Politie Gelderland-Zuid

Echtpaar bij thuiskomst overvallen

Haaften, 20-08-2006 o In de nacht van zaterdag op zondag tussen 01.00 uur en 01.30 werden een 60-jarige man en zijn 54-jarige vrouw in hun woning in Haaften overvallen. Ze reden met de auto de ondergrondse garage in en stapten uit. Op dat moment kwamen er drie personen aanrennen die alledrie een bivakmuts droegen.

Eén van hen pakte de vrouw beet. Er ontstond een worsteling waarbij zowel de man als de vrouw klappen kregen. Het echtpaar werd daarna in een ruimte in hun woning opgesloten. Daarna gingen de personen ervandoor. Ze namen sieraden mee evenals geld, bankpassen en persoonlijke documenten.

De politie kwam en bevrijdde samen met de brandweer de mensen. De man en de vrouw zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht, waar de man gebroken ribben bleek te hebben en de vrouw gehecht moest worden aan een hoofdwond. De politie is meteen een onderzoek gestart, waarbij ook een speurhond werd ingezet. Er is inmiddels een buurtonderzoek gehouden en de kleding van het echtpaar en de omgeving zullen op sporen onderzocht worden. Er wordt ook technisch onderzoek gedaan.

De 60-jarige bewoner deed zondagmiddag aangifte. (07)