Ingezonden persbericht


Carlo van dam drift zich in de picture tijdens bavaria city racing!

ROTTERDAM, 21 AUGUSTUS 2006 - Gisteren heeft Carlo van Dam zich uitstekend vermaakt tijdens Bavaria City Racing. Vele tienduizenden toeschouwers in het centrum van Rotterdam trotseerden de talloze stortbuien en zagen hoe Carlo met zijn fraaie Formule Renault 2.0 bolide over de gladde straten van de binnenstad denderde tijdens het eendaagse evenement.

Net zoals verleden jaar werd deze autorace spektakel in Rotterdam georganiseerd. Een megafestijn waar Formule 1-demonstraties en een parade van internationale raceauto's en coureurs uit de hoogste raceklassen werden gehouden. Met naar schatting een half miljoen bezoekers werd Bavaria City Racing een groot succes!

Van Dam kwam in de havenstad maar liefst tweemaal in actie. De Nederlander was naar Rotterdam gekomen samen met zijn Franse team SG Formula en gaf een spectaculaire demo in de tweeliter Formule Renault. Voor deze demo kwamen zelfs premier Balkenende en de Rotterdamse burgemeester Opstelten nog even langs. Daarna ging Van Dam verder in de Formule Renault 2.0 tweezitter. Hij stal niet alleen de show voor het massaal opgekomen publiek, maar bezorgde eveneens een prijswinnaar de dag van zijn leven om samen tussen de smalle betonblokken te scheuren. Een koppelingsprobleem zorgde er nog wel voor dat hij zijn demo voortijdig moest afbreken, maar dat mocht de pret bij Van Dam allang niet meer deren!

CARLO VAN DAM: "Het was ontzettend gaaf om aan dit evenement deel te nemen. Door de voortdurende regenbuien werd het programma tijdelijk uitgesteld en even leek het erop dat ons onderdeel geschrapt zou worden. Gelukkig werd ik samengevoegd met de Formule 3-coureurs en hebben we lekker enkele proefstarts gemaakt midden op het Hofplein. Bij de twee-zitter wilde ik na een rondje weer de Willemsbrug oprijden, maar door koppelingsproblemen kon ik deze show niet voortzetten. Ondanks de regenbuien was het waanzinnig om erbij te zijn en ik wil de organisatie van Bavaria City Racing daarom bijzonder bedanken voor de uitnodiging. Ik kom volgend jaar graag terug!

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Foto met dank aan Bas Kaligis (www.racexpress.com). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).