1e persbericht van maandag 21 augustus 2006

Eindhoven, 21-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert man na valse melding

Een man van 22 jaar uit Deurne is zondagavond rond 18.00 uur door de politie aangehouden in het politiebureau aan de Mathildelaan. Rond 17.15 uur belde hij de politie omdat hij op de hoek Nieuwe Fellenoord/Hemelrijken beroofd zou zijn door een andere man. Deze zou hem met een scherp voorwerp hebben bedreigd waarop hij zijn geld zou hebben afgegeven. Vervolgens zou de dader er vandoor zijn gegaan, achtervolgd door het slachtoffer. De dader zou een flat aan de Boschdijk zijn binnengegaan. De gewaarschuwde politie is in de flat op zoek gegaan naar de vermeende dader. Hij werd in een flatwoning aangetroffen en aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Valkenswaard. Op het bureau bleek dat de 22-jarige man uit Deurne de beroving had verzonnen. Hij wilde zo wraak nemen op de man uit Valkenswaard vanwege een mislukte drugsdeal. De man uit Valkenswaard is weer vrijgelaten, de man uit Deurne is aangehouden voor het doen van een valse melding waarmee de politie lange tijd is bezig geweest.

Eindhoven: Politie pakt dronken automobilist op

De politie heeft zondagavond rond 19.30 uur op de Leenderweg een 28-jarige man uit Waalre aangehouden. Hij was daar kort daarvoor met zijn auto tegen een geparkeerde wagen gereden. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Op het bureau blies hij een promillage van bijna 2,00. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Politie houdt drie jongens aan na vechtpartij

Op de Broekdijk heeft de politie maandagochtend rond 1.15 uur twee jongens uit Nuenen (15 en 16 jaar) en een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze kort daarvoor betrokken waren bij een vechtpartij bij een café aan de Hoekstraat. Die ontstond nadat de jongens uit het café waren gezet. Tijdens de vechtpartij zijn enkele geparkeerde autos beschadigd. Toen gewaarschuwde agenten op weg waren naar het café zagen ze de drie verdachten op de Broekdijk op één brommer rijden. Ze droegen geen helm. De bestuurder, de jongen uit Eindhoven, bleek bovendien teveel gedronken te hebben. Zijn alcoholpromillage bedroeg 0,60. Het drietal is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Lieshout: Politie neemt rijbewijs dronken automobiliste in

De politie heeft zondagmiddag rond 16.00 uur een 55-jarige vrouw uit Oost-, West- en Middelbeers aangehouden op de Sonseweg. Dat gebeurde tijdens een verkeerscontrole. De automobiliste bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau weigerde ze mee te werken aan een ademanalyse en een bloedproef. Haar rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan De Scheerder zijn onder meer enkele luidsprekers, een fotocamera en een dvd-speler weggehaald. Dat gebeurde zondagmiddag rond 14.45 uur. Een ruit van het pand is ingeslagen. Een getuige heeft na de inbraak een man zien weglopen. Hij is ongeveer 1,75 meter lang en 30 tot 40 jaar oud. Hij droeg een zwart gebreid mutsje met punt en omslag, een beige stoffen jas, een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen.

Veldhoven: Sieraden weg na inbraak

Zondag tussen 8.45 en 22.45 uur is ingebroken in een woning aan de Zandberg. De woning is vermoedelijk betreden via een niet-afgesloten raam in het dak. Er werden gouden sieraden weggehaald.

Veldhoven: Inbraak in winkel

Uit een winkel aan de Kromstraat zijn maandagochtend zes tassen en de kassalade met enkele tientallen euros weggehaald. De inbraak vond plaats rond 4.30 uur. De voordeur is opengebroken.

Gemert: Rookwaar weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Boekelsedijk is een hoeveelheid rookwaar weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend rond 3.15 uur. Aan de achterkant van de zaak is een deur opengebroken.