Politie Twente

Aanhoudingen Borne na vernielen taxi

Borne

Twee Almeloers van 31 en 45 jaar, werden maandagmorgen 21 augustus rond een uur of kwart voor vier niet meegenomen door een taxichauffeur bij het Station in Borne. Reden van het niet meenemen was gelegen in het feit dat de twee niet voldoende geld hadden om de taxirit naar Almelo te kunnen betalen. Toen de chauffeur hen liet staan en weer weg reed, trapte een van de twee tegen de taxi waardoor een deuk ontstond. Hiervan is aangifte gedaan en de twee zijn op de Parallelweg in Borne aangehouden en voor de rest van de nacht opgesloten. Wie van de twee heeft geschopt is nog niet duidelijk en zal uit verder onderzoek moeten blijken. (06-106408)

Drie personen mishandelen een vierde

Haaksbergen

Zondagmorgen 20 augustus om ongeveer 03.40 uur, werd een ernstige mishandeling gemeld op de Haaksbergerweg in Buurse, Haaksbergen. Bleek dat een 18 jr. jongen uit Haaksbergen, lopend op het fietspad in de richting van Haaksbergen, door een drietal personen was aangevallen en was geschopt en geslagen. De 18 jr. was o.a. een aantal keren tegen zijn hoofd geschopt terwijl hij op de grond lag. Op aanwijzen van een getuige konden twee van de drie direct worden aangehouden. Deze twee, Enschedeers van 35 en 37 jaar, zijn meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van de zondag zijn beiden voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dit onderzoek zal duidelijkheid moeten verschaffen over de reden van het geweld. De identiteit van de derde verdachte is ondertussen bekend en ook hij zal worden aangehouden. Het 18 jr. slachtoffer heeft aangifte gedaan en zal zich in het ziekenhuis verder laten onderzoeken aan o.a. letsel aan zijn kaak. (06-106183)

Voor de .. keer bekeurd voor het rijden zonder bromfietscertificaat

Almelo

Een 18 jr. Almeloer is wel erg hardleers. Zondagmiddag 20 augustus werd hij om ongeveer 17.50 uur gesignaleerd op een snorfiets op de Zuiderstraat in zijn woonplaats. Bekend is dat de 18 jr. niet in het bezit is van een bromfietscertificaat en daarom ook geen snorfiets mag berijden. Hij werd meegenomen naar het bureau en daar bleek dat hij de afgelopen twee maanden reeds voor de vierde keer voor dit feit was aangehouden, de laatste keer op dinsdag 15 augustus. Bekend is dat hij ook in een ruime periode hiervoor reeds diverse keren hiervoor is bekeurd. Besloten werd om de snorfiets, die overigens eigendom is van zijn moeder, in beslag te nemen. Uitgezocht zal worden hoe vaak hij nu voor dit feit is bekeurd en daarna zal met justitie worden overlegd wat er met hem en de snorfiets moet gebeuren. (06-106290)



Politie Twente