Gemeente Rotterdam

Nr. 34
18 augustus 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 21 t/m 27 augustus 2006

Wethouder Kaya vult plantschalen op Mathenesserplein

Wethouder Orhan Kaya (Participatie en Cultuur) vult op maandag 21 augustus om 16.00 uur een aantal plantschalen met blauwe plantjes op het Mathenesserplein. Vervolgens zal de wethouder in gesprek gaan met de aanwezige bewoners en winkeliers. In totaal komen er 36 plantschalen in het kader van de actie Kleur aan de Stad. Op verschillende locaties in de hele stad worden 270 plantenbakken geplaatst. De actie Kleur aan de Stad is een onderdeel van het 100-dagenprogramma. (Meer informatie: Communicatie Gemeentewerken, Monique Godijn, 010 - 489 4362)

Wethouders Geluk en Kaya bezoeken Stichting Maatschappelijke Vooruitgang Allochtonen

Wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) en wethouder Ohran Kaya (Participatie en Cultuur) brengen op maandag 21 augustus een bezoek aan de Stichting Maatschappelijke Vooruitgang Allochtonen (SMVA). Het bezoek duurt van 17.15 uur tot 18.30 uur en vindt plaats aan de Hooidrift 49. De wethouders gaan in gesprek met kinderen uit de wijk over het project SMS-Veilig. Daarnaast spreken zij met de ouders van de kinderen over de buurt en de omgang met hun kinderen. Het bezoek maakt onderdeel uit van de ontmoetingen in het kader van het 100 dagen programma. In 100 dagen voert het college 37 actiepunten uit. Ontmoetingen met verschillende Rotterdammers is één van de actiepunten. (Voor meer informatie: Stichting Maatschappelijke Vooruitgang Allochtonen, Jaap van Dokkum, tel. 010 - 848 81 71)

Wethouder De Boer opent gezamenlijke campagne Rotterdam studentenstad

Wethouder Roelf de Boer (Economie, Haven en Milieu) luidt maandag 21 augustus een gezamenlijke campagne in om Rotterdam de komende jaren als studentenstad op de kaart te zetten. Samen met de Erasmus Universiteit, hogescholen en Stadswonen verbindt hij zich namens de gemeente aan deze aanpak. Doel is studenten tijdens en na hun studie aan Rotterdam te binden. Zo worden vanaf maandag studenten ingezet als visitekaartje van de stad. Wethouder De Boer tekent om 14.00 uur met de andere partijen een intentieverklaring, op de 31e verdieping van het World Port Center. (Meer informatie: Clémentine Mulder, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, 06-22563056)

Wethouder Bolsius geeft startsein voor actie 'Ballen voor Oeganda'

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) geeft op maandag 21 augustus om 12.00 uur het startsein voor een geldinzameling ten behoeve van de actie 'Ballen voor Oeganda'. De feestelijke gelegenheid vindt plaats op Rotterdam Airport. De actie wordt georganiseerd door RTV Rijnmond voor Right to Play. Deze door schaatser Johan Olav Koss opgerichte organisatie zet zich in voor de armste kinderen in Oeganda. Right to Play leidt in Oeganda coaches op die de kinderen een paar keer per week net zo onbezorgd laten spelen en sporten als onze Nederlandse kinderen. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dorine de Koning, tel. 010 - 417 30 24 / 06- 51 21 28 83)

Wethouder Bolsius bezoekt Plaswijckpark

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) bezoekt op maandag 21 augustus om 10.00 uur het Plaswijckpark aan de Ringdijk 20. Tijdens het bezoek wisselt de wethouder van gedachte met het bestuur van het Plaswijckpark over wat volgens hen nodig is in de stad. Daarnaast presenteert het Plaswijckpark zijn toekomstplannen. Deze ontmoeting is onderdeel van het 100 dagen programma. In 100 dagen voert het college 37 actiepunten uit. Ontmoetingen met verschillende Rotterdammers is één van de actiepunten. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dorine de Koning, tel. 010 - 417 30 24 / 06- 51 21 28 83)

Wethouder Kaya ontmoet Rotterdamse kunstenaars

Wethouder Orhan Kaya (Participatie en Cultuur) ontmoet op woensdag 23 augustus om 19.00 uur mensen uit de Rotterdamse kunst- en cultuurwereld. De ontmoeting zal plaatsvinden in het atelier van kunstenaar João Colagem, aan de Walenburgerweg 18. De wethouder zal met hen spreken over het culturele klimaat in Rotterdam en het kunst- en cultuurbeleid voor de komende vier jaar. Deze ontmoeting is onderdeel van het 100 dagen programma. In 100 dagen voert het college 37 actiepunten uit. Ontmoetingen met verschillende Rotterdammers is één van de actiepunten. (Meer informatie: Ria van der Linde, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010-4172317)

Wethouder Geluk brengt bezoek aan voorschool

Wethouder Leonard Geluk ( Jeugd, Gezin en Onderwijs) brengt op woensdag 23 augustus een bezoek aan voorschool Kiekeboe aan de Albregt Engelmanstraat 34. De wethouder praat hier met ouders en leerkrachten over hun ervaringen met de voorschool. Een voorschool is een samenwerking tussen een peuterspeelzaal en een basisschool waar kinderen van 2 tot 4 een aantal dagdelen per week terecht kunnen om spelenderwijs de taal en andere vaardigheden te leren. Het bezoek maakt onderdeel uit van de ontmoetingen in het kader van het 100 dagen programma. In 100 dagen voert het college 37 actiepunten uit. Ontmoetingen met verschillende Rotterdammers is één van de actiepunten. (Voor meer informatie: Communicatie Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Anneth van Manen, tel. 010 - 891 44 42)

Wethouder Karakus opent muziektent op Arie den Arendplein in Pernis

Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke ordening) opent op zaterdag 26 augustus om 15.00 uur de gerenoveerde muziektent op het Arie den Arendplein in Pernis. De muziektent is één onderdeel van een totaalplan om het Arie den Arendplein te renoveren. Het oogmerk van de renovatie is om voor (toekomstige) bewoners een aantrekkelijke omgeving te creëren die uitnodigt tot ontmoeting en waar eenvoudig activiteiten te organiseren zijn. (Carolien van Eykelen, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010-4179324)

Wethouder De Boer opent Chinees Cultureel Festival

Wethouder Roelf de Boer (Economie, Haven en Milieu) opent zaterdag 26 augustus het Chinees Cultureel Festival. Dat gebeurt om 13.00 uur op het terras van café De Consul, Westersingel 28. Het Chinees Cultureel Festival vindt 26 en 27 augustus plaats op de 'Culturele As' van Rotterdam, aan de Westersingel tussen het Kruisplein en het Eendrachtsplein. Bezoekers kunnen kennis maken met Chinees ondernemerschap en hoogtepunten uit de Chinese cultuur. Aan bod komen onder meer een leeuwendanswedstrijd, opera en mode. (Meer informatie: Guido van Riet, communicatie Bestuursdienst, 010-4172317)

En verder.
opent burgemeester Ivo Opstelten op maandag 21 augustus om 9.45 uur de Eurekaweek in concert- en congresgebouw de Doelen. De Eurekaweek is de introductieweek voor nieuwe studenten van de Erasmus Universiteit.

noot voor de redactie/