Gemeente De Marne


Werkzaamheden NAM-locatie Saaksum (bij Roodehaan)

Zoals u wellicht bekend heeft de NAM onlangs een nieuwe gasput geboord vanaf de locatie door de NAM genoemd Saaksum, gelegen aan de Roodehaansterweg te Roodehaan.

Om inzicht te krijgen in de productiecapaciteit van de nieuwe gasput is het noodzakelijk om een zogenaamde productietest uit te voeren. Het gas dat tijdens het testen vrijkomt, moet om veiligheidstechnische redenen worden verbrand. Dit gebeurt via een tweetal tijdelijk opgestelde geluidsarme brandvlampijpen (affakkelen), die overdag opereren.

Voorzover het zich laat aanzien zullen deze werkzaamheden a.s. woensdag 14 augustus 2006 starten en eindigen op 8 september 2006.

In genoemde periode zal er in de week van 21 t/m 25 augustus 2006 continue in 24 uurs-operatie worden gewerkt. In de daarop volgende week zal er dan incidenteel overdag gas worden afgefakkeld via de opgestelde brandvlam-pijpen. Hierbij kan enige overlast ontstaan waarvoor de NAM uw begrip vraagt.

Mocht u als gevolg van deze werkzaamheden vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u zich in verbinding stellen met de heer M. Lambers tel: 0592-364231 en / of buiten kantooruren tel: 0592-364000 met de Centrale Meldkamer NAM Assen.