CDH grote verliezer online- Front National en SPIRIT ........

Watchmouse

CDH grote verliezer online- Front National en SPIRIT scoren 100 BRUSSEL, August 21 /PRNewswire/ --


- onderzoek WatchMouse toont aan dat niet alle websites van de Belgische politieke partijen goed toegankelijk zijn -

De Belgische politiek kan haar online prestaties nog flink verbeteren. Van de websites van de 12 grootste politieke partijen zijn er 8 regelmatig onbereikbaar.

Alleen FN (Front National) en SPIRIT (De Vlaamse Links-Liberalen) zijn altijd toegankelijk. De website van de CDH (Centre DĂ©mocrate Humaniste) was gedurende meer dan twee dagen niet bereikbaar gedurende de onderzoeksperiode. En de website van GROEN (De Vlaamse Groenen) heeft het licht regelmatig op rood staan. Bezoekers kregen in totaal meer dan 8 uur tijdens de testperiode geen toegang.

Dit blijkt uit de eerste WatchMouse Site Performance Index voor Belgische politieke partijen. WatchMouse biedt wereldwijd monitoringdiensten aan voor websites en e-commercetoepassingen. Om te controleren of de politieke partijen voldoende uptime scoren, heeft WatchMouse de sites gecontroleerd gedurende de periode van 1 juli tot 7 augustus 2006. Van downtime is sprake als een site niet bereikbaar is of geen reactie geeft gedurende 8 seconden.

Mark Pors, chief technology officer van WatchMouse: "De meeste kiezers, met name jongeren, vertrouwen tegenwoordig op het internet als belangrijkste informatiebron. De bereikbaarheid van de website zou dus een cruciaal onderdeel moeten zijn van de communicatiestrategie van politieke partijen."

"We hebben gemeten tijdens de rustigere zomerweken. Na de vakantieperiode kunnen de sites weer meer bezoekers verwachten, hetgeen een extra belasting oplevert. Het is maar de vraag of de partijen die extra toestroom van bezoekers aan zullen kunnen", vervolgt Pors.

Een volledige lijst de WatchMouse Site Performance Index van de 12 Belgische politieke partijen is te vinden op www.watchmouse.com/nl/SPI/2006/politicsBE.php

Over WatchMouse

Bedrijven kunnen eenvoudig zelf hun internet site in de gaten houden met de monitoringdienst van WatchMouse.

Meer informatie op: www.watchmouse.com.