Politie Haaglanden

Persberichten 21 augustus

Haaglanden, 21-08-2006

Snelheidsduivel aangehouden
Den Haag - Een surveillerende agent in een onopvallende surveillancewagen werd op zondag 20 augustus rond 01.10 uur ingehaald op de Landscheidingsweg. De agent constateerde dat de auto die hem had ingehaald 135 km/uur reed, waar een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt. De automobilist is staande gehouden op de Wittenburgerweg en de verdachte, een 25-jarige man uit Zoetermeer, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij ook met een slok op achter het stuur had gezeten, hij blies 430 ugl. Tegen de man is voor beide feiten proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd wegens de snelheidsovertreding.

Verdachte vernieling aangehouden
Den Haag - Op zondag 20 augustus rond 1.00 uur werd een man in een bedrijfsauto op de Gevers Deynootweg belaagd met een kruk. Ter plaatse constateerde de politie dat er met een kruk was ingehakt op de bedrijfsauto. Daarbij was de buitenspiegel vernield en een deuk ontstaan. Aan de hand van het signalement kon de verdachte, een 38-jarige Hagenaar, aangehouden worden op verdenking van vernieling. De verdachte is bereid de schade te betalen.

157 mensen op de bon voor te snel rijden
Den Haag - Op 20 augustus tussen 15.45 en 19.45 uur hebben politieagenten een snelheidscontrole gehouden bij de Banstraat, ter hoogte van de Groot Hertoginnelaan. In totaal hebben 644 automobilisten de controleplaats gepasseerd. Van hen reden er 157 te snel, waarvan een zelfs 32 km/u. Alle snelheidsovertreders krijgen binnenkort de bekeuring in de bus.

Rijbewijs kwijt
Den Haag - Op 19 augustus rond 11.45 uur vond een aanrijding met materiële schade plaats tussen drie voertuigen aan het Tournooiveld. Een van de automobilisten, een 57-jarige Hagenaar blies bij de verplichte ademanalyse 780 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Twee maal in de fout
Den Haag - Op 18 augustus rond 17.45 uur werd een 43-jarige Tilburger voor de tweede maal die dag op heterdaad betrapt toen hij goederen wilde ontvreemden in een winkel in de Haagse Binnenstad. In overleg met een officier van justitie is de man ingesloten en wordt hij vandaag, 21 augustus voorgeleid.

Betrapt op gestolen bromfiets
Den Haag - Op 19 augustus rond 20.00 uur zagen surveillerende politieagenten twee jongens zonder helm op een bromfiets rijden bij de Scheldestraat. Het tweetal stopte bij een groepje jongeren, maar een van hen ging er als een speer vandoor bij het zien van de agenten. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets waarop zij reden de dag daarvoor was gestolen. De bromfiets is in beslag genomen en de verdachte, een 16-jarige Haagse jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hek doorboort been fietser
Pijnacker - Een 66-jarige fietser uit Pijnacker is zaterdag 19 augustus rond 14.00 uur op de Delftsestraatweg ongelukkig terecht gekomen na een val van zijn fiets. Door onbekende oorzaak belandde de man op een hek. Een scherpe punt van het hek doorboorde het linker onderbeen van het slachtoffer. De brandweer moest eraan te pas komen om de man naar het ziekenhuis te kunnen vervoeren.

Glazenwasser valt van 3 hoog
Delfgauw - Een 31-jarige man uit Delfgauw is zaterdag 19 augustus rond 13.00 uur tijdens het glazenwassen aan de Scheepmakersingel van 3 hoog naar beneden gevallen. De beugels van de trap braken af, waardoor de trap in elkaar schoof en het slachtoffer ten val kwam. Hij is zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Verdachte inbraak aangehouden
Rijswijk - Een 22-jarige man uit Leidschendam is zaterdag rond 11.00 uur aangehouden, omdat hij verdacht werd te hebben ingebroken bij een bedrijfspand aan de Laan van Zuid Hoorn. De politie reageerde op de melding dat het alarm was afgegaan. Een getuige meldde dat een man uit het schuurtje naast het pand was weglopen. Na een korte zoektocht kon de verdachte worden aangehouden. De verdachte bekende een ruit van het pand vernield te hebben omdat hij een slaapplaats zocht.

Dronken achter het stuur
Naaldwijk - Een 53-jarige man uit Naaldwijk is zaterdagnacht rond
01.30 uur aangehouden, omdat hij dronken achter het stuur zat op de Secretaris Harmansstraat. De politie zag dat de verdachte tijdens het achteruit rijden bijna tegen een andere auto aanreed. Bij de controle viel de verdachte zowat uit zijn auto. De blaastest wees 655 ugl uit. Het rijbewijs is ingevorderd.

Zonder helm op bromfiets
Naaldwijk - Drie jongens van 13, 18 en 21 jaar uit Maassluis werden zondag 20 augustus rond 19.45 uur aangehouden, omdat zij met zijn drieën zonder helm op één bromfiets reden over de Kruisweg. De jongens probeerden zich aan de aanhouding te onttrekken door zich te verschuilen achter een vrachtwagen, maar tevergeefs. Alle drie de verdachten kregen een bekeuring.

Kite-surfer gered
Den Haag Vrijdag 18 augustus rond 17.30 uur zagen politieagenten dat een kite-surfer (personalia ongebekend) op het Zuiderstrand in nood was. De man kwam uitgeput en met verwondingen aan zijn been in het water terecht bij breker 25. Een van de politieagenten haalde het slachtoffer uit het water. De man hoefde niet naar het ziekenhuis.

Burger redt vrouw uit water
Den Haag - Op zondag 20 augustus omstreeks 18.00 uur is op de Houtwijklaan een 92-jarige vrouw uit Den Haag door onbekende oorzaak met haar rollator in het water gevallen. Een buurtbewoner stond voor zijn raam te kijken en zag de vrouw in de sloot vallen en ondernam direct actie. De man sprong in de sloot en haalde de vrouw en haar rollator op de kant. Het slachtoffer is door de GGD meegenomen voor onderzoek.

Graffiti op woning gespoten
Den Haag Op vrijdag 18 augustus omstreeks 21.00 uur is in de Hackfortstraat een 42-jarige Hagenaar aangehouden omdat hij met graffiti BO BO spoot op een muur en een raam van een woning. Dit is de naam van een hond die door zijn baas recent ernstig is mishandeld. De graffitispuiter is meegenomen naar een politiebureau.

Vrouw gewond na aanrijding
Den Haag Op zaterdag 19 augustus om 09.30 uur is een 77-jarige vrouw uit Den Haag gewond geraakt nadat zij met haar fiets werd aangereden door een auto op de Maartensdijklaan ter hoogte van de Meppelweg. De vrouw reed met haar fiets aan de verkeerde kant van de weg. Zij kreeg vervolgens geen voorrang van een automobilist (gegevens onbekend) en werd aangereden. De vrouw is met beenletsel door de GGD vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis.