Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 20 augustus

* BAVARIA CITY RACING GOED VERLOPEN
ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond is tevreden over het verloop van de Bavaria City Race op zondag 20 augustus. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. De politie had een grootschalige regeling ingesteld om het evenement in het centrum van Rotterdam in goede banen te leiden en ordelijk te laten verlopen. De bezoekers aan het evenement hadden goed gevolg gegeven aan de oproep om vooral met het openbaar vervoer naar Rotterdam te komen. Er waren geen files op de toevoerwegen naar Rotterdam.
De preventief fouilleeracties (op het Delftseplein en bij de zij-ingang van het Centraal Station) tijdens het evenement leverden geen bijzonderheden op (geen arrestanten, geen wapens).


* GEWAPENDE OVERVAL, VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord - Ridderster heeft zaterdagmiddag een 45-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van een gewapende overval. Omstreeks half vijf stapte hij een drogisterij binnen en bedreigde de aanwezigen met een vuurwapen. Hij kreeg het geld niet uit de kassa, waarop de hele kassalade meenam.
Getuigen zagen hem even later een woning binnengaan op de Pretorialaan. Een Arrestatieteam van de politie heeft de verdachte in het pand aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.