ruit met een afmeting van circa 2,5 bij 3 meter was vernield. Ter plaatse werd een behoorlijke hoeveelheid olie aangetroffen en diverse onderdelen van een auto van het merk Seat. Het lijkt een onlogische plaats voor een aanrijding met doorrijding, de politie gaat daarom uit van een poging tot een ramkraak. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Uit de zaak is niets ontvreemd.

Politie onderzoekt vernieling

OOSTERHOUT: Tijdens de afwezigheid van de bewoonster werd de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.30 uur een steen door de ruit aan de voorzijde van een woning aan de Strijenstraat gegooid. Behalve een vernielde ruit werd er in de woning veel schade toegebracht aan het interieur. Ook de auto, die voor de woning geparkeerd stond, liep schade op. Buurtbewoners zagen een aantal jongeren weglopen. De politie stelt een onderzoek in.

Professionele winkeldievegges aangehouden

RIJEN: Vrijdagmiddag zijn twee vrouwen uit Den Bosch aangehouden op de Hoofdstraat terwijl zij in het bezit waren van een grote hoeveelheid cosmetica. De politie controleerde de vrouwen omdat ze zich verdacht gedroegen. Ze kwamen uit de bosschages, zogenaamd hadden ze daar geplast. Agenten troffen daar twee tassen met cosmetica aan. De cosmetica had een waarde van circa 4000. Uit onderzoek is gebleken dat de vrouwen middels geprepareerde kleding het alarm van de winkel kon omzeilen. De goeden waren ontvreemd uit meerdere winkels in Tilburg. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildplasser gewond na worsteling

GEERTRUIDENBERG: Een 19-jarige jongeman en een 41-jarige man beiden uit Geertruidenberg hebben de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks
03.00 uur verwondingen opgelopen toen zij samen door de ruit naast de kassa van de bioscoop vielen.

De 43-jarige man had de jongere knul vastgepakt toen die stond te plassen tegen het loket. Tijdens de worsteling vielen ze samen door de ruit van de deur. Beide personen raakten gewond. De jongere knul had diverse snijwonden op het hoofd en borst. Hij werd met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Breda. De verdachte raakte eveneens gewond. Hij had een snijwond in zijn rechterhand. Deze wond werd gehecht.

Rijders onder invloed aangehouden

RAAMSDONKSVEER: Een inwoner uit Prinsenbeek werd zaterdagnacht omstreeks 03.15 uur op Rijksweg A-59 aangehouden als bestuurder van een personenauto omdat hij te veel gedronken had. Hij blies 510 ug/l (1,2 promille). Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

WAALWIJK: Vrijdagavond werd omstreeks 23.00 uur op de Taxandriaweg een 35-jarige automobilist uit Drunen betrapt terwijl hij in een auto reed terwijl hij te veel gedronken had. De man blies 530 ug/l (1,25 promille). Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en zal zich t.z.t. voor de rechter moeten verantwoorden

Duur snoepgoed in Hank

HANK: In een supermarkt werd vrijdagmiddag een 51 jarige man aangehouden voor de diefstal van snoepgoed ter waarde van 2,99. Na overleg met Justitie werd de man met een boete van 130 naar huis gestuurd.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

WERKENDAM: Van een winkeldeur van een drogisterij aan de Lijnbaan werd de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur een ruit vernield. Door deze deur kwamen de daders binnen, Zij hebben parfum en elektronica ontvreemd.

Poging tot brandstichting in Veen

VEEN: Door het gooien van een molotovcocktail heeft men vrijdagavond geprobeerd een leegstaande woning aan de Witboomstraat in brand te steken. Het is bij een poging gebleven. De brandweer heeft de woning onderzocht. De politie heeft nog geen spoor van de dader(s).

Verdachte koffer aangetroffen in pinruimte bank

HANK: De politie heeft zaterdagmiddag na een melding in de pinruimte van een bankgebouw aan de Kerkstraat een zilverkleurig koffertje aangetroffen. De meldster vond het verdacht en belde daarom de politie. De agenten hebben het koffertje meegenomen. Het was leeg en lijkt bedoeld te zijn om een golfset op te bergen. Is vermoedelijk vergeten werk. De rechtmatige eigenaar kan de koffer op het politiebureau afhalen.

Leegstaande woning en bootwrak in brand

NIEUWENDIJK: Rijdend over de A27 zag een getuige zaterdagavond dat omstreeks 22.00 uur t een woning aan de Rijksweg in brand stond. Hij heeft de snelweg verlaten en via buren de hulpdiensten gewaarschuwd. De brand is vermoedelijk ontstaan in de schuur. Het pand, dat niet bewoond werd, stond in de verkoop. De woning moet als verloren worden beschouwd. De brand is geblust door de brandweer van Almkerk. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

WERKENDAM: Aan de Sleeuwijksedijk is vannacht omstreeks 03.15 uur een wrak van een boot dat in een weiland lag in brand gestoken. De brandweer heeft het wrak op gecontroleerde wijze uit laten branden.

