Europese e-sportcompetitie van start: Core(TM)2 Extreme Maasters

Kontich, 21 augustus 2006 - De populariteit vaan professionele eSport neemt toe in Europa en met de Core(TM)2 Extreme Masters onderstreept Intel(TM) haar ondersteunning van de elektronische topsport. De nieuwe competitie is te vergelijken met de UEFA- champions league. Elk van de 26 bij de Electronic Sports League (ESL) aangesloten landen vaardigt het beste Counterstrike-team en de beste Warcraft 3-speler uit om te strijden voor het prijzengeld van ¤ 160.000,--. Een aantal wedstrijden zal voor een puubliek worden gespeeld op de Intel Friday Night Games in Hamburg, Parijs, Stockholm en Londen. Het startsein van de Core 2 Extreme Masters wordt gegeven tijdens de Games Convention 2006, die van 24 tot 27 augustus plaatsvindt in Leipzig.

De Core 2 Extreme Masters-competitie vormt de hoogste klasse binnen de ESL en staat alleen open voor de beste gamers van de ESL ProSeries. Gedurende de eindronde zullen de Counterstrike-teams en de Warcraft 3-spelers zowel online als op de Friday Night Games aantreden en elkaar bestrijden. Tijdens CeBIT 2007 in Hannover zullen de allerbeste gamers tijdens de finale de competitie beslissen.

Intel Friday Night Games
In Duitsland trokken de Intel Friday Night Games al meer dan 40.000 toeschouwers, zowel live als via livestream op GIGA TV. De Core 2 Extreme Masters exporteren het Duitse succes van de Intel Friday Night Games naar Hamburg, Stockholm, Parijs en Londen en bieden het publiek een blik op het professionele gamen. De Games worden door GIGA TV uitgezonden via de satelliet en IPTV, zodat een breed publiek de gamers thuis kan volgen.

Intel ondersteunt de professionele gamers op de Intel Friday Night Games met de kracht van de Intel Core 2 Extreme-processor, de beste gameprocessor op de markt.

Intel en e-sport
Intel is sinds 2001 hoofdsponsor van de ESL ProSeries en toonaangevend op dit gebied. Wat begon als een evenement met een paar honderd mensen heeft zich nu ontwikkeld tot een van de boeiendste en snelst groeiende sporttakken: tienduizenden enthousiastelingen volgen de Intel Friday Night Games. Naast haar werk voor de ESL is Intel ook sponsor van SK-Gaming, de meest succesvolle gamersgroep ter wereld.

Deelnemende landen
Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Groot-Brittannië, Oekraïne.