Nederlandse illusioniste Sittah wereldkampioen!

Alpha entertainment group

Nederlandse illusioniste Sittah wereldkampioen!

STOCKHOLM, August 21 /PRNewswire/ --


- Eerste vrouwelijk wereldkampioen Illusionisme

Na een enerverende week vol competities kon de Nederlandse illusioniste Sittah samen met haar team vrijdagavond 4 augustus een gat in de lucht. In een overvol congrescentrum Massan te Stockholm werd zij uitgeroepen tot Wereldkampioen Stage Illusions. Zij kan zich vanaf dit moment drie jaar lang Wereldkampioen noemen. Een zeer unieke gebeurtenis op twee fronten: nooit eerder in de geschiedenis is een Nederlander uitgeroepen tot Wereldkampioen in het illusionisme en nooit eerder won een vrouw deze prestigieuze en zeer gerenommeerde prijs. Na een loodware voorselectie gingen Sittah en 150 collega-genomineerden op 2 augustus de strijd aan voor de felbegeerde wereldtitel.

Zware mondiale concurrentie

Een dolgelukkige en trotse Sittah over de deelnemers: "Er zaten heel wat acts bij die al vele jaren meedraaien met topshows. Overal kwamen ze vandaan: Verenigde Staten, Spanje, Portugal, Frankrijk, Rusland, China, Argentinië..... Toen ik de deelnemers allemaal bezig had gezien was ik eerlijk gezegd behoorlijk onder de indruk."

Unieke presentatie

De act van Sittah onderscheidt zich op vele manieren van die van haar concurrenten, maar wat de jury het meest bekoorde was het verhalende element, weergegeven door een unieke enscenering met behulp van een indrukwekkende choreografie en vechtscènes. De show werd bedacht en geënsceneerd door choreografie goeroe; Sarah Miles die o.a. terug kan kijken op een lange 'magische' samenwerking met David Copperfield. Sarah Miles: 'Sittah heeft een geweldig krachtige uitstraling. Ze is nergens bang voor en op het toneel ziet ze eruit als een 'superwoman'.

Lof of alle fronten

Sittah trad op 2 augustus op voor een internationale 8-koppige jury die elke act individueel beoordeelde door middel van een puntentelling. Daarbij kwam ook nog eens een publiek van circa 1000 internationale magic specialisten. Sittah ontving na haar optreden een staande ovatie. Sittah heeft in Stockholm naast haar wereldkampioentitel nog twee special award prijzen uitgereikt gekregen:'special guest'- optredens in Monaco en Parijs. Vanaf 9 september zal Sittah diverse malen te zien zijn in de dinnershow Novomundo in studio 21 te Hilversum.

Website: www.sittah.nl