Private Plus Fund investeert in verdere groei Servoy

Newion investments management

Amersfoort/Heerenveen, 21 augustus 2006
Servoy, leverancier van een ontwikkel- en uitvoeromgeving voor database-toepassingen heeft met Private Plus Fund overeenstemming bereikt over een investering in Servoy. Servoy heeft de afgelopen periode een uitzonderlijke groei in omzet gerealiseerd. De klantenkring is zowel in Europa als in Amerika sterk uitgebreid. De investering van Private Plus Fund biedt het bedrijf mogelijkheden om haar marktpositie nog verder te versterken en uit te breiden zowel naar andere segmenten als naar nieuwe geografische markten.

Jan Aleman, CEO Servoy: 'We zijn blij met de investering van Private Plus Fund. Hiermee kunnen we versneld invulling geven aan onze strategie. Servoy heeft een ontwikkelomgeving op basis van Java waarmee in korte tijd applicaties ontwikkelt kunnen worden. Servoy kan zowel ingezet worden voor de bouw van nieuwe applicaties als voor verbetering van bestaande applicaties. Bijvoorbeeld bij bestaande ERP of CRM pakketten, gebruik makend van een willekeurige database, kan met Servoy, zonder de bestaande processen te beïnvloeden, de data op een nieuwe manier gepresenteerd worden, zowel aan invoer- als uitvoerzijde.'

Private Plus Fund / Newion Investments Management
Fondsmanager van Private Plus Fund B.V., Newion Investments Management, heeft een reputatie als een betrokken investeerder die ervaren is in het investeren in kansrijke ondernemingen.
De betrokkenheid van Newion in combinatie met de bereidheid van de aandeelhouders van Private Plus, allen (ex) ondernemers, om hun kennis en ervaring ter beschikking te stellen, maken Private Plus Fund uniek. Private Plus Fund zoekt naar investeringsmogelijkheden in MKB-ondernemingen voor de financiering van versnelde autonome groei of acquisities en bij opvolgingsproblematiek: management buy-out of buy-in. Uit het aantal investeringsaanvragen blijkt duidelijk de grote behoefte aan risicodragend vermogen in dit segment.

Patrick Polak, managing partner van Private Plus Fund: 'Servoy is een bedrijf wat absoluut past binnen onze portefeuille. Met haar unieke producten heeft de onderneming grote mogelijkheden om internationaal snel verder te kunnen groeien.'

Servoy (www.servoy.com) is gebaseerd op Java en is platform onafhankelijk. Het draait op alle populaire platforms zoals Windows, Mac OS X, Linux en Unix en kan gebruik maken van alle SQL databases. Klanten zijn o.a. software leveranciers, waarbij Servoy waarde toevoegt aan de applicaties van de softwareleverancier. Ook eindgebruikers in grote organisaties is een doelgroep. Hierbij kan gedacht worden aan kenniswerkers in bijvoorbeeld de medische wereld. Gebruikers met veel kennis van de data, maar minder diepgaande kennis van en ervaring met programmeren, kunnen met Servoy een professionele applicatie bouwen.

Servoy heeft al een groot aantal klanten in meer dan 30 landen waaronder de Verenigde Staten, Nederland, United Kingdom, Duitsland, Italië en andere Europese landen en is gevestigd in Amersfoort. Van hieruit wordt aan klanten in alle Europese landen rechtstreeks dan wel via distributeurs geleverd. Servoy Inc. is gevestigd in Moorpark Californië USA.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Servoy B.V. www.servoy.com
Jan Aleman, CEO
tel. 033 455 9877
E-mail: jaleman@servoy.com

Private Plus Fund B.V. www.privateplusfund.nl
Greetje van Ek, investment manager Newion Investments Management tel. 0513 640 633
E-mail: van.ek@newion-investments.com