Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Genesys: spraak-selfservice verbetert klantcontact in hele organisatie

Huizen, 21 augustus 2006 - Volgens Genesys Telecommunications Laboratories, dochter van Alcatel (NYSE: ALA, Paris: CGEP), zal de rol van spraaktechnologie in selfservice de komende jaren sterk groeien. De technologie zal niet alleen in contactcenters, maar ook in de rest van de organisatie gebruikt worden. Selfservice via spraak (voice selfservice) wordt de nieuwe toegang tot de onderneming en zorgt dat mensen en functies beter bereikbaar zijn. Zo kunnen bedrijven hun klanten een consistente service bieden, hoe en wanneer zij ook contact hebben.

"Spraak- en selfservicetechnologie is een van de grootste groeimarkten sinds jaren", zegt Wes Hayden, voorzitter en CEO van Genesys. "En veel toepassingen die futuristisch lijken, worden nu al ingezet door onze klanten. Zo maakt de grootste verwerker van creditcards in Italië gebruik van een videoagent voor 3G-telefoons. Hierbij beantwoordt een avatar vragen van de klant. En één van de grootste nutsbedrijven in Noord-Amerika gebruikt spraaktechnologie om klanten automatisch en proactief te contacteren tijdens stroomstoringen."

De nieuwe spraakdiensten spelen in op de groeiende behoefte aan dynamische interactie met de klant. Hierbij wordt selfservice vermengd met persoonlijke service. Op basis van vooraf bepaalde regels kunnen bellers proactief worden doorgeschoven van selfservice naar persoonlijke service. Omdat de verwachtingen van de klant toenemen, creëert een groeiend aantal ondernemingen dynamische contactcenters om de klantervaring te verbeteren.

Genesys heeft eerder dit jaar VoiceGenie, leverancier van voice selfservice, overgenomen. Het bedrijf heeft haar Genesys Voice Platform en de technologie van VoiceGenie nu samengebracht in één platform dat op verschillende specifieke behoeften inspeelt:

Genesys selfservice voor contactcenters vervult de traditionele behoeften van contactcenters en voice selfservice, onder meer via nieuwe callcenter-toepassingen zoals stemgebaseerde herkenning van klanten en voice/video selfservice via de nieuwste generatie mobiele telefoons. Genesys spraakportalen voor ondernemingen ondersteunen nieuwe toepassingen zoals virtuele receptionisten, websites met spraaktechnologie, spraakgestuurde overschrijvingen en het opbouwen van een merk door middel van spraak: voicebranding. De verbeterde Genesys netwerkdiensten stellen service providers zoals carriers en leveranciers van draadloze diensten in staat om services met toegevoegde waarde te creëren. Dat kan bijvoorbeeld met ingebouwde spraaktechnologie voor voice mail, voor het opzoeken van adressen en voor videoportalen.

Over Genesys Telecommunications Laboratories, Inc.

Genesys, een bedrijf van Alcatel, concentreert zich 100% op software voor contactcentra. Belangrijke organisaties in de Global 2000 en Fortune 1000 gebruiken Genesys om interacties te leveren die resulteren in een betere business. Met 3,300 klanten in 80 landen zorgt Genesys dagelijks voor meer dan 100 miljoen klantinteracties. Genesys biedt de mogelijkheid om belangrijke bedrijfsdoelen te bereiken door klantinteracties, mensen en klanteninformatie in zowel traditionele telefonie als IP-milieu's te verbinden. Een geavanceerde routering via stem, e-mail en webkanalen, gecombineerd met geïntegreerde selfservice, staat er borg voor dat klanten snel verbonden worden met de best mogelijke bron - vanaf het eerste contact. Dankzij het gebruik van Genesys oplossingen voorkomen organisaties klantfrustraties en verhogen ze klanttevredenheid, wat tot betere bedrijfsresultaten leidt. Voor meer informatie, zie www.genesyslab.com.

Over Alcatel

Alcatel levert communicatieoplossingen aan telecombedrijven, internet service providers en bedrijven voor de levering van stem-, data- en videotoepassingen aan hun klanten of hun werknemers. Alcatel gebruikt haar leidende positie op het gebied van vaste en mobiele breedbandnetwerken, -toepassingen en -diensten om haar partners en klanten te helpen bij het uitbouwen van een "user-centric broadband world". Alcatel boekte in 2005 een omzet van 13,1 miljard euro, is actief in meer dan 130 landen en telt 58,000 medewerkers. Voor meer informatie, bezoek http://www.alcatel.com.



Ingezonden persbericht