Gemeente Zevenaar


week 34, 21 tot 28 augustus 2006

RECTIFICATIE: GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN

In tegenstelling tot eerdere berichten is niet op vrijdag 25 augustus het gemeentehuis gesloten, maar op vrijdag 15 september. Het aanbiedstation en de werf zijn wel geopend, de reinigingsdienst rijdt de reguliere vrijdagroute. Voor aangiften van geboorte en overlijden is de Burgelijke Stand in Zevenaar op deze dag geopend van 8.30 9.00 uur.

DOESBURGSEWEG WEER OPEN: BEDANKT VOOR UW BEGRIP! Ondanks de verleden week gemelde tegenvaller is het toch gelukt om de werkzaamheden aan de Doesburgseweg zaterdag 11-8-2006 zover gereed te hebben dat de weg weer opengesteld kon worden voor het verkeer. Een gedeelte van het fietspad aan de zijde van de wijk Lentemorgen wordt later geasfalteerd omdat hier nog enkele kleine reparaties aan de riolering moeten worden uitgevoerd. Het gras wordt op korte termijn ingezaaid. De beplanting wordt komend plantseizoen aangebracht.

Dat de weg toch nog vrijdagavond open kon, is te danken aan de enorme inzet van de medewerkers van de firma Jaartsveld, Imtech en hun onderaannemers en in het bijzonder de heer Werkman met zijn uitvoerders die de planning heeft gedaan. Maar zonder de inzet van de straatmakers, grondwerkers en andere werkers die bij de enorm hoge temperaturen van de eerste week veel werk hebben verzet, en zonder de inzet van de asfaltploegen en belijningsploegen was dit alles niet mogelijk geweest. Ook het plotseling beschikbaar komen van een tweede asfaltploeg voor enkele dagen heeft ertoe bijgedragen dat de werkzaamheden nu al gereed zijn.

Een woord van dank aan alle aanliggende bedrijven voor hun medewerking is zeker op zijn plaats. Dit geldt zeker voor de aanliggende tankstations die drie weken moesten sluiten.

Tenslotte wil de gemeente ook alle inwoners en bezoekers van Zevenaar bedanken voor hun begrip voor de overlast die de werkzaamheden veroorzaakten.

De gemeente gaat nu de komende weken verder met het plegen van groot onderhoud aan de volgende wegen:

* Westeinde

* Maatjesweg

* Parallelweg Angerlo

* Groeneweg

* Galstraat

* Celsiusstraat

* Schilderspoort

* Stationsstraat

Aanwonenden worden tijdig op de hoogte gesteld.

Nieuwe verkeersregelinstallaties: pas op!

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan de Doesburgseweg is tevens de verkeersregelinstallatie kruispunt Doesburgseweg/Voltastraat/t Hekke geplaatst en is de installatie op het kruispunt Doesburgseweg/Ringbaan-Noord/Ringbaan-Oost/ Noordeinde vervangen.

Fietsers niet meer tegelijk groen licht!

Met nadruk wil de gemeente erop wijzen dat er een aangepaste regeling is die zodanig is dat fietsers niet meer over twee richtingen gelijktijdig groen krijgen. Bij de vorige regeling konden fietsers die de ringbaan overstaken gelijk rechtsaf doorfietsen. In de huidige regeling is dat niet meer mogelijk.

De automobilist dient er rekening mee te houden dat fietsers op het kruispunt Doesburgseweg/Voltastraat/t Hekke gelijktijdig groen hebben met rechtsaf slaande autos.

De koppeling tussen de verschillende installaties wordt binnenkort uitgevoerd.

Tevens zijn er enkele detectieproblemen met betrekking tot motoren en bromfietsers. Deze problemen worden zo spoedig mogelijk verholpen.

INFORMATIEAVOND GROOT HOLTHUIZEN

De gemeente Zevenaar houdt donderdag 7 september een informatie-avond voor alle burgers over het bouwplan Groot Holthuizen (Zevenaar-Oost). De avond wordt gehouden in de Vida Studio's (Raadhuisplein 17 in Zevenaar) en duurt van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur.

Tijdens de avond worden de volgende onderwerpen belicht:
* De Milieu-effectrapportage (Yvonne Rosloot, ARCADIS)
* Het Stedenbouwkundig plan (Jaap van den Bout, Palmboom & van den Bout)

* Het Bestemmingsplan (Johan Fuite, Witpaard partners)

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

WAT VINDT U VAN DE VERKEERSVEILIGHEID IN ZEVENAAR?

