Gemeente Amersfoort

Geen bezorgkorting voor fietsers bij opening IKEA

Per abuis is vorige week in het persbericht over de verkeersmaatregelen bij de opening van IKEA gemeld dat klanten die op de fiets naar IKEA komen korting krijgen op bezorgkosten. Die korting geldt alleen voor bezoekers die gebruik maken van de pendelbussen die IKEA heeft ingezet. Deze pendelbussen rijden vanaf station Schothorst.

Vanwege de verwachte drukte wordt bezoekers van IKEA aangeraden om vooral met het openbaar vervoer te komen. Vanaf station Schothorst rijden gratis pendelbussen heen en weer naar het IKEA-filiaal. Er is voor pendelbussen vanaf dit station gekozen, omdat in Schothorst treinen stoppen vanuit Utrecht, Zwolle en Amsterdam. Op station Vathorst stopt nu alleen de trein uit Amsterdam. Bezoekers die met het openbaar vervoer komen en grotere spullen aanschaffen, kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruikmaken van de thuisbezorgservice. In de pendelbus krijgen reizigers een vervoersbewijs en op het tonen daarvan kunnen ze gebruik maken van de korting op de thuisbezorgservice. IKEA wil op deze manier stimuleren dat klanten met de trein naar het Amersfoortse filiaal komen.

De pendelbus blijft rijden tot 1 oktober en rijdt op de openingsdagen verschillende malen per uur heen en weer tot 21.30 uur 's avonds. De korting op de thuisbezorgservice geldt tot 1 oktober. Vanaf 1 oktober aanstaande gaat een nieuwe buslijn van Vathorst rijden. Die bus stopt onderaan bij de rotonde op de Heideweg op een tijdelijke halte en op loopafstand van IKEA. De definitieve halte voor de bus komt iets voorbij de rotonde te liggen aan de Valutaboulevard. Busreizigers kunnen IKEA via voetpaden bereiken.

Informatie: Reina van der Wal, communicatieadviseur van de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) telefoon 033 469 5019 of e-mail r.vanderwal@amersfoort.nl