hoofdklasse hockey


21-8-2006 : Koops blij met ervaren coach

De heren van Pinoké maken zich op voor de start van de competitie in de Rabo Hoofdklasse. De nieuwe coach Pieter Offerman moet het in ieder geval zonder de gestopte routiniers Benjamin van Kessel en Danny Bree doen. Daar tegenover staat de komst van een aantal nieuwe krachten. Strafcornerspecialist Jeroen Koops hoopt de strijd tegen degradatie te kunnen ontlopen.

Jeroen Koops is bijna klaar met zijn studie bouwkunde. Foto: Archief Jeroen van Bergen.

Pinoké is al een paar weken bezig met twee keer per week trainen. `Op dinsdag doen we krachttraining terwijl we donderdag een beetje lopen en hockeyen', zegt Koops. `De echte voorbereiding gaat komend weekend van start.' Pinoké beschikt over een aantal nieuwe krachten. Zo zullen de Nieuw-Zeelandse spits Gareth Brooks, de uit Barcelona teruggekeerde Stijn Rohof, Ingwer Wiese (ex-Laren) en de vorig seizoen in Madrid verblijvende Foeke Nauta zich melden in het Amsterdamse Bos.

Geschikt

Koops verwacht veel van de samenwerking met de nieuwe coach Pieter Offerman, die al jaren rondloopt op Pinoké. `Ik ken hem goed en hij is een ijzersterker trainer. Bovendien denk ik dat het goed is dat Pinoké over een oudere en ervaren coach kan beschikken. Ik denk dat hij uitermate geschikt is voor deze groep. Ik heb dan ook veel zin om met Pieter samen te gaan werken.'

Combineren

Het zijn momenteel spannende tijden voor Koops. De aankomende architect hoopt in oktober zijn studie bouwkunde af te kunnen ronden. Koops verwacht dat het afstuderen niet ten koste gaat van het hockey. `Op zich is het prima te combineren.' Ter voorbereiding op de competitie verblijft de selectie van Pinoké tijdens het finaleweekend van het WK Heren nog in het Duitse Mönchengladbach om te oefenen en het Nederlands elftal te volgen. (JB)