Gemeente Elburg


Publicatie 22 augustus 2006

Week 34

1. Afsluiting diverse wegen

2. Tijdelijk parkeerverbod Burgemeester Ulco de Vrieweg. (gedeeltelijk)

3. De scholen zijn weer begonnen: wat kunt ú doen?
4. Omruilaktie gft-container

5. De Spelerij muziekschool voor de gemeente Elburg
6. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats
7. Vergadering integrale welstands- en monumentencommissie
8. Informatie Senioren / Alzheimercafé: nieuw in Elburg
9. Slakken in de tuin

10. Natuur- en Landschapsverordening 1997

11. Wet milieubeheer / bekendmaking melding
12. Afgegeven bouw- en sloopvergunningen


---

_______________________

Afsluiting diverse wegen

* 't Schootsveld gedeeltelijk
Op woensdag 23 augustus 2006 wordt vanaf 12.00 tot 22.00 uur een gedeelte van de parkeerplaats afgesloten voor al het verkeer, voetgangers uitgezonderd.

* Diverse wegen 't Harde
Vrijdag 25 augustus a.s. wordt tussen 12.00 en 21.00 uur het gedeelte van de Singel en de Oudenboschweg gelegen tussen de Burgemeester Ulco de Vriesweg en de Kruisakkerweg afgesloten voor al het verkeer, voetgangers uitgezonderd.

* Aperloheve gedeeltelijk
Op zaterdag 26 augustus 2006 wordt vanaf 15.00 tot 24.00 uur het gedeelte van de Aperloheve gelegen tussen de huisnummers 29 t/m 41 afgesloten voor al het verkeer, voetgangers uitgezonderd.
* Wimpel gedeeltelijk
Tevens wordt op zaterdag 26 augustus 2006 vanaf 15.00 tot 24.00 uur een gedeelte van de Wimpel afgesloten voor al het verkeer, voetgangers uitgezonderd.

* Granietstraat gedeeltelijk
Op zaterdag 26 augustus 2006 wordt vanaf 15.00 tot 24.00 uur het gedeelte van de Granietstraat gelegen tussen de huisnummers 50 t/m 64 afgesloten voor al het verkeer, voetgangers uitgezonderd.
* Hellenbeekstraat gedeeltelijk
Zaterdag 26 augustus a.s. vanaf 12.00 uur tot 24.00 uur wordt het gedeelte van de Hellenbeekstraat gelegen tussen Kerkenland en Achterweg / Rijsaert afgesloten voor al het verkeer, voetgangers uitgezonderd.

* Hoekwant gedeeltelijk
Op vrijdag 1 september 2006 wordt vanaf 19.00 tot 24.00 uur het gedeelte van de Hoekwant gelegen tussen de huisnummers 1 t/m 23 afgesloten voor al het verkeer, voetgangers uitgezonderd.
* Diverse wegen `t Harde
Vrijdag 1 september 2006 wordt tussen 18.00 en 20.00 uur wordt de Blerckweg, de Herenveldweg weggelegen tussen de Blerckweg en de Tiendmaatweg en een gedeelte van de Tiendmaatweg afgesloten voor alle verkeer, voetgangers uitgezonderd.

De afsluitingen worden gerealiseerd met de daarvoor bestemde hekken voorzien van het bord C1.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling Civiel Beheer en Groen, tel. 688691.

Naar boven

Tijdelijk parkeerverbod Burgemeester Ulco de Vrieweg. (gedeeltelijk)

Op het gedeelte van Burgemeester Ulco de Vriesweg gelegen tussen de Eperweg en de Singel wordt op 25 augustus a.s. een parkeerverbod ingesteld voor beide zijden van de weg.

De bovengenoemde tijdelijke verkeersmaatregelen worden uitgevoerd met de daarvoor bestemde borden en afzethekken.

Inlichtingen verkrijgbaar bij de afdeling Civiel Beheer en Groen. tel. 0525-688691.