De rekenkamercommissie van de gemeente Zevenaar voert een onderzoek uit naar de effecten van het verkeersveiligheidsbeleid en heeft uw hulp daarbij nodig. De commissie wil graag weten wat u vindt van de genomen verkeersveiligheidsmaatregelen in Zevenaar. Hiervoor heeft de commissie een enquete gemaakt (www.verkeersopinie.nl?zevenaar) en organiseert het twee bewonersavonden.

Op woensdagavond 6 en 13 september worden de bewonersavonden gehouden. De waardering en de beoordeling door bewoners van het verkeersveiligheid staan centraal. Tijdens deze avonden worden 6 specifieke locaties (hotspots) besproken. Dit zijn de Meenstestraat, Platanenlaan, t Stegeslag, Schaapsdrift, Willem de Zwijgerlaan en de Oud Zevenaarseweg. Bewoners krijgen in augustus een uitnodiging thuis bezorgd.

Ronde tafelgesprekken

Onder leiding van onderzoeksbureau Partners + Pröpper vinden rondetafelgesprekken plaats. De hotspots worden in beeld gebracht met dias op een scherm. Buurtbewoners en overige belanghebbenden kunnen hun mening geven en er worden vragen gesteld over bijvoorbeeld de verkeerssituatie, de genomen veiligheidsmaatregelen en eventuele overlast. Ook kunt u suggesties geven voor het toekomstige gemeentelijke verkeersveiligheidsbeleid.

datum:

tijdstip:

Hotspot:

Accommodatie:

6 september

19:00 - 20:15

Meentsestraat

't Olde Schop, Giesbeek

20:45 - 22:30

Stegeslag en Platanenlaan

Woonzorgcentrum Subenhara, Zevenaar

13 september

19:00 - 20:15

Oud Zevenaarseweg

Zalencentrum Vlees en Vis (de Kroon), Oud-Zevenaar

20:45 - 22:30

W. de Zwijgerlaan en Schaapsdrift

Gemeentehuis Zevenaar

Vragen over de bewonersavonden kunt u stellen aan Mark Rouw van onderzoeksbureau Partners + Pröpper, telefoon 073-6587080. Voor vragen over de rekenkamercommissie kunt u contact opnemen met Frank Weijens van de gemeente Zevenaar, telefoon 0316-595331. De rekenkamercommissie hoopt buurtbewoners en andere belanghebbenden te begroeten op één van de bewonersavonden!

OPROEP DEELNAME IN BURGERBERAAD REISENAKKER

Zoals u ongetwijfeld vernomen hebt, is er in Zevenaar een aantal projecten gepland. Naast de uitbreidingen die in oostelijke richting plaatsvinden heeft de raad in november 2004 ook gekozen voor een woningbouwontwikkeling op de locatie Reisenakker.

De gemeente Zevenaar wil bij de totstandkoming van de planvorming graag van gedachten wisselen met een representatief burgerberaad. Ervaring leert dat betrokkenheid van diverse doelgroepen in de beginfase een positieve invloed heeft op de kwaliteit en het tempo van de planvorming. Wij nodigen u daarom van harte uit om hieraan deel te nemen!

Adviseren en informeren
Het burgerberaad heeft een adviserende en informerende functie. Dat wil zeggen dat we graag met u om tafel zitten en met u van gedachten wisselen en uw inbreng vanuit uw specifieke achtergrond vernemen. De door u ingebrachte informatie en inzichten worden door de gemeente betrokken bij de uitwerking van de plannen. Deelname aan het burgerberaad ontneemt u overigens niet de ruimte om in latere formele inspraakmomenten een andere mening of zienswijzen en bedenkingen te kunnen indienen!

Tijdsbesteding

De bijeenkomsten van het burgerberaad zullen waarschijnlijk eens per maand plaatsvinden, aanvang naar verwachting rond 19:00 uur. De eerste bijeenkomst is voorlopig gepland op 31 augustus 2006.

Monique Sloot (projectleider) en Elly Schipper (projectsecretaris) zijn uw aanspreekpunten binnen de gemeente.

U kunt zich tot uiterlijk 28 augustus 2006 aanmelden via dit formulier

NIEUWE SCHOOLROUTE LANGER EN GEVAARLIJKER

Verken samen de schoolroute van uw brugklasser

Gaat uw kind straks voor het eerst naar het voortgezet onderwijs? Dan is dit stukje voor u! Uw brugpieper van straks moet langs een nieuwe, langere route naar school fietsen. Verder van huis, langs gevaarlijker situaties.

Stippel de route uit

Langs welke route kan uw kind straks het veiligst naar school fietsen? De kortste route is beslist niet altijd de veiligste. Eventueel kan de heenweg een andere zijn dan de terugweg, als je daarmee bijvoorbeeld een gevaarlijke linksaf-manoeuvre kunt vermijden.

Let op drukke kruisingen, de aanwezigheid van fietspaden, fietsroutes, verkeerslichten, de drukte en de snelheid van het verkeer, rotondes en dergelijke. Misschien kan de school u adviseren. Let behalve op verkeersveiligheid ook op sociale veiligheid. Een rustig fietspaadje is wellicht veilig wat het verkeer betreft maar in het donker misschien minder sociaal veilig.

Verken de route met uw kind

Ga vervolgens met uw kind op stap. Fiets samen een paar keer de route langs, en stop bij moeilijke of gevaarlijke punten. Bespreek hoe je daar het best kunt oversteken. Een trucje om te oefenen is dan: laat uw kind beslissen wanneer het denkt dat u veilig kunt oversteken. Kijk dan eerst of het echt kan. Check het nog even bij uw kind. Dat geldt natuurlijk helemaal als zijn inschatting niet juist was. Rij samen de hele route een paar keer, ook op het tijdstip dat het straks naar school fietst. Rij eerst naast uw kind, later erachter, dan kunt u zien of-ie het goed doet.

En verder

Let erop dat uw kind zijn tas en dergelijke veilig vervoert, dus onder snelbinders of in een rugzak. Zorg voor opvallende felgekleurde kleding met reflecterende stroken. Controleer samen met uw kind of zijn fiets oké is, vooral wat betreft remmen en verlichting. Informatie over verkeerseducatie gericht op de schoolroute vindt u op www.opwegnaarschool.nl

Bron: Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem

CLIENTENRAAD GEMEENTE ZEVENAAR, VERGADERING WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2006

Op woensdag 30 augustus 2006 vergadert de Cliëntenraad van de gemeente Zevenaar in het gemeentehuis. Deze vergadering is openbaar en begint om 13.30 uur.
De Cliëntenraad behartigt belangen van mensen met een uitkering of een voorziening in de gemeente Zevenaar door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan het college van Burgemeester en Wethouders over onderwerpen op het terrein van zorg en sociale zekerheid. Secretariaat: Bachstraat 114, 04 HW Zevenaar, tel. 0316 - 528392

EUROPESE AANBESTEDING HULP BIJ HET HUISHOUDEN

De gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar zijn gezamenlijk een Europese aanbesteding gestart voor de hulp bij het huishouden in het kader van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De voornoemde 10 gemeenten hebben op 31 juli 2006 de aanbesteding ter publicatie aangeboden bij de Europese Gemeenschap. De publicatietekst vermeldt de procedure en de wijze waarop aanbestedingsdocumenten zijn te verkrijgen. De publicatietekst is te downloaden op onderstaande websites:


1) via deze website: selecteer de rubriek Wonen en Leven - selecteer Wet maatschappelijke ondersteuning - selecteer Documenten over de Wmo
- selecteer Europese aanbesteding hulp bij het huishouden.


2) www.ted.europa.eu - selecteer NL - selecteer nogmaals NL - voer bij " snelle zoekactie" (rechtsboven) in de zoekterm: hulp bij het huishouden - selecteer NL-Arnhem Diensten voor maatschappelijke gezondheidszorg.

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Aanvragen vrijstelling bestemmingsplan

Bij het college van burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:

* om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening binnenplanse vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 2000 voor het plaatsen van een schapenstal op het perceel Ooyselandweg 2 te Zevenaar;
* om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening binnenplanse vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied Angerlo voor het vergroten van de woning op het perceel Landaansestraat 3 te Giesbeek;
* om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Zevenaar Centrum voor het bouwen van een erker aan de woning op het perceel Schievestraat 39 te Zevenaar.

* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Zonnemaat voor het plaatsen van een schoorsteen naast de woning op het perceel Thorbeckestraat 4 te Zevenaar;
* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Methen 1988 voor het plaatsen van een aanbouw aan de woning op het perceel Ardèchelaan 37 te Zevenaar;
* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Stegeslag Noord voor het bouwen van een overkapping op het perceel Huvenersweide 8 te Zevenaar;

De ontwerpen van de te nemen besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 24 augustus a.s. gedurende zes weken (aanvraag vrijstelling Schievestraat 39 te Zevenaar gedurende twee weken) ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Verleende vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders delen mede dat zij hebben besloten met binnenplanse vrijstelling als bedoeld in artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in samenhang met artikel 2.2 lid 8 sub b van het bestemmingsplan Buitengebied 2000 medewerking te verlenen aan het stallen van caravans op het perceel Witte Kruis 8 te Babberich;

Beroep

Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken kan daartegen binnen een termijn van zes weken na verzending van dit besluit (op 15 augustus jl.) een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Arrondissementsrechtbank te Arnhem (Sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem). Indien een beroepschrift is ingediend en onverwijlde spoed dat vereist, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem (Sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een voorlopige voorziening worden aangevraagd.

WET MILIEUBEHEER

Milieuvergunning 8.1 Wm

Burgemeester en wethouders hebben op 15 augustus 2006 besloten een oprichtingsvergunning als bedoeld in artikel 8.1 Wet milieubeheer te verlenen aan Maatschap Arns voor de bestaande zuivelboerderij waarbij ook melkrundvee wordt gehouden op het perceel Kortslag 2A te Zevenaar.

Ter inzage

De ontwerpvergunning heeft vanaf 22 juni jl. gedurende zes weken terinzage gelegen zonder dat zienswijzen zijn ingediend. De definitieve vergunning wijkt inhoudelijk niet af van het ontwerp. De vergunning wordt op 24 augustus 2006 op het gemeentehuis terinzage gelegd bij de Balie van de sector Ruimte. Zij kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn. Inzage is ook mogelijk buiten de openingstijden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met de heer Th. Goes tel. (0316) 595 221 of mevrouw L. Kuiper tel. (0316) 595 269.

Beroep

Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen de milieuvergunning in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpvergunning. Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

Meldingen 8.19 Wm

Burgemeester en wethouders maken bekend dat drie meldingen als bedoeld in artikel 8.19 lid 2 onder b Wet milieubeheer zijn ingekomen. Het betreft de volgende meldingen:

* British American Tobacco B.V. meldt het buiten gebruik stellen van gebouw 24 als kantoorgebouw op perceel Kerkstraat 27 te Zevenaar.
* De heer Hupkes meldt het vervangen van de bestaande jongveeschuur en werktuigenberging op perceel Bandijk 67 te Lathum door één nieuwe werktuigenberging.

* De heer Smeenk meldt het uitbreiden van een bestaande veldschuur ten behoeve van de opslag van hooi en de stalling van machines op perceel Bahrestraat 4 te Giesbeek.

De voorgenomen veranderingen leiden niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichtingen op grond van de aan hen verleende milieuvergunningen mogen veroorzaken. Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten de meldingen te accepteren. De voorschriften van de vergunningen zijn ook van toepassing op de gemelde veranderingen.

Ter inzage

De meldingen, de verklaringen en genoemde milieuvergunning worden op 24 augustus 2006 gedurende zes weken terinzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis.

Bezwaar

Binnen zes weken na de verzenddatum van de verklaringen kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

WET GELUIDHINDER

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer maakt bekend dat zij bij besluit van


3 augustus 2006, kenmerk LMV 2006260368, met toepassing van artikel 90, tweede, derde en vierde lid, van de Wet geluidhinder, de ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting heeft vastgesteld die de gevels van woningen gelegen aan de wegen "Beekseweg, Landweer en Ravenstraat" te Babberich, gemeente Zevenaar, vanwege de rijksweg "A12" mogen ondervinden. Met toepassing van artikel 90, vijfde lid, van de Wet geluidhinder heeft zij bij voornoemd besluit tevens de maatregelen vastgesteld die strekken tot het terugbrengen van de geluidsbelasting, vanwege de rijksweg 'A12', binnen de woningen.

Het besluit en de daaraan ten grondslag liggende stukken liggen met ingang van 23 augustus 2006 gedurende de bezwaartermijn ter inzage bij:


- de balie Ruimte op het gemeentehuis van de gemeente Zevenaar (Raadhuisplein 1 te Zevenaar) gedurende de openingstijden, op werkdagen van 8.00 uur tot 12.30 uur, op woensdagen ook van 16.00 uur tot 19.30 uur, of buiten deze openingstijden op afspraak (0316-595550);


- het Bureau Sanering Verkeerslawaai (De Bleek 10 te Woerden) gedurende werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Mocht u van deze laatste mogelijkheid gebruik willen maken dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai (0348 - 487450)

Tot het besluit behoort een lijst van de betrokken woningen met de daarbij vastgestelde ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting.

