Ciske de Rat nieuwe Nederlandse musical

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 21 augustus 2006


Joop van den Ende Theaterproducties brengt in theaterseizoen 2007/2008 de musical Ciske de Rat als geheel nieuwe, oorspronkelijke Nederlandse reismusical in de grootste theaters van Nederland. Componist Henny Vrienten schrijft met de musical Ciske de Rat voor het eerst muziek voor een grootschalige musical. De musical is een bewerking van André Breedland en Maurice Wijnen naar de trilogie Ciske de Rat van Piet Bakker. In de musicalversie wordt, naast het verhaal van de film, tevens het derde deel - het verhaal van de volwassen Ciske - verteld. Paul Eenens (onder andere Jesus Christ Superstar, 3 Musketiers en The Sound of Music) tekent voor de regie.

Ciske de Rat is het eerste resultaat van een aantal nieuwe Nederlandse musicalproducties die momenteel in ontwikkeling zijn. De ontwikkeling van eigen musicals komt voort uit een initiatief van Joop van den Ende die binnen Stage Entertainment (het moederbedrijf van Joop van den Ende Theaterproducties) een creatieve afdeling in het leven heeft geroepen waarin structureel nieuwe musicals worden gecreëerd voor de landen waarin Stage Entertainment actief is. De afdeling werkt momenteel aan vijftien andere nationale en internationale theaterprojecten.

Erwin van Lambaart, Algemeen Directeur Joop van den Ende Theaterproducties: 'Dit in Nederland wereldberoemde verhaal leent zich uitstekend om in een theatrale vorm verteld te worden. Wij verheugen ons erop om met dit Nederlandse creatieve team een nieuwe Nederlandse musical te gaan maken.'

Joop van den Ende Theaterproducties organiseert begin september audities voor Ciske de Rat. De première van de nieuwe musical vindt plaats op 7 oktober 2007 in Koninklijk Theater Carré.


Noot voor de redactie/