Gemeente Son en Breugel


Subsidie muziekonderwijs

muziekfolder.gif
De Gemeente Son en Breugel wil kinderen graag de kans geven om een muziekinstrument te leren bespelen. Daarom subsidieert de gemeente een gedeelte van de kosten van de muzieklessen. Alle kinderen die in onze gemeente wonen en in het seizoen 2006/2007 muziekles willen volgen, komen in aanmerking voor subsidie.
De lessen moeten dan wel worden gevolgd bij een erkende muziekdocent of bij een erkende muziekschool.
De gemeente informeert u graag over de reeds erkende docenten en muziekscholen.
Verder is een voorwaarde om voor subsidie in aanmerking te komen, dat de leerling op 1 augustus 2006 nog geen 18 jaar is. Hoe hoog is de subsidie?
De subsidie bedraagt 50% van het lesgeld, met een maximum van EUR 383,- per cursusjaar. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de ouders van de muziekleerling overgemaakt.

Hoe aanvragen?
De gemeente heeft onlangs een folder met een aanvraagformulier gestuurd naar alle ouders van leerlingen die het afgelopen cursusjaar subsidie voor het muziekonderwijs hebben ontvangen. Ouders van leerlingen die in het komende cursusjaar voor het eerst muziekles willen gaan volgen, kunnen deze folder bij de gemeente aanvragen. Deze folder is vanaf heden beschikbaar en kan worden opgehaald bij de afdeling Dienstverlening Publiek in het gemeentehuis. Bovendien zijn de folder en het aanvraagformulier geplaatst op de website van de gemeente,zie onder dit bericht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Dienstverlening en Publiek, tel. 491 491.

Voor meer informatie, kijk ook bij:

Folder muziekonderwijs