Man aangehouden na doorrijding

SLEEUWIJK: Zaterdagavond raakte omstreeks 20.00 uur tijdens het inhalen op de Rijksstraatweg een witte bestelauto de door hem ingehaalde personenauto. Vervolgens raakte het voertuig een boom en een lichtmast. Zonder te stoppen reed de bestelbus door. De bestuurder van de personenauto, een 19-jarige jongeman uit Woudrichem, zette de achtervolging in en wist de politie te vertellen waar de bestuurder gebleven was. De bestuurder, een 25-jarige Werkendammer werd aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. Van de bestuurder werd een bloedproef genomen omdat hij ook thuis nog gedronken had en de berekening van het alcoholpromillage met een bloedproef plaats vindt.

Politie maakt einde aan illegale houseparty

HANK: Zondagmorgen kreeg de politie omstreeks 09.00 uur melding dat er bij het Trekkerstunneltje aan de Rijksweg A 27 een illegale houseparty werd gehouden. Ter plaatse bleek dat het tunneltje door autos en een geluidsinstallatie werd geblokkeerd. Er waren circa 250 personen aan het feesten. De politie heeft de organisatie opdracht gegeven het feest te staken. Het ging om lui uit de house scène. Het afbouwen verliep gemoedelijk waarbij ook de rotzooi werd opgeruimd.

Man auto kwijt na rijden zonder rijbewijs

GEERTRUIDENBERG: Agenten zagen zaterdagmiddag omstreeks 17.50 uur, een 21-jarige inwoner van Geertruidenberg op de Schoutenlaan rijden. Het was de dienders bekend dat de bestuurder niet over een rijbewijs beschikt. Hij was hiervoor ook al eerder bekeurd. Hij is aangehouden. De auto, een BMW, is in beslag genomen.

Drie vissers zonder vergunning bekeurd

DRIMMELEN: De politie heeft zaterdagmorgen een visserij controle gehouden. In totaal werden 14 vissers gecontroleerd. Drie ervan waren niet in het bezit van de vereiste vergunning. Zij hebben een proces-verbaal gekregen.

Politie onderzoekt vernielingen aan school

MADE: Vanmorgen is ontdekt dat een vijftal ruiten van een school aan de Julianastraat zijn vernield. De politie vermoedt dat de vernielingen het werk zijn van baldadige jongelui.

Mannen aangehouden met softdrugs

HULTEN: Op de Rijksweg tussen Tilburg en Gilze werd zaterdag middag een auto gecontroleerd omdat de bestuurder, een 37-jarige Tilburger geen gordel droeg. Tijdens een verder onderzoek werden in de auto vier boterhamzakjes aangetroffen met daarin gemalen hennep. Beide inzittenden van de auto werden aangehouden en ingesloten. Daar bleek dat de bijrijder, een 38-jarige Tilburger nog een gevangenisstraf had open staan van in totaal 87 dagen of een geldboete van 4079,35.

Drie verdachten aangehouden na joyriding

RIJEN: Een 17-jarige inwoner van Rijen liet vannacht omstreeks zich uitdagen door een paar vrienden dat hij geen auto kon rijden. Om toch te laten zien dat hij wel kon rijden nam hij de sleutel van zijn moeders auto en gezamenlijk besloten ze een ritje te maken. Er kwam echter een abrupt einde aan deze rit toen de bestuurder de macht over het stuur verloor en op de Hoeksestraat tegen twee geparkeerde autos reed. De jongelui schrokken daar zo van dat ze de benen namen. Later konden ze thuis worden opgehaald en werden ze ingesloten. In de loop van zondagochtend zijn de mannen weer in vrijheid gesteld. De andere minderjarigen zijn een 15-jarige jongen uit Rijen en een 15-jarige knaap uit Geertruidenberg.

Man aangehouden voor heling fiets

DONGEN: Op 13 maart 2006 werd door een 47-jarige man uit Dongen aangifte gedaan van diefstal van een fiets vanaf de Gasthuisstraat. Deze fiets werd op 19 augustus ter reparatie bij een rijwielhandelaar aangeboden. De bezitter, een 56-jarige man uit Dongen, werd aangehouden en verklaarde de fiets gekocht te hebben van een voor hem onbekende man. Proces-verbaal zal worden opgemaakt tegen de man. De man deed afstand van de fiets en deze zal worden terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Bromfiets in beslag genomen

WAALWIJK: Tijdens de surveillance werd zaterdagavond omstreeks 19.30 uur op de Akkerlaan een bromfiets gesignaleerd die met een snelheid van 60 á 70 km per uur door de bebouwde kom reed. De bestuurder maakte tevens nog meerdere overtredingen om aan de staandehouding te ontkomen. Uiteindelijk de bestuurder en de eigenaar, beiden 17 jaar en woonachtig in Waalwijk via het verzekeringsplaatje, aangetroffen. De bestuurder kreeg diverse. De bromfiets werd voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw rijdt veel te hard

WAALWIJK: De politie heeft zaterdagavond geconstateerd dat een 37-jarige vrouw uit Sprang-Capelle op de Sluisweg en de Altenaweg met haar auto met circa 105 km / uur door de bebouwde kom reed. Ze was met opvallend hoge snelheid een opvallende politieauto voorbij gereden. Ze kreeg een bekeuring en moest haar rijbewijs gelijk achter laten. Ze vertelde de agenten dat ze er met haar gedachten niet bij was geweest en zich niet bewust was geweest van haar gevaarlijke rijgedrag op het natte wegdek.

Auteur: Willem van Hooijdonk