Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 19 en 20 augustus dirstrict Breda

BREDA, 20 augustus 2006

Dronken man aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een supermarkt aan de Brusselstraat zag op vrijdagmiddag hoe een man in de winkel waren aan het nuttigen was. De politie hield de 60-jarige man uit Breda aan en nam hem mee naar het politibureau. Omdat de man onder invloed van alcohol was heeft hij de nacht doorgebracht op het politiebureau om zijn roes uit te slapen. Op zaterdagmorgen is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man mishandeld door verkeersovertreder

BREDA: Een 48-jarige Bredanaar zag op vrijdagmiddag hoe een automobilist tegen het verkeer in reed op de Dokter van Mierlostraat. Toen hij hier iets van zei spuugde de bestuurder hem in het gezicht. De Bredanaar ging verhaal halen, waarna de automobilist hem tegen de grond werkte en in het gezicht schopte. De gedupeerde zal op een later tijdstip aangifte doen. De politie onderzoekt de zaak.

Tweetal aangehouden na amok in cafetaria

BREDA: Op vrijdagavond omstreeks 18.45 uur werd de politie geroepen bij een opstootje in een cafetaria aan de Torenstraat. Een bezoeker was niet tevreden over de service en gedroeg zich verbaal agressief. Toen een 29-jarige Bredanaar, ook een klant van het cafetaria, hier iets van zei, vloog de bezoeker hem aan. De metgezel van de dader bedreigde hierop het personeel van de eetgelegenheid. Hij is door de politie ter plaatse aangehouden. De 39-jarige man bleek zwaar onder invloed van alcohol en is aangehouden. Hij is na verhoor met een bekeuring voor openbare dronkenschap in vrijheid gesteld. De andere dader was er bij het arriveren van de politie al vandoor gegaan. Hij is later op de avond buiten heterdaad aangehouden voor openlijke geweldpleging en overgebracht naar het arrestantencomplex aan de Mijkenbroek.

Vrouw beroofd van tas

BREDA: Een 22-jarige Bredase reed op vrijdag rond 18.00 uur op haar scooter over het Emerpad. Er passeerde een scooter, waarvan de bijrijder een trap tegen de scooter van de Bredase gaf. Ze wist haar voertuig onder controle te houden, maar ondertussen greep de bijrijder haar schoudertas en rukte deze los. Hierdoor kwam de scooterrijdster ten val. Het tweetal weg weg richting de Haagse Beemden. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal met geweld.

Minderjarigen aangehouden voor gebruik softdrugs

ETTEN-LEUR: De politie betrapte op vrijdagavond twee minderjarigen op de Bredaseweg bij het gebruiken van softdrugs. Het tweetal is aangehouden. De 17-jarige jongen uit Sint Willebrord en het 14-jarige meisje uit Etten-Leur zijn verhoord en hierna in vrijheid gesteld. De straf die zij zullen krijgen zal later worden bepaald. De drugs zijn ter vernietiging in beslag genomen.

Bestuurder rijdt weg na ongeval zonder identiteit bekend te maken

BREDA: Een 16-jarige jongen uit Bavel reed op vrijdagmiddag over de Keermanslaan in de richting van de Kerkhofweg. Hij wilde rechtsaf slaan. Een tegemoetkomende automobilist verleende geen voorrang en er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam. Hij liep een dikke knie en schaafwonden op. Zijn 16-jarige bijrijdster liep een gebroken sleutelbeen en gebroken vingers op. De automobilist heeft de 16-jarige Bredase naar het ziekenhuis gebracht en is toen hard weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken.

Man aangehouden in bezit van harddrugs

BREDA: Beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aan de Vissestraat hield op vrijdagavond een 18-jarige man uit Breda aan voor bezit van een gebruikershoeveelheid harddrugs. Het gaat vermoedelijk om cocaine. De politie nam de man mee naar het politiebureau voor verhoor en stelde hem hierna in vrijheid met een proces-verbaal.

Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding

BREDA: Op zaterdagochtend omstreeks 02.00 uur gebeurde er een ongeval aan de Claudius Prinselaan. Een 59-jarige bestuurster uit Oisterwijk kon niet op tijd remmen, toen de 43-jarige Belgische bestuurder, die voor haar reed remde. Er ontstond een aanrijding. De Belgische man liep hierbij nekletsel op. De politie zag bij arriveren dat de vrouw erg onvast ter been was. Uit een blaastest bleek dat ze gedronken had. Op het politiebureau onderging ze een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 585 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd en er zal proces-verbaal tegen haar worden opgemaakt. Ook kreeg ze een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is de vrouw in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan voor mishandeling echtgenote

BREDA: De politie hield op zaterdagochtend een 50-jarige man uit Breda aan in zijn woning in wijk Heuvel. De man zou zijn 48-jarige echtgenote gedurende 1,5 jaar hebben mishandeld, bedreigd en beledigd. De politie heeft aangifte opgenomen van de vrouw en de man aangehouden en in verzekering gesteld.

Winkeldief betrapt

BREDA: Personeel van een winkel aan het Kruisvoort betrapte op zaterdagochtend een winkeldief. De 36-jarige man uit Oosterhout was met medeneming van winkewaar ter waarde van 28,- de winkel uit gelopen zonder te betalen. De politie verhoorde de man op het politiebureau en stelde hem na betaling van een boete van 130,- in vrijheid.

