Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 19 en 20 augustus district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 20 augustus 2006

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdagmiddag een 42-jarie man uit Roosendaal aan voor winkeldiefstal. De politie zag de man, een bekende veelpleger, op de Nieuwe Markt lopen met twee koffiezetapparaten. Bij navraag bleken deze in dezelfde straat uit een winkel te zijn gestolen. De veelpleger is aangehouden en in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De koffiezetapparaten zijn geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

105 bekeuringen bij snelheidscontroles

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op vrijdag 18 augustus tussen 11.00 uur en 13.00 uur een snelheidscontrole aan de Gagelboslaan. Van de 1191 passanten waren er 105 in overtreding. Hoogst gemeten snelhid bedroeg 80 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Schade aan auto leidt tot conflict

SINT WILLEBRORD: Een 76-jarige vrouw uit Sint Willebord liep op vrijdagmiddag over de Dorpsstraat. Ze wilde de kruising met de Rozenkrans oversteken, toen er plots een auto met hoge snelheid aan kwam rijden. Ze vervolgde haar weg, maar werd vastgepakt. Een man zei dat de vrouw zijn auto had beschadigd. Hierna zouden hij en een vrouw de Willebrordse hebben mishandeld. De bejaarde vrouw verklaarde dat het tweetal aan haar haren trok, haar op de grond gooide en haar bedreigde. Ze liep hierdoor meerdere schaafwonden op. Getuigen vingen de vrouw op. De politie heeft de haar thuis gebracht en aangifte opgenomen. De politie verhoorde de 35-jarige man uit Sprundel die de vrouw mishandeld zou hebben. Hij verklaarde dat hij de vrouw had aangesproken op de beschadiging van zijn auto, maar dat ze wilde weglopen. De vrouw zou de man hierbij hebben geslagen. De politie onderzoekt de zaak.

Jongetje (6) gewond bij ongeval

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdagavond gebeurde een ongeval op de Wikkelaan. Een 66-jarige automobilist reed komende vanuit de Populierenlaan, toen er plotseling een 6-jarig jongetje uit Bergen op Zoomop een fiets overstak. Er onstond een aanrijding. Het kindje had hierna last van zijn buik en is ter controle per ambulance overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis.

Dronken bestuurder verlaat plaats ongeval

WOENSDRECHT: Op vrijdagavond gebeurde er een ongeval op de afrit van de A4 richting Hoogerheide. Een auto was uit de bocht gevlogen en van het talud afgereden. Een inzittende was in staat zelf uit de auto te komen. De andere inzittende was zodanig onder invloed dat hij door omstanders uit de auto gehaald moest worden. De man is voor de zekerheid per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd De bestuurder ging er na het verkeersongeval te voet vandoor. De politie hield hem enige tijd later aan in een woning in Hoogerheide. Hij had lichte verwondingen en is onderzocht door ambulance personeel. De 19-jarige man uit Bergen op Zoom had gedronken. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 585 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval.

Dronken bestuurders aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdagavond een bromfietser staande op de Zundertseweg in Nispel. De 18-jarige man had gedronken, zo bleek uit een blaastest. Op het politiebureau kwam uit een ademanalyse een uitslag van 400 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

ROOSENDAAL: De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige man uit Roosendaal aan voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de automobilist gedronken had. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 250 ug/l. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van een uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Dronken man rijdt door na aanrijding met verkeerspaal

HOEVEN: Op zaterdagmiddag gebeurde er een aanrijding op de kruising tussen de Bovendonksestraat, de Bovenstraat en de Heistraat. Een 63-jarige man uit Breda was met zijn auto tegen een verkeerspaal aangereden en was vervolgens doorgereden. De politie kon de man staande houden Achter t Hof, Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 830 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Jongeman aangehouden voor belediging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zaterdagavond een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan nadat hij grove beledigingen had geuit tegen een 37-jarige Bergse en haar 14-jarige dochter. De vrouw deed aangifte van belediging en de politie hield de jongen aan. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Wat zijn straf zal zijn wordt later bepaald.

Belgische drugstoeristen aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield op zaterdagavond twee Belgische drugstoeristen aan. Leden van het team Courage van de politie zagen hoe het tweetal zich verdacht gedroeg in de Brugstraat. De politie hield de twee in hun auto aan op de A58. In het voertuig werd 3 gram hasj en circa 60 gram hennep gevonden. Deze zijn in beslag genomen. Na verhoor is het tweetal met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na slaan vrouw

ROOSENDAAL: De politie hield op zondagochtend een 30-jarige man uit Roosendaal aan voor mishandeling. Surveillerende politiemensen zagen hoe de man ruzie had met een 34-jarige vrouw uit Roosendaal. De man pakte de vrouw vast en de politie greep in. De man liep na het gesprek net de politie weg. Even later kwam de man terug. Hij rende naar de vrouw toe en sloeg haar in het gezicht. Ze kwam hierdoor ten val. De man is aangehouden en de volgende ochtend na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw wilde geen aangifte doen.

Politie houdt drie verdachten aan voor ramkraak

HOOGERHEIDE: Op zondagochtend kreeg de politie melding van een ramkraak aan de Raadhuisstraat. De daders vernielden een ruit en stalen een grote partij kleding. Oplettende getuigen zagen de inbraak en noteerden het kenteken van de auto waarin de daders wegreden. De politie hield aan de hand hiervan drie verdachten aan bij een woning in Etten-Leur. Het gaat om een 19-jarige man uit Etten-Leur, een 29-jarige man uit Zundert en een 30-jarige man uit Breda. Het drietal is in verzekering gesteld. De kleding is teruggevonden en geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. Van deze gedupeerde is aangifte opgenomen.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie hield op zondagochtend een 31-jarige Roosendaler aan voor rijden onder invloed. De politie zag de automobilist slingerend in de Spoorstraat rijden. Hij is staande gehouden. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 605 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Scooterrijder gewond bij ongeval, automobilist rijdt door

BERGEN OP ZOOM: Een 40-jarige man uit Bergen op Zoom reed omstreeks 06.30 uur over de Antwerpsestraatweg en stak over naar de Parallelweg. Op een gegeven moment komt er een auto aan uit de richting van de Borgvliet. De scooterrijder probeert een aanrijding te voorkomen, maar er ontstaat toch een aanrijding. De scooterrijder komt ten val en de auto rijdt door richting het centrum. Bij de val heeft de Bergenaar zijn sleutelbeen gebroken en liep ook een hoofdwond op. Ook heeft hij meerdere schaafwonden. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en aangifte opgenomen van het slachtoffer. Ook wil de politie getuigen verzoeken zich te melden via 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg