Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Werkzaamheden Hart

Start aanleg tijdelijke parkeerplaats Groeninx van Zoelenlaan.

Gemeentewerken is het gebied in het Hart IJsselmonde bouwrijp aan het maken voor de uitvoering van de 1e fase van het Centrumplan Hart.

Aan de noordzijde van winkelcentrum Keizerswaard komen drie nieuwe gebouwen te staan aan een centraal plein, waaraan ook de hoofdingang voor het winkelcentrum zal komen. In deze gebouwen komen onder meer een cultureel centrum, de bibliotheek, de Sociale Dienst, het Centrum voor Werk en Inkomen, Woonbron en de deelgemeentesecretarie.

De 1e fase is een uitwerking van het Masterplan Hart dat enkele jaren geleden door de deelraad is goedgekeurd. Wel werden destijds door het IJsselmonds bestuur randvoorwaarden aan de uitvoering gesteld. Zo moet onder meer het winkelcentrum gedurende de bouw altijd goed bereikbaar blijven en het aantal parkeerplaatsen mag niet minder worden. Om aan deze eisen tegemoet te kunnen komen is door Gemeentewerken een Stappenplan ontwikkeld. Dit jaar maakt Gemeentewerken het gebied bouwrijp, waarna het overgedragen kan worden aan de ontwikkelaar die dan met de daadwerkelijke bouw kan beginnen. Dit bouwrijp maken gebeurt aan de hand van het Stappenplan.

Stappenplan
Het Stappenplan bestaat uit negen stappen, de laatste stap creëert de situatie zoals die gedurende de bouwperiode zal blijven. De eerste vier stappen zijn bijna geheel uitgevoerd maar de volgorde van de verschillende stappen is hier en daar verschoven. Zo is bijvoorbeeld de sloop van de Klimmende Bever uit stap 6 voltooid, behalve het transformatorhuis dat pas weg kan als de leidingen zijn verlegd. De aanpassing van de rijweg Kruidentuin/Palmentuin daarentegen, stap 5, moet nog gaan starten. Binnenkort zal hieraan worden begonnen. Ook aan de Herenwaard komt, ter hoogte van de Guldenwaard, een aanpassing aan de rijweg. De toegang tot het winkelcentrum en ook de fietsenstalling blijven bereikbaar.

Op het voormalige NAM-terrein aan de Palmentuin ligt nu al bijna een jaar een tijdelijk parkeerterrein. Dit moest worden aangelegd omdat het parkeerterrein voor de Klimmende Bever gedeeltelijk verviel en het vereiste aantal parkeerplaatsen behouden moest blijven. Dit tijdelijke parkeerterrein wordt echter onderdeel van de bouwput, op deze locatie komt het gebouw waarin onder andere de deelgemeentesecretarie komt. Daarom is in het Stappenplan de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein aan de Groeninx van Zoelenlaan opgenomen.

Parkeren aan de Groeninx van Zoelenlaan
De aanleg van dit parkeerterrein zal kort na de zomervakantie starten. Allereerst zullen de doorsteken door de middenberm worden aangelegd, waardoor het verkeer op de zuidelijke weghelft kan rijden. Daarmee is gelijk werkruimte gemaakt voor de aanleg van het parkeerterrein. Dit zal medio november gereed zijn.

Tijdens deze werkzaamheden zal gedurende een periode van ongeveer een week het verkeer van de Kreekhuizenlaan richting Beverwaard via de Adriaan Volkerlaan en de Groene Tuin omgeleid worden. Deze omleiding zal met borden worden aangegeven.

De werkzaamheden volgen zo veel mogelijk het Stappenplan. Deze brochure is vorig jaar in het centrum van Groot IJsselmonde verspreid. Mocht u deze brochure willen hebben dan kunt u hem afhalen bij het Informatiecentrum van de deelgemeente aan de Groene Tuin 317. Heeft u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u bellen naar: 010 - 489 46 31.