Combipill (Polypil) al lang leverbaar

Combipill europe

Combipill (Polypil) al lang leverbaar

Bennebroek, 21 augustus. Sinds begin dit jaar loopt het Combipill-project bij een huisartsenpraktijk in Bennebroek. Hierbij krijgen 50-plussers de gelegenheid gebruik te maken van de Combipill (Polypil) Wetenschappers hebben berekend dat het preventieve gebruik van deze middelen, in lage dosering, een reductie van hart- en vaatziekten met 80% kan betekenen. Daarnaast wordt voorspeld dat mensen jaren langer leven.

De Combipill bestaat uit reeds lang geregistreerde medicijnen die heel goed in staat zijn het cholesterolgehalte en de bloeddruk te verlagen en klontering van bloedplaatjes tegen te gaan (bloedverdunners). De effecten van een grootschalig gebruik kunnen enorme besparingen op de gezondheidszorg opleveren.

Deelname aan het Bennebroekse project wordt niet beperkt tot patiënten uit de huisartsenpraktijk. De Combipill wordt wel uitsluitend op doktersrecept geleverd. Op de website www.combipill.info is te lezen of men in aanmerking komt voor de Combipill.

De Combipill is geen vrijbrief voor een ongezonde levenstijl. Het blijft van het grootste belang dat men veel beweegt, goed eet en niet rookt!