Ingezonden persbericht

Nick de Bruijn heer en meester op de Nürburgring!

NÜRBURG, 20 AUGUSTUS 2006 - Nick de Bruijn heeft dit weekend op de Nürburgring de dertiende en veertiende ronde om het Formule BMW Deutschland kampioenschap gedomineerd. Na op vrijdag de snelste te zijn geweest in de vrije training en kwalificatie, pakte de 19-jarige coureur uit de stal van Josef Kaufmann gisteren zijn eerste overwinning in deze opstapklasse voor jonge autosport talenten. Een koppelingsprobleem op zondag verhinderde dat De Bruijn vandaag nogmaals op de hoogste trede van het podium eindigde. Na een spectaculaire inhaalrace wist De Bruijn de afsluitende wedstrijd op het 3,629 kilometer lange circuit nog wel als tweede te finishen. In de tussenstand om het kampioenschap is De Bruijn dit weekend opgeklommen naar de derde positie!

De Formule BMW is wereldwijd de toonaangevende instapklasse voor jong autosporttalent in formulewagens. Coureurs als Ralf Schumacher, Christian Klien en recent Nico Rosberg hebben via de Formule BMW de weg naar de Formule 1 gevonden. In 2006 wordt de serie zowel in Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Azië verreden. Na een indrukwekkend debuutseizoen vorig jaar, mag Nick de Bruijn zich ook in 2006 'Formule BMW Junior' noemen, wat inhoud dat BMW hem zal steunen op zowel educatief gebied als 'driver coaching'.

VRIJE TRAINING EN KWALIFICATIE
Net als vorige maand op de Norisring, is Nick de Bruijn van meet af aan goed op dreef. In de vrije training op vrijdagochtend legt de coureur in Duitse dienst op dominante wijze direct beslag op de eerste plaats. Ook in de eerste kwalificatiesessie, waar de startposities voor de openingsrace op zaterdag worden verdeeld, is De Bruijn iedereen op ogenschijnlijk eenvoudige wijze de baas. Alleen een kleine aanpassing aan de bandenspanning in de pauze voor de tweede kwalificatiesessie brengt niet de verwachte verbetering. De Bruijn kwalificeert zich als derde voor de tweede race op zondag.

NICK DE BRUIJN: "Het voelt heel lekker om het weekend zo te beginnen! Nadat ik een aantal races terug van auto ben gewisseld, is alles langzaam maar zeker op zijn plaats gevallen. Een kleine maand geleden op de Norisring klopte alles voor het eerst, maar ook nu had ik alles weer onder controle. Het klinkt raar, maar ik hoefde niet eens heel erg te pushen om de pole position voor zaterdag veilig te stellen. Jammer dat onze verandering aan de bandenspanning niet goed uitpakte vanmiddag. Laten we hopen dat ik morgen en zondag dezelfde snelheid heb als in de vrije trainingen en eerste kwalificatie!"

RACE 01 + 02
Enigszins gespannen wacht De Bruijn zaterdagmiddag op de grid af tot de startlichten voor de eerste race van het weekend op groen springen. Ondanks dat De Bruijn goed weg komt, moet hij toch alle zeilen bijzetten om teamgenoot Christian Vietoris voor te blijven in de sprint naar de eerste bocht. De Bruijn houdt echter het hoofd koel en duikt als eerste de Mercedes Arena in om vervolgens zijn leidende positie in het vervolg van race niet meer uit handen te geven. Ondanks herhaald aandringen van zijn teammaatje grijpt De Bruijn veertien ronden later met een voorsprong van een dikke 2,5 seconde zijn eerste Formule BMW overwinning van zijn carrière!

Een klevende koppeling bij de start van de tweede race op zondag voorkomt dat De Bruijn er een dubbelslag van maakt. Omdat hij niet goed van zijn plek komt, verliest de BMW Junior een vijftal posities en komt hij na de eerste ronde als achtste over start/finish. Een ontketende De Bruijn laat in de daaropvolgende ronden zien wie de 'lord of the ring' is, door zich middels een aantal schitterende inhaalacties binnen no-time terug te vechten naar de tweede plaats. Met verbluffend snelle rondetijden, een volle seconde sneller dan zijn tegenstanders, zet hij in de laatste rondes ook nog de uiteindelijke racewinnaar Martin Ragginger onder druk, maar moet De Bruijn toch genoegen nemen met de tweede plaats.

NICK DE BRUIJN: "Dit is pas 'met grote stappen snel thuis komen'! Ik was zowel vrijdag, zaterdag als zondag de snelste van het veld en sta nu derde in het kampioenschap. Mijn eerste Formule BMW overwinning zaterdag voelde fantastisch, dus dat wil ik zeker nog een paar keer overdoen dit jaar! Jammer dat het vandaag nét niet lukte, maar ik denk wel dat de toeschouwers op de tribunes genoten hebben van de race. Ik kan niet wachten om over twee weken op Zandvoort er weer vol tegenaan te gaan!"

UITSLAG RACE 01 NÜRBURGRING - ZATERDAG 19 AUGUSTUS 2006

01. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, 21:59.140

02. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, + 02.644s
03. Martin Ragginger (AUT), Eifelland Racing, + 02.934s

UITSLAG RACE 02 NÜRBURGRING - ZONDAG 20 AUGUSTUS 2006

01. Martin Ragginger (AUT), Eifelland Racing, 22:00.839
02. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, + 02.877s
03. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, + 03.714s

KAMPIOENSCHAPSTAND NA VEERTIEN RACES:
01. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, 217 punten
02. Mika Mäki (FIN), Eifelland Racing, 140 punten
03. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, 110 PUNTEN

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com), of een bezoek brengen aan www.nickdebruijn.com.