Vrouw slachtoffer van tasjesrover

BREDA: Een 68-jarige vrouw uit Breda liep op vrijdagmiddag rond 16.30 uur over de Nieuwstraat, toen er een man aan kwam fietsen. Hij trok aan haar tas, waardoor de vrouw ten val kwam. De rover is er zonder buit vandoor gegaan. De vrouw liep een gebroken pols en een vleeswond aan haar been op. Ze heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Agressieve man aangehouden bij horecagelegenheid

BREDA: De politie hield op zondag even na middernacht een 23-jarige man uit Breda aan. De man zou vrouwen hebben lastig gevallen en werd verwijderd uit een horecagelegenheid aan de Visserstraat. Toen politiemensen de man aanspraken werd hij agressief. Hij is aangehouden en verzette zich hierbij hevig. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor belediging

BREDA: Op zondagochtend werd even voor 02.00 uur en 27-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. De man was betrokken bij ongeregeldheden in een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat. Politiemensen spraken de man aan en verzochten hem de stad te verlaten. De man weigerde dit en beledigde de politieman. Ook worstelde hij met hem. Hij is aangehouden voor belediging en niet voldoen aan een vordering. De man is ingesloten en verhoord.

Jongeman aangehouden voor niet voldoen aan vordering

BREDA: Op zondagochtend ontstond er een opstootje in de Vismarktstraat. Dit gebeurde omstreeks 04.30 uur. Toen de politie de betrokkenen vorderde de stad te verlaten, weigerde een 17-jarige Bredanaar dit. Hij is aangehouden. Na verhoor is de jongen op vrije voeten gesteld. Wat zijn straf zal zijn wordt later besloten.

Man aangehouden voor bedreiging echtgenote

BREDA: De politie hield op zaterdagmiddag in de Haagse Beemden een 41-jarige man uit Breda aan voor huiselijk geweld. De man zou zijn 38-jarige vrouw hebben bedriegd met een mes. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed

STRIJBEEK: Surveillerende politiemensen zagen op zaterdagochtend een bestelauto slingerend over de Strijbeekseweg rijden. De man werd staande gehouden en uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. Hj werd aangehouden en op het politiebureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 530 ug/l. De 60-jarige man uit de Strijbeek kreeg een rijverbod van 5 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Jongen (7) loopt hersenschudding op bij aanrijding

BREDA: Op zaterdagmiddag gebeurde er een verkeersongeval aan de Meidoornstraat. 70-jarige man uit Breda reed in zijn auto over de Meidoornstraat, toen er plotseling een 7-jarig jongetje uit Breda overstak. De bestuurder kon het jongetje niet meer ontwijken en er ontstond een aanrijding, waarbij het voetgangertje ten val kwam. Hij liep hierbij een hersenschudding op en is ter controle opgenomen in het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht.

Fietser beroofd vrouw van tas

PRINSENBEEK: Een 68-jarige vrouw uit Prinsenbeek stond op zaterdagmiddag aan de Haverdijk te wachten om over te steken richting het Plantsoen.Een passerende fietser gristte in het voorbijgaan de tas uit haar fietsmand. De vrouw is de man achterna gefietst, maar raakte hem kwijt toen hij richting de Meester Bierensweg fietste. De politie heeft de omgeving afgezocht naar de man, maar trof hem niet meer aan. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Bekeuringen bij snelheidscontrole

CHAAM: De politie hield op zaterdag een snelheidscontrole aan de Alphensebaan. Tussen 09.30 uur en 12.00 uur zijn 333 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 20 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 103 km/u.

ZEVENBERSCHEN HOEK: Ook op de Achterdijk is gecontroleerd op snelheid. Hier werden tussen 13.00 uur en 15.15 uur 46 van de 402 passanten gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 84 km/u.

Motorrijder raakt gewond bij ongeval

ETTEN-LEUR: Op zaterdagavond gebeurde er een ongeval waarbij een motorrijder ten val kwam. De politie zag de 39-jarige motorrijder uit Standdaarbuiten op de Bankenstraat halsbrekende toeren uitvoeren. De man reed met hoge snelheid op zijn achterwiel toen hij plots hard remde voor een auto die vanaf de Hoevenseweg kwam. Er ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd met een schouderfractuur. Hij zal op een later tijdstip worden gehoord. De 78-jarige automobilist uit Etten-Leur bleef ongedeerd. Zijn auto is zwaar beschadigd door het ongeval.

Automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed

ZEVENBERGEN: De politie hield op zaterdagavond een 27-jarige man uit Langeweg aan voor rijden onder invloed. De man is aangehouden en blies een uitslag van 320 ug/l op de ademanalyse. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uur. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

FIJNAART: Op zondag hield de politie even na middernacht op de Molenstraat een 27-jarige man uit Zevenbergen aan voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de automobilist teveel had gedronken. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 305 ug/l. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uur.

BREDA: Ook aan de Graaf Engelbertlaan werd een dronken bestuurder aangehouden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg in zijn geval 675 ug/l. De 40-jarige man uit Roosendaal kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling schoonzus

BREDA: De politie hield op zondagochtend in alle vroegte een 54-jarige man uit Ijsselstein aan voor mishandeling van zijn schoonzus. Hij zou de 40-jarige Bredase hebben geslagen, onder andere in het gezicht, aan de hand van een conflict. De politie hield de man aan en stelde hem na verhoor in vrijheid. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De mishandeling vond plaats in een woning in het centrum van Breda.

Auteur: Inge Rijgersberg