Politie Zuid-Holland-Zuid

20/8 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse waard

, 20-08-2006 o Niewsberichten District I

BEROVING / POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT- Op 18 augustus rond 12.00 uur is bij de Brugweg , aan de Zwijndrechtse kant, een 44-jarige man uit Dordrecht beroofd. Dit zou onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zijn gebeurd. Hij moest een geldbedrag afgeven. De man fietste op de Brugweg toen hij, schuin tegenover een Esso tankstation moest stoppen. Hij deed dat omdat er een vuurwapen op hem gericht werd. De man heeft aangifte gedaan. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over deze beroving of die de verdachte op basis van onderstaand signalement herkennen:

· Blanke man

· Rode scooter

· Zwarte helm met gele vlammen

Wanneer mensen meer weten dan kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

BIJTENDE HOND
HENDRIK-IDO-AMBACHT De Gemeenschappelijke Meldcentrale verzocht op vrijdagavond 18 augustus agenten te gaan naar de Dadelgaarde te Hendrik-Ido-Ambacht. Een 49-jarige Ambachtse vrouw verklaarde dat zij haar teckels aan het uitlaten was toen er een man uit dezelfde straat langs kwam wiens bouvier een van haar tekkels beet. Toen zij de hond van die van haar lostrok, werd ook zij gebeten. Het hondje moest geopereerd worden; de aangeefster moest doktersbehandeling ondergaan. De 30-jarige zoon van het slachtoffer ging verhaal halen bij de man waarbij de zoon met een hamer bedreigd werd. Hij deed daar aangifte van. De eigenaar van de bijtende hond gaf een andere verklaring voor het bijtincident; volgens hem waren de teckels opgefokt. De politie onderzoekt de zaak en kijkt of bemiddeling mogelijk is.

BALDADIGHEID
ZWIJNDRECHT Zaterdagavond 19 augustus kwam er een melding bij de politie binnen dat er jongeren aan een rolluik bij een winkelcentrum aan het Oudeland te Zwijndrecht aan het morrelen waren. De politie kwam ter plaatse en hield twee jongeren aan na een zoekslag bij een school. Toen kwam een 19-jarige jongeman uit Zwijndrecht aan wandelen die verklaarde dat hij degene was die aan de rolluiken had gezeten. Hij weigerde zijn naam op te geven, beledigde en bedreigde agenten en werd handtastelijk, waarna hij met gepast geweld aangehouden werd. Hierbij sneuvelde de buitenspiegel van het politievoertuig. De twee anderen werden vrijgelaten.

INBRAAK
ZWIJNDRECHT Bij een kringloopwinkel aan de Ringdijk te Zwijndrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 augustus ingebroken. Hierbij zijn een computer en een pinapparaat gestolen.

SCHENNIS
ALBLASSERDAM Op zaterdagochtend rond 10.45 uur zagen drie meisjes van 4 tot 7 jaar in de brandgang tussen de Batavierenstraat en de Noachstraat te Alblasserdam aan het spelen. Toen zagen zij een onbekende man sexuele handelingen bij zichzelf verrichten. De vader van een van de kinderen maakte melding van het feit bij de politie. Het signalement van de man is: blanke man van rond de 30 jaar, geen snor of baard of bril. Hij had een spijkerbroek en een grijs t-shirt met zwarte letters aan.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht is zaterdagmiddag 19 augustus in zijn auto op de Cort van der Lindestraat te Zwijndrecht aangehouden aangehouden wegens herhaalde mishandeling van zijn 20-jarige vrouw in een woning aan de Colijnstraat te Dordrecht. Hij was in zijn auto weggereden terwijl zijn vrouw zich in de badkamer had opgesloten. De politie heeft buurtonderzoek verricht. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man is in verzekering gesteld. ZWIJNDRECHT Een 38-jarige man uit Zwijndrecht is in zijn woning aan de Saturnusstraat te Zwijndrecht aangehouden op zaterdagmiddag 19 augustus waarna hij in verzekering is gesteld. Hij had zijn 37-jarige vrouw mishandeld, die daarvan aangifte heeft gedaan.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT In een winkel aan het P.A. de Kokplein werden zaterdagmiddag 19 augustus drie winkeldieven met een volle tas door de beveiliging betrapt. De politie heeft een 26-jarige veelpleger uit Dordrecht , een 9-jarig en een 13 jarig meisje aangehouden. De 26-jarige is in verzekering gesteld. In de tas bevonden zich voor 700 euro aan DVD-spelers, DVDs en parfum.
Een 50-jarige man uit Dordrecht heeft op 19 augustus een winkelverbod van een jaar gekregen nadat hij was aangehouden in een supermarkt aan de Voorstraat te Dordrecht. Hij had cosmetica en koffie weggenomen. Een 35-jarige man uit Dordrecht kreeg eveneens een winkelverbod van een jaar nadat hij betrapt was in een supermarkt aan de Dubbeldamseweg Zuid te Dordrecht. Hij had daar diverse stukken zalm weggenomen.

ONGEVAL A16
DORDRECHT Op zondagochtend 20 augustus heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de A16 bij Dordrecht. Een 62-jarige vrouw uit Bemmel reed vanaf de invoegstrook de A16 op richting Breda toen haar auto met caravan ging scharen. Achteropkomende motorrijders op de tweede rijstrook konden de caravan niet ontwijken en gingen onderuit. Een van hen, een 48-jarige man uit Breda, belandde tegen de personenauto en liep letsel op aan gelaat, borst en heup. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht vervoerd. Hij maakt het redelijk. De Technische verkeersondersteuning van de politie Zuid-Holland-Zuid heeft ter plaatse onderzoek verricht. De A16 is enige tijd afgesloten geweest.