Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Ardi van der Hoek scoort opnieuw in BMW 130i Cup!

Zolder (B), 20 augustus 2006. Ardi van der Hoek uit 's Gravendeel heeft met een vierde en vijfde plaats tijdens het Dutch Power Pack Festival op het Belgische Circuit Zolder weer een uitstekende prestatie neergezet. In de eerste race van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup hield een probleem met de bandenspanning Van der Hoek van het podium, terwijl in de tweede race de koppeling een podiumklassering in de weg stond. Met deze goede resultaten zet Van der Hoek zijn opmars in de titelstrijd onverminderd voort en staat hij nu op een vijfde positie.

Met een prachtige tweede tijd reed Ardi van der Hoek op Circuit Zolder zijn beste kwalificatietraining van het seizoen en stelde daarmee een plaats op de eerste startrij veilig. "Op Zolder rijd ik altijd goed. Mijn eerste ronde was meteen de beste en ik kon daarmee optimaal profiteren van de nieuwe banden." Nadat de eerste start in verband met de plotseling neervallende regen moest worden afgebroken werd het veld op regenbanden opnieuw op pad gestuurd. Met een keurige start behield Van der Hoek onder deze moeilijke omstandigheden direct achter teamgenoot Ricardo van der Ende zijn tweede positie. De twee Euser BMW's hadden echter voor een duidelijk andere afstelling gekozen en waren voor Van der Hoek en Van der Ende niet te houden. Van der Hoek legde daarmee beslag op de vierde positie. "Het ging perfect en ik had al snel een groot gat geslagen. Plotseling zag ik Euser en Verheul in mijn spiegel naderen. Ze waren zoveel sneller dat ik ze onmogelijk kon tegenhouden. Ik denk dat ze met een andere bandenspanning reden en daarmee op de opdrogende baan beter uit de voeten konden."

De start van de tweede race had Ardi van der Hoek zich heel anders voorgesteld. "De koppeling bleef plakken." Van der Hoek viel daarmee terug van de vierde naar de tiende positie. Een prachtige inhaalrace bracht hem uiteindelijk toch weer terug op een vijfde plaats. "Een goede race, alleen had er gewoon meer ingezeten. Als bij de start de koppeling gewoon meewerkt rijd je mee voor het podium." Door dit resultaat is Ardi van der Hoek opgeschoven naar de vijfde plaats in de tussenstand.

Uitslag race 1:

1. Jan-Joris Verheul, 13 ronden; 2. Cor Euser, op 0.762; 3. Ricardo van der Ende, op 10.898;

4. Ardi van der Hoek, op 15.138

Uitslag race 2:

1. Jan-Joris Verheul, 13 ronden; 2. Ricardo van der Ende, op 0.321; 3. Tim Coronel, op 0.763;

5. Ardi van der Hoek, op 13.010

Stand na negen races:
1. Jan-Joris Verheul 151; 2. Ricardo van der Ende 137; 3. Tim Coronel 111; 5. Ardi van der Hoek 74.

Volgende races: 24 september, Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort.

Ardi van der Hoek wordt gesteund door Weru ramen en deuren, Bakkersland, C1000, (dat dit jaar 25 jaar bestaat), Fin Extenso (het vermogen tot veranderen), Conpax-ServoWrap total packaging group, Spam energy drink en Prontophot (zelfbediening (foto)automaten).
U kunt de verrichtingen van Ardi van der Hoek onder meer volgen via www.vanderhoekracing.nl.
---
Voor de redactie:
Ardi van der Hoek verstrekt u graag nadere informatie. Hij is bereikbaar op tel. 0611 360 371.
U kunt ook contact opnemen met Arie van der Hoek, tel. 0652 613 300.

---- --