Saxion Hogescholen
BR>

vr 17 maart 2006

Zomercursus taal en rekenen van Saxion Pabo

De PABO van Saxion Hogescholen, locatie Deventer wil zorgdragen voor leerkrachten met een goed reken- en taalniveau. Een nieuw op te zetten zomercursus speelt daar op in. Studenten kunnen daarna de nieuwe landelijke rekentoets doen.

Landelijk is er veel discussie over het niveau van PABO-studenten op het gebied van rekenen en taal. De minister van Onderwijs heeft inmiddels vastgesteld dat er een landelijke rekentoets komt. De PABO van Saxion Hogescholen in Deventer werkt de laatste jaren feitelijk al met dergelijke selecterende toetsen in het eerste jaar en biedt de aanstaande studenten nu een extra gelegenheid om voor de start van de opleiding de rekenkennis op peil te brengen.

Van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus 2006 wordt er een zomercursus eigenvaardigheidsvakken (grammatica, spelling en rekenen) georganiseerd. Er zijn vijf dagdelen rekenen en vijf dagdelen spelling/grammatica. Gedurende deze dagen worden studenten in de gelegenheid gesteld hun kennis van deze drie vakken op peil te brengen. Zij kunnen voor deze vakken al voordat het cursusjaar begint het tentamen maken.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------