Tegen genoemd besluit kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt, op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht, zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit door middel van publicatie bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan: De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Postbus 97, 3440 AB WOERDEN

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

NIEUWE GENERATIE REISDOCUMENTEN
Stenge eisen pasfoto bij aanvraag paspoort of Nederlandse identiteitskaart
Vanaf maandag 28 augustus a.s. wordt een nieuwe generatie reisdocumenten geïntroduceerd, de zogenoemde Generatie elektronische Reisdocumenten. Het zijn elektronische reisdocumenten omdat er een chip in de houderpagina van het paspoort en in de Nederlandse identiteitskaart is opgenomen waarin uw persoonsgegevens en een kleurenfoto worden opgeslagen. Voortaan kan de inhoud van de chip geautomatiseerd worden gecontroleerd. Daarmee wordt uw document nog veiliger.
Als gevolg hiervan zullen er nieuwe, strengere eisen aan de pasfoto worden gesteld. Onderzoek toont aan dat het merendeel van de pasfoto's die thans nog wel geaccepteerd worden, vanaf 28 augustus niet langer geschikt zijn.

De fotohandel in de gemeente Zevenaar is van de nieuwe eisen op de hoogte gebracht. Ook zijn de scholen binnen de gemeente aangeschreven, dit omdat foto's van schoolfotografen vanaf 28 augustus niet meer kunnen worden gebruikt.

Mocht u besluiten vanaf 28 augustus een nieuw reisdocument (of bijschrijving van een kind) aan te vragen, zorg er dan voor dat u bij de fotograaf goede pasfoto's (enkel nog kleur!) laat maken. Het verdient aanbeveling om duidelijk kenbaar te maken dat de foto's voor officiële documenten bedoeld zijn. De kosten van de nieuwe reisdocumenten blijven vooralsnog onveranderd. De nieuwe pasfoto-eisen gelden ook voor het nieuwe rijbewijs (per 1 oktober 2006) en voor vreemdelingdocumenten.

Het volledige pakket aan eisen voor de pasfoto vindt u op www.paspoortinformatie.nl. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de balie samenleving van deze gemeente, loket burgerzaken, telefonisch te bereiken via nummer (0316) 595259.

BESLUITEN

WONINGWET

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 31/2006
* Kerkstraat 24 Zevenaar, onderhouden van ramen aan de straatzijde
* Abraham Kuyperstraat 1 Zevenaar, plaatsen van een erfafscheiding

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 32/2006
* Schimmelpenninckstraat 50 Zevenaar, geheel plaatsen van een schutting

* Stresemannstraat 7 Zevenaar, geheel plaatsen van een carport

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 33/2006
* Tooropstraat 22 Zevenaar, plaatsen van een erfafscheiding

Verleende reguliere bouwvergunningen week 32/2006
* Kortslag 6 Zevenaar, oprichten van een vleeskalverenstal
* Schievestraat 21 Zevenaar, verhogen van de woning en het plaatsen van een dakkapel

* Pieriksestraat 2 Angerlo, oprichten van een werktuigenberging/kalveropfokstal

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006

Verleende vergunningen

week 31/2006

* Comite Open Monumentendag, plaatsen van een spandoek op de Markt te Zevenaar, van maandag 28 augustus tot en met zondag 10 september 2006 in verband met de Open Monumentendag

week 32/2006

* Schuttersgilde St. Jan, vergunning voor het organiseren van verschillende activiteiten tijdens het schuttersfeest 2006 van 3 t/m 5 september in Babberich, waaronder de opbouw van de kermis op het Babborgaplein, optochten met muziek, koningsschieten aan de Beekseweg, meerdere feestavonden;

* Schutterij EMM Ooy-Zevenaar, vergunning voor het organiseren van het jaarlijkse schuttersfeest op 23 en 24 september 2006, schietwedstrijden aan de noordzijde van het schuttersgebouw aan de Slenterweg 2, tweetal optochten , feestavond op 23 september 2006 van 18.00 uur tot 00.30 uur en het plaatsen van 15 aankondigingsborden van 11 t/m 24 september 2006;
* Stichting Sfeervol Zevenaar, vergunning voor gebruik geluidsinstallatie in centrum tijdens evenementen, koopzondagen, vrijdagen en zaterdagen en in periode 15 november-15 januari. Uitbreiding naar donderdagen is geweigerd.

