Ingezonden persbericht

DEN HAAG - PURE JAZZFEST PERSBERICHT (ZONDAGMIDDAG 15.15 UUR)

Na de zeer geslaagde tweede (zaterdag)avond van Pure Jazzfest festival in Den Haag (zie persbericht hieronder), heeft de organisatie in de loop van zondagmorgen wegens de onheilspellende weersverwachtingen moeten besluiten het Jumbo Hoofdpodium, buiten op 't Spui, te moeten sluiten.

Behalve stevige buien werden er, vooral aan de kust, stevige rukwinden verwacht die de veiligheid van het te verwachtte publiek in gevaar zouden kunnen brengen.
Van de drie hoofdacts op dit podium is de Gangbe Brass Band afgezegd en worden de Track Addicts en afsluiter Carleen Anderson verplaatst naar de overige zalen rondom 't Spui.
De overige voorstellingen en concerten gaan door in de overdekte locaties rondom 't Spui. Freek de Jonge heeft zondagochtend opnieuw zijn mis in een uitverkochte Nieuwe Kerk opgedragen.

In het totaal verwacht de organisatie met een bezoekersaantal van 5000 mensen over het gehele weekend deze eerste editie, in het kersverse post-North Sea Jazz tijdperk voor Den Haag, tevreden, op het weer na, af te kunnen sluiten.

Verder staan er voor deze zondag o.a. nog op het programma: Charle Dee, Rik Mol Band, Kindred Spirits Ensemble, Sara Tavares, Gruppo Musica Popular Barzil feta. Lilian Vieirra (van Zuco 103), jazzlegende Seamus Blake, Carleen Anderson en is het natuurlijk droog en gezellig bij de talkshow van Hans Dijkstal in Theater aan 't Spui én alle andere festivallokaties.

http://www.purejazzfest.nl
met vriendelijk groet,
Pure Jazzfest
Peter Rosendaal: 06 19 598 805 (Publiciteit)
Eelco van Velzen: 06 45 788 799 (Festival Directeur)

---

hieronder het persbericht van zaterdagavond 22.00h:

Persbericht

Tweede avond van Pure jazzfest een succes! na een enigszins tegenvallende opkomst op de eerste (vrijdag)avond van het nieuwe Haagsche festival Pure Jazzfest en het besluit van de organisatie om nav deze opkomst de actie '2 kaarten halen, 1 betalen' voor de resterende twee dagen van het festival in te zetten, kunnen we communiceren dat er op dit moment zo'n 2500 a 3000 mensen de zaterdagavond van Pure Jazzfest bezoeken.
Deze gezellige drukte heeft o.m. opgeleverd dat het concert van het Metropole Orkest met 'artist in residence' Terence Blanchard in de Dr Anton Philipszaal bomvol was, de door Freek de Jonge opgedragen mis volledig uitverkocht, de beide zalen van het Theater aan het Spui uitpuilden bij de concerten van Nouvelle Vague en Room Eleven en een zeer enthousiast publiek op het 't Spui bijeen heeft gebracht bij het jazzprogramma van Karin Bloemen.

Dit alles ondanks de orkaan-achtige storm die volgens de politie & brandweer van Den Haag de stad naderde- maar gelukkig vlak daarvoor door de Goden richting de Noordzee werd verbannen.

Freek de Jonge draagt zondag met Robert Jan Stips, het Gospelkoor, band en Herman Finkers nog twee keer zijn mis op: één om 14.00 uur en één op de zondagse we-gaan-naar-de-kerk-tijd 11.00 uur. Verder staan er voor de zondag o.a. nog op het programma: Charle Dee, Carleen Anderson, Rik Mol Band, Kindred Spirits Ensemble en Sara Tavares.
.
http://www.purejazzfest.nl
Dit bericht komt van een bevriende laptop; voor meer info/commentaar hieronder onze tel nrs.
met vriendelijk groet,

Pure Jazzfest
Peter Rosendaal: 06 19 598 805 (Publiciteit)
Eelco van Velzen: 06 45 788 799 (Festival Directeur)

Kaarten via Haags Uitburo: www.haagsuitburo.nl of tel. 0900-8282 000.

----------

Cyriel Pluimakers
Indusdreef 14
3564 GW Utrecht
The Netherlands
Phone +31-30-2520752
Fax +31-30-2515226
E-mail cp@euronet.nl