Persbericht

Jan Joris Verheul wint prachtige races BenQ-Siemens BMW 130i Cup

Zolder (B), 20 augustus 2006. Jan Joris Verheul is de grote winnaar van de beide races van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup, verreden op het circuit van Zolder. De races stonden bol van de spanning en het spektakel. De overige podiumplaatsen gingen na veel strijd naar Ricardo van der Ende (twee keer), Cor Euser en Tim Coronel.

Na races op Circuit Park Zandvoort en TT Circuit Assen kwam de BenQ-Siemens BMW 130i Cup dit weekeinde in actie op het circuit van Zolder (B). In de eerste race mocht Ricardo van der Ende vanaf pole position vertrekken. Jan Joris Verheul, Ricardo's grootste rivaal in de strijd om de titel, moest vanwege een onreglementaire bandenwissel achteraan starten. Dat weerhield Verheul er echter niet van om de race toch te winnen! Na een start op een droge baan, gevolgd door een herstart op nat asfalt, nam Jan Joris in de slotfase de leiding over. De klassementsaanvoerder was meerdere seconden per ronde sneller dan de overige rijders. Cor Euser, als vierde gestart, eindigde achter zijn teamgenoot als tweede. Van der Ende moest genoegen nemen met de derde plaats. "Ik heb nog nooit zo'n race meegemaakt", aldus Jan Joris na de race. "Achteraan starten en in een veld met de beste coureurs van Nederland naar de koppositie rijden voelt heel bijzonder. De laatste ronden heb ik alleen maar zitten lachen in mijn auto." Zijn geheim? "Ik heb mijn regenbanden zo goed mogelijk behandeld." Ook Cor Euser verklaarde 'heel zuinig' met zijn banden te zijn omgesprongen. De routinier behaalde zijn beste resultaat van het seizoen.
"Natuurlijk baal ik ervan", aldus Ricardo van der Ende over het verloop van de race. "Ik startte achteraf gezien met een verkeerde bandenspanning, daar heb ik het mee verloren."

Tim Coronel reed in de eerste race de snelste raceronde, hij mocht daarom in de tweede wedstrijd van pole position vertrekken. Jan Joris Verheul, als tweede gestart, nam al in de eerste ronde de koppositie over. Vanaf dat moment zag de klassementsaanvoerder continu een BMW 130i levensgroot in zijn achteruitkijkspiegel. Aanvankelijk behoorde deze BMW toe aan Tim Coronel, later aan de vanaf de vijfde startplek naar voren geschoven Ricardo van der Ende. Jan Joris liet zich niet tot een foutje verleiden en won, in de slipstream gevolgd door Van der Ende en Coronel. "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Ricardo was immers erg snel", gaf Verheul toe. Van der Ende reed een sterke race. "Ik klom van de vijfde startplek op naar de tweede plaats. Jan Joris maakte wel foutjes, maar ik kon daar niet van profiteren."

Uitslag:Race 1: 1. Jan Joris Verheul (Dordrecht), 13 ronden; 2. Cor Euser (Herpen) op 0.762; 3. Ricardo van der Ende (Poeldijk), op 10.898; 4. Ardi van der Hoek ('sGravendeel), op 15.138; 5. Bas Schothorst (Amsterdam), op 30.985; 6. Michael Bleekemolen (Aerdenhout), op 33.707. Race 2: 1. Verheul, 13 ronden; 2. Van der Ende, op 0.321; 3. Tim Coronel (Huizen), op 0.763; 4. Rory Bertram (Loosdrecht), op 12.805; 5. Van der Hoek, op 13.010; 6. Schothorst, op 25.942. Stand na negen races: 1. Verheul 151; 2. Van der Ende 137; 3. Coronel 111; 4. Euser 91; 5. Van der Hoek 74; 6. Bertram 67.

Volgende race: 24 september, Circuit Park Zandvoort.
Kijk voor nadere informatie op www.circuit-zandvoort.nl en op www.bmw130icup.nl.
---