* M.A. van der Kwast, De Olmen 86 te Zevenaar, Ontheffing parkeren camper

* Cafe Bright Side, Schoolstraat te Zevenaar, barbecue 3 september

Ontheffing voor werkzaamheden aan het spoor buiten normale werktijden.

In opdracht van ProRail verricht aannemer Volker Rail Services in de nachten van 4 op 5, 5 op 6, 11 op 12, 12 op13 en 13 op 14 september a.s. onderhoudswerkzaamheden aan meerdere wissels op het emplacement Zevenaar en op het spoor Arnhem - Emmerich tussen de Bemweg en de Sleeg. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders aan de aannemer een ontheffing verleend voor het uitvoeren van werkzaamheden buiten normale werktijd (een ontheffing als bedoeld in artikel 4.1.2.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening 2006 gemeente Zevenaar).

Omwonenden zullen hier enige hinder van ondervinden in de vorm van geluid. Daarom hebben burgemeester en wethouders voorschriften aan de ontheffing verbonden om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Een van de voorschriften is dat de aannemer de direct omwonenden van tevoren schriftelijk van het tijdstip en de aard van de werkzaamheden op de hoogte moet stellen.

Terinzagelegging en bezwaar.

De ontheffing is op 24 augustus 2006 in het gemeentehuis ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte en kan daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten de openingstijden mogelijk. Hiervoor kan men contact opnemen met de heer Van Drunen van de afdeling Handhaving, doorkiesnummer 595 195. Verder wordt er op gewezen dat belanghebbenden binnen zes weken na verzending van de ontheffing daartegen een bezwaarschrift kunnen indienen bij burgemeester en wethouders.

WET OP DE KANSSPELEN

* Nieuwe exploitatievergunning speelhal Big Apple, Grietsestraat 45-49 te Zevenaar (uitbreiding kansspelen, opheffen behendigheidsspelen, verhogen toegangsleeftijd, langere openingstijd op zondagen en evaluatie daarvan eind 2006)

DRANK- & HORECAWET

Week 32/2006

* Schuttersgilde St. Jan, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken tijdens het koningsschieten op zondag 3 september 2006 van16.00 uur tot 21.00 uur aan de Beekseweg te Babberich;

* D.C.L. Williams, vergunning voor de uitoefening van het horecabedrijf in de inrichting gevestigd op Edisonstraat 56F te Zevenaar

KAPVERORDENING ZEVENAAR 1987

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 32/2006

* Beekseweg Babberich, Dorpstraat Angerlo, Didamseweg Angerlo, Pieriksestraat Angerlo,

* Zwalmstraat Angerlo, kappen van 2 eiken, 1 paardekastanje, 1es, 1 linde en 1 wilg (KA 20065384)

WEGENVERKEERSWET

Verleende vergunning week 32/2006

* Hodes Bouwsystemen B.V., vergunning voor het plaatsen van een kraan op Zonegge op 15 augustus 2006

* Stopverbod Prinses Margrietlaan te Angerlo aangepast zodat het alleen geldt maandag tot en met vrijdag van 07.00 -18.00 uur

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit aan de aanvrager daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Zaterdag 26 augustus Zonnemaat Zuid/Centrum/Molenwijk (supportersvereniging DCS)

SEVENAERRUN

Op zondag 27 augustus 2006 vindt de jaarlijkse wedstrijdloop de Sevenaerrun plaats in het centrum van Zevenaar. De wedstrijdloop wordt gehouden op de onderstaande wegen:

* route jeugdloop: Raadhuisplein, Grietsestraat, Mallemoolen, Schievestraat en Raadhuisplein;

* route 5 en 10 km: Markstraat, Raadhuisplein, Grietsestraat, Kampsingel, Haspelstraat, Julianalaan, Arnhemseweg, fietspad Methen, Mozartlaan, Willem de Zwijgerlaan, Stationsstraat, Kerkstraat, Markt, Marktstraat, Raadhuisplein;

Aandachtspunt is de bereikbaarheid van het station in Zevenaar; deze is wel te bereiken maar moeizaam. Aangeraden wordt dan ook om hiermee rekening te houden.

VAKANTIEROOSTER ZWEMBAD DE BREULY

openingstijden t/m 3 september:
Maandag t/m zondag 10.30 18.00

Tarieven:

Dagkaart 2,10

10 Badenkaart 16,80

Kinderen t/m 2 jaar gratis

DE BREULY, Ooysedijk 6, 6905 DS Zevenaar, telefoon: 0316-523475

Naar Menu