Naar boven

De scholen zijn weer begonnen: wat kunt ú doen?

Met de campagne "De scholen zijn weer begonnen" vraagt 3VO automobilisten rekening te houden met kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs die weer naar school gaan. Maar hoe gedragen kinderen zich eigenlijk in het verkeer? En wat kunt u doen als u in de auto zit? 3VO geeft uitleg en tips.

Kinderen zijn geen minivolwassenen
Kinderen zijn in ontwikkeling. Ze kunnen veel dingen nog niet, bijvoorbeeld uit hun ooghoeken kijken. Of geluiden lokaliseren. Ze spelen een groot deel van de tijd en handelen impulsief. Daardoor doen ze soms onverwachte dingen. Ook hebben ze een langere reactietijd dan volwassenen en kunnen niet meteen alles toepassen wat ze geleerd hebben.

Dat betekent dat kinderen

* soms onverwacht oversteken, bijvoorbeeld als ze een vriendje aan de overkant zien.

* niet altijd voorrang verlenen als dat eigenlijk zou moeten.
* in hun spel plotseling de weg op kunnen rennen.
* soms achter een obstakel op kunnen duiken.
* op de fiets onverwachts kunnen uitwijken of af kunnen slaan zonder richting aan te geven.

Hoe kunt u rekening houden met kinderen?

* Nader kruispunten langzaam; dan heeft u tijd om op onverwachte situaties te reageren.

* Haal kinderen in met een veilige afstand en snelheid.
* Wees voorbereid op onverwachte acties van kinderen: kijk nog een keer extra als u in de buurt van de school of van een schoolroute bent.

* Breng zelf uw kinderen met de fiets of lopend naar school.
* Nader kruispunten langzaam; dan heeft u tijd om op onverwachte situaties te reageren.

* Haal kinderen in met een veilige afstand en snelheid.
* Wees voorbereid op onverwachte acties van kinderen: kijk nog een keer extra als u in de buurt van de school of van een schoolroute bent.

* Breng zelf uw kinderen met de fiets of lopend naar school.

Naar boven

Omruilaktie gft-container

Elk huishouden in de gemeente Elburg heeft voor het gescheiden aanbieden van het groente-, fruit- en tuinafval een container met een inhoud van 140 liter*. Deze container blijkt echter voor velen te klein. Omdat een goede afvalscheiding belangrijk is, biedt de gemeente de mogelijkheid om de 140 liter groene container om te wisselen voor een 240 liter groene container. Deze is net zo groot als de grijze container voor het overige afval.

In de container zijn beluchtingsgaten aangebracht, zodat de inhoud kan indrogen. Dat reduceert het gewicht en bespaart op de kosten van verwerking. De praktijk heeft geleerd dat dit niet leidt tot geurhinder. De 240 liter container kunt u net zo vaak laten legen als een 140 liter container.

Om de juiste hoeveelheid containers te kunnen bestellen is het nodig te weten wie er belangstelling voor heeft. De omwisseling is kosteloos en ook de jaarlijkse afvalstoffenheffing verandert er niet door. Het is de bedoeling om de omwisseling dit najaar uit te voeren. Wie geen behoefte heeft aan een grotere container, behoudt zijn huidige container.

In week 34 ontvangt ieder huishouden een formulier in de brievenbus waarop u kunt aangeven of u gebruik wenst te maken van de omruilmogelijkheid. U dient de bon uiterlijk 8 september 2006 te sturen naar: gemeente Elburg, t.a.v. afd. cbg, Postbus 70, 8080 AB Elburg of af te geven op het gemeentekantoor aan de Zuiderzeestraatweg Oost 19 in Oostendorp.

Heeft u onverhoopt het formulier over het hoofd gezien, dan kunt u het formulier ook vinden op de website: www.elburg.nl.

Indien u zich aanmeldt voor de omruil zult u t.z.t. worden geïnformeerd over het moment van omruilen.


* In de binnenstad van Elburg bestaat ook de mogelijkheid om voor een citybin te kiezen.

Welk afval valt onder:


* GFT
Botjes, brood, doppen van pinda's en noten, eierschalen, (gekookte) etensresten, kaaskorsten, koffiefilters en koffiedik, loof en schillen, mest van kleine huisdieren, noten en pitten, plantenmateriaal en klein snoeiafval, stro, theebladeren en theezakjes en visgraten

* Restafval
Al het huishoudelijk afval dat overblijft na het scheiden van GFT, papier en karton, textiel en schoenen, ijzer en metalen, puin, tegels, beton en stenen, glas en KCA.

* Grof huishoudelijk afval
Het afval dat niet in een (groene of grijze) minicontainer past is grof huishoudelijk afval.

* KCA
Huishoudelijk: Batterijen, spaarlampen/energiezuinige lampen, Tl-buizen (en buizen uit zonnebanken), vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, petroleum, bestrijdingsmiddelen/insecticiden.
Medicijnkastje: Medicijnen, kwikthermometers, injectienaalden. Doe het zelf: Verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen, bij het verven gebruikte producten zoals terpentine, thinner, verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder en wasbenzine, kwikschakelaars (zoals 'niet digitale' verwarmingsthermostaten).
Hobby: Fotofixeer, foto-ontwikkelaar, etsvloeistoffen zoals salpeterzuur of zwavelzuur, zoutzuur.
Vervoer: Accu's, benzine, motorolie/afgewerkte olie/remolie, oliefilters.

* Elektrische apparaten (wit- en bruingoed) Wit- en bruingoed zijn alle apparaten op stroom (met stekker of batterijen) of op gas.

Naar boven

De Spelerij muziekschool voor de gemeente Elburg

Aanmelden muzieklessen

Binnenkort beginnen de muzieklessen weer. Er kunnen nog leerlingen aangemeld worden voor:

Algemene Muzikale Vorming:

In 't Harde op maandag- en in Elburg op dinsdagmiddag.

AMV is bedoeld voor kinderen van 6,7 en 8 jaar van de basisschool groep 3 en 4. In een enkele groep kunnen nog kinderen geplaatst worden, sommige groepen zijn al vol.

Instrumentale lessen:

Voor saxofoon, cello, koper, basgitaar, viool, gitaar, orgel, keyboard en piano kunnen nog enkele leerlingen geplaatst worden op onze muziekschool. Voor dwarsfluit en slagwerk bestaat de kans op plaatsing op een wachtlijst.

Aanmelden en informatie:

Voor aanmelden in informatie kunt u terecht op het gemeentekantoor, telefoon 688756, of op de gemeentelijke website (www.elburg.nl).

Accommodatie:

Alle lessen worden gegeven in De Spelerij, Wimpel 4a in Elburg.

Lessen AMV worden ook gegeven in 't Poshuis in 't Harde.

Naar boven

Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats

De gemeente is van plan in de nabijheid van Kruisakkerweg 18 te `t Harde een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen.

U kunt tot 19 september 2006 het Besluit inzien bij de afdeling Projectontwikkeling en Verkeer en/of uw zienswijzen kenbaar maken bij het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg.

Naar boven

Vergadering integrale welstands- en monumentencommissie

De voltallige integrale welstands- en monumentencommissie vergadert op dinsdag 29 augustus vanaf:

9.00 - 11.30 uur in het gemeentekantoor Hattem

12.00 - 13.30 uur in het gemeentekantoor Oldebroek

14.00 - 17.00 uur in het gemeentekantoor Elburg

Hier worden de bouwplannen voor monumenten en voor de overige bouwplannen beoordeeld.

De vergadering is openbaar. De agenda en stukken liggen vanaf maandag 28 augustus (binnen kantooruren) ter inzage bij de afdeling bouwen en wonen.