Politieberichten Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht, 21-08-2006

Rijden onder invloed

BILTHOVEN Een 63-jarige automobiliste uit Bilthoven is zondagavond in haar woonplaats betrapt op rijden onder invloed.

De vrouw reed omstreeks 21.15 uur op de Jan Steenlaan op de verkeerde weghelft. Een motoragent die haar tegemoet reed kond ternauwernood een frontale botsing voorkomen. Vervolgens zag hij hoe de vrouw de Van Eicklaan insloeg en haar weg vervolgde met een fors hogere snelheid dan de maximaal toegestane 50 kilometer per uur. Daarbij slingerde ze over de hele breedte van de weg.

De agent ging er achteraan en gaf haar een stopteken. Daarop reageerde zij echter niet. Vervolgens zag hij hoe de vrouw op de T-kruising met de Leijenseweg wat gas terugnam en vervolgens rechtdoor reed, waarna ze tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam.

De bestuurster moest blazen en bleek te veel op te hebben. Ze is overgebracht naar het politiebureau, waar een ademanalyse uitwees dat ze een alcoholgehalte had van 605 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van negen uur en moest haar rijbewijs inleveren. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

MAARTENSDIJK Een 44-jarige man uit IJsselstein is in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt toen hij op de Koningin Wilhelminalaan met zijn bestelauto tegen een boom reed. Dat gebeurde om omstreeks 02.30 uur.

Een getuige zag de auto staan en belde 112. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De man verklaarde te hebben gedronken, waarna zijn rijbewijs is ingenomen. Daarnaast werd een bloedproef afgenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.