Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 21 augustus 2006

(

Rijnsburg Aanhouding voor mishandeling
De politie heeft op vrijdagavond 18 augustus rond 22.50 uur in een feesttent aan het Rapenburg een 32 jarige man uit Katwijk aangehouden. In zijn dronken bui was hij daar lastig en zou ook enkele bezoekers hebben mishandeld. Een 55 jarige man uit Rijnsburg deed daar aangifte van. De Katwijker werd door omstanders in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie. De Katwijker werd na zijn verhoor tegen middernacht weer in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op.

Leiden Aanhoudingen voor geweld
Bij drie incidenten van geweld heeft de politie het afgelopen weekend 5 aanhoudingen verricht. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. De politie onderzoekt de zaken verder omdat een aantal aangehouden verdachten ook aangifte deden.
Op zaterdag 19 augustus zagen agenten rond 01.15 uur dat er een opstootje was voor een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt. Er bleek daar ruzie te zijn ontstaan tussen een portier en een 40 jarige man uit Leiden. Deze wilde naar binnen maar mocht dat niet. Vervolgens werd het duw- en trekwerk waarbij ook enkele klappen vielen. De agenten sprongen tussen de vechtenden en hielden de Leidenaar aan.
Kort daarop, zo rond 01.35 uur kreeg de politie melding van een conflict op de Haarlemmerstraat. Een 29 en 30 jarige Leidenaar die daar liepen kregen ruzie met een 22 jarige Leidenaar hen op een bromfiets passeerde. Dit passeren maakte het voor de twee noodzakelijk om opzij te springen. Na een woordenwisseling liep het een en ander uit op wat getrek over en weer waarbij de 22 jarige assistentie kreeg van een 18 en 19 jarige plaatsgenoot. Vervolgens vielen enkele klappen. De verdachten werden aangehouden en na hun verhoor in de loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt tegen hen proces-verbaal op.
Op zondag 20 augustus werd een 21 jarige Leidenaar aangehouden na een verkeersconflict met een 19 jarige automobilist uit Leiden. Het incident vond rond 16.45 uur plaats op de Langegracht. De verdachte maakte zich daar kwaad over het rijgedrag van de automobilist en na een woordenwisseling vielen enkele klappen. De verdachte werd in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld. De politie gaat nog verder met het onderzoek omdat de verdachte een tegenaangifte deed.

Leiden Politie kondigt snelheidscontrole 30 km zone aan
De politie gaat vanaf maandag 21 augustus streng toezien op de juiste naleving van de 30 km zone op de Boshuizerkade. Er zal regelmatig gecontroleerd gaan worden en overtreders gaan onverbiddelijk op de bon.
De politie gaat tot deze actie over na klachten uit de buurt. Met name de bewoners uit de omgeving van de Boshuizerkade klagen over dat daar te hard wordt gereden. De Boshuizerkade is geen doorgaande weg maar is met name in de spits ook een sluiproute.


Leiden Aanhouding na aanrijding
De politie heeft zondag 20 augustus rond 14.30 uur op de Willem de Zwijgerlaan een 40 jarige automobilist uit Katwijk aangehouden. De man veroorzaakte op de kruising met de Sumatrastraat een aanrijding met een 38 jarige automobiliste uit Leiden. Een 17 jarige jongen die bij de Leidse in de auto zat is met een hoofdwond overgebracht naar het LUMC. De materiële schade was groot.
De politie hield de man aan nadat duidelijk werd dat de man gevaarlijk rijgedrag had vertoond en in zijn auto verpakkingen en gebruiksvoorwerpen van verdovende middelen werd gevonden. Om vast te stellen of hij onder invloed van een zodanige stof verkeerde liet de politie bloed van de man afnemen. Ook is het rijbewijs ingevorderd.
De verdachte reed eerst over de W. de Zwijgerlaan en keerde net voor de Zijlbrug. Daarbij overschreed hij een doorgetrokken streep en miste op een haar na enkele tegenliggers. Bij de kruising met de IJsselmeerlaan sorteerde hij vervolgens voor rechtsafslaand verkeer en stopte voor het rode verkeerslicht. Het rechtdoorgaande verkeer stond eveneens te wachten voor rood licht. Toen dat verkeer groen kreeg, trok de verdachte met zijn auto op, ging niet rechtsaf maar ging links de kruising over en liet daar het rechtdoorgaande verkeer niet voorgaan waarna de aanrijding volgde.


Nieuwerkerk aan den Ijssel Automobilist rijdt palen omver

Een nog onbekende automobilist heeft zondag 20 augustus, even na 09.00 uur een aantal verkeerspalen en lantaarnpalen omver gereden. Getuigen zagen de man op de Dreef en op de Vrijheidslaan tegen de afbakeningspalen en lantaarnpalen rijden. De bestuurder was hierna weggerend. Een van de getuigen is de man nog achterna gerend, maar verloor hem later uit het oog. De politie trof drie platgereden afbakeningspalen en twee omver gereden lantaarnpalen aan. Uit onderzoek bleek dat de achtergelaten auto van diefstal afkomstig was.

Moordrecht Aanhouding voor diefstal danwel heling
De politie heeft vrijdagavond 18 augustus op het fietspad van de Oude Spoorbaan een 16 jarige jongen uit Moordrecht aangehouden. Agenten zagen hem die avond rijden op een bromfiets waarvan zij dachten dat het hier ging om een gestolen bromfiets. Een 41 jarige vrouw uit Moordrecht had aangifte gedaan dat haar bromfiets op 10 juli bij haar uit de tuin was gestolen. Toen de jongen doorhad dat de politie hem zag rijden ging hij er vandoor en dumpte de bromfiets in een sloot aan de Oude Spoorbaan. De agenten hielden hem daar aan voor heling danwel diefstal van de bromfiets. De verdachte wordt vandaag bij de officier van justitie gebracht.


Lekkerkerk Inbraak in sportkantine

Onbekenden hebben in het weekend van zaterdag 19 op zondag 20 augustus ingebroken in een sportkantine aan de Tiendweg West en een ravage aangericht. Op zoek naar goederen werden diverse kasten opengebroken. Vervolgens werden onder andere diverse flessen stuk gegooid op de grond en werd een brandblusser leeggespoten. Er werd een aantal aanstekers weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en is nog op zoek naar de daders.